خراسان شمالی همانند برخی از استانهای دیگر، درگیر سیل شد. اما بلافاصله پس از این حادثه گروههای دانشجویی در مناطق حاضر شده و به مردم خدمت رسانی میکنند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ سال جدید در کشور با بارندگیهای فراوانی همراه شد که این بارندگیها در برخی از نقاط کشور با خسارتهایی همراه بود. نام خراسان شمالی نیز در بین استانهایی که گرفتار سیل شده اند دیده میشود. مردم این استان که در منطقه شمال شرق کشور واقع است، اینک با مشکلاتی مواجه هستند.
محمد علی شجاعی، استاندار خراسان شمالی درخصوص میزان خسارت وارده به استان گفت: با توجه به رخداد سیل در بسیاری از مناطق کشور و برای احقاق حق سیلزدگان استان، در تلاش هستیم تا برآوردهای دقیق و علمی از خسارات سیل صورت گرفته و برای جبران به دستگاههای مسئول و طرح در جلسه دولت ارائه شود.
۴۸۰ میلیارد، خسارت وارده شجاعی با ارائه آماری از خسارات سیل به مناطق مختلف خراسان شمالی تصریح کرد: سیلاب رخ داده از روز ۲۹ اسفند تا دیروز، نزدیک به ۴۸۰ میلیارد تومان در بخشهای مختلف به استان خسارت زده است. البته باید سیل تمام شود تا میزان خسارت کامل را به هیات دولت اعلام کنیم.
استاندار خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با توجه به این که وقوع سیلاب و کولاک در این استان بسیار شدیدتر از استان گلستان است، به طوری که ۶۰ تیر برق از دسترس خدمات خارج شدند که با اقدامات انجام شده تعمیرات لازم انجام شد و هم چنین هیچ روستایی مشکل گاز ندارد و راههای دسترسی هم برای رفت و آمد عموم بازگشایی شده است.
وی در ارتباط با اقدامات لازم برای عشایر استان نیز گفت: عشایر استان که در مراوه تپه استان گلستان مستقر هستند، هم از طریق زمینی و هم به وسیله بالگرد هلال احمر، امدادرسانی شدند.
مرگ ۳ نفر در اثر سیل این سیل به تلفات مادی محدود نشد و جان ۳ نفر را نیز گرفت. تقی دولت آبادی، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از مرگ ۳ نفر در این استان بر اثر وقوع سیلهای اخیر خبر داد.
دولت آبادی ادامه داد: تاکنون کشته شدگان در سیلهای اخیر استان سه نفر گزارش شده و دو نفر مصدوم در بیمارستانها تحت مداوا قرار دارند.
گروههای جهادی به صحنه آمدند اما به محض انتشار اخبار آسیب رسیدن به برخی از مناطق روستایی و شهری در دو شهر رازوجرگلان و مانه و سملقان، اقشار مختلف مردم و سایر نهادهای مربوطه به یاری آسیب دیدگان شتافتند. یکی از این گروه ها، بسیج دانشجویی خراسان شمالی بود. بسیج دانشجویی به محض آغاز بارندگیها آمادگی خود را برای امدادرسانی اعلام کردند و در اولین فرصت در مناطق مختلف سیل زده حاضر شدند.
محمود رضا یزدانی، مسئول بسیج دانشجویی خراسان شمالی در این باره به خبرنگار ما گفت: در همان ابتدای آغاز سیل، بسیج دانشجویی تیمهای جهادی خود را آماده کرد تا به کمک مردم برود.
یزدانی ادامه داد: اکنون گروه جهادی شهید فیروز حمیدی زاده بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد با جمعیتی ۲۰ نفره در روستای کالیمانی فعال هستند و به مردم خدماتی ارائه میدهند. دانشجویان شیروانی نیز در روستاهای مرزی مانه و سملقان حاضر شدند و به توزیع وسایل مورد نیاز مردم پرداختند. گروه جهادی دیگری به روستای میرزا عباس از توابع مانه و سملقان اعزام شده و فعالیتهای عمرانی و خدماتی را انجام میدهند. این گروه روز گذشته در روستاهای راز و جرگلان حاضر بودند. همچنین گروه جهادیای از دانشگاه تهران به استان اعزام شده اند و اکنون در منطقهی گیفان مستقر هستند. دانشجویان اسفراینی نیز در شهرستان خود به مردم خدمت ارائه میدهند.
۵ گروه دانشجویی در مناطق آسیب دیده حاضر شدند مسئول بسیج دانشجویی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: به این ترتیب ۵ گروه فعال در استان داشته ایم که به مردم خدمات خود را ارائه میدهند. البته بسیج دانشجویی پس از فروکش شدن بارندگی ها، تیمهای جهادی خود را برای فعالیتهای عمرانی آماده خواهد کرد تا با کمک قرارگاه پیشرفت و آستان قدس، به مردم استان کمک رسانی کنند.
وی در پایان گفت: با توجه تعداد بالای منازل تخریب شده در راز و جرگلان و مانه و سملقان، بعد از آرام شدن هیاهوها نیز خدمت رسانی را ترک نمیکنیم. آمار اولیه از تخریب کامل بیش از ۲۵۰ منزل فقط در راز و جرگلان حکایت دارد که این آمار در مجموع بالاتر خواهد بود. از این جهت تا پایان مشکلات مردم فعال خواهیم بود.
بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد در خدمت مردم همچنین از پنجم فروردین، گروه جهادی شهید حمید فیروزی زاده دانشگاه آزاد بجنورد در روستای باران آباد مشغول به کمک رسانی به مردم است. رضا ثنائیان، جانشین حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد نیز به خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: تیم جهادی دانشگاه آزاد طبق شناساییهایی که پیش از این انجام شده بود، اردوی جهادی نوروزی خود را در روستای باران آباد در نظر گرفته بود که پس از ورود به این منطقه و شروع بارشها و تخریب برخی خانه و طویله ها، فعالیت ما به سمت امداد رسانی مستقیم به سیل زدگان رفت.
ثنائیان ادامه داد: ما سعی داریم برخی خانههای سالم را نیز ایمن کنیم تا در بارانهای بعدی تخریب نشوند. همچنین در روزهای آتی به روستای حاج حسین و میرزاعباس خواهیم رفت. تیم جهادی دانشگاه آزاد به مدت ۱۰ روز در این روستا حاضر خواهد بود.
جانشین حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد از اعزام تیم درمانی برای ارائه خدمات پزشکی به مردم این منطقه خبر داد و در ادامه گفت: در این روستا ارگانهایی مانند هلال احمر، بنیاد مسکن و دانشجویان بسیجی حضور دارند و مردم از حضور این گروهها رضایت دارند، اما متاسفانه خبری از مسئولان نیست.
آنچه که در این حادثه عیان بوده، هم دلی و وحدت مثال زدنی مردم برای حل مشکلات سیل زدگان است. در این اتفاق مردم نشان دادند با یک رنگی میتوانند سختی مشکلات را کم رنگتر کنند.