کد خبر:۷۵۵۵۴۴
سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس:

بن بست موجود در بازار وکالت، از قدرت استبدادی کانون وکلا نشأت می‌گیرد/ قول می‌دهم طرح «جامع پذیرش و آموزش وکالت» را به نتیجه برسانم

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس وضع نابسامان بازار خدمات حقوقی را ناشی از وجود بن‌بست در وکالت دانست و عنوان کرد: بن‌بست موجود در بازار وکالت به دلیل قدرت استبدادی است که به کانون وکلا داده شده تا سالیانه، تعداد اندکی وکیل جذب کند.
به گزازش گروه سیاسی خبرگزاری دنشجو، باگذشت بیش از ۶ دهه از تصویب لایحه استقلال کانون وکلا در سال ۱۳۳۳، در حال حاضر تنها ۳۲ هزار وکیل فعال در کشور وجود دارد که عضو کانون وکلای دادگستری هستند. کم‌کاری فاحش کانون وکلا در جذب و آموزش وکیل در کشور در حالی است که به اعتقاد کارشناسان، ایران با کمبود جدی وکیل مواجه بوده و در حوزه بازار خدمات حقوقی در زمره کشور‌های توسعه‌نیافته قرار دارد. ازنظر سرانه تعداد وکیل، به ازای هر صد هزار نفر جمعیت تنها ۷۶ وکیل در کشور وجود دارد و طبق اظهار رئیس اسکودا، حدود ۹۰ درصد مردم توانایی مالی جهت رجوع به وکیل را ندارند و بنابر اظهارات سخنگوی قوه قضائیه، حق‌الوکاله‌های نجومی در حال تبدیل به یک عرف در بازار وکالت است.
تحولات فوق در بازار وکالت در حالی اتفاق می‌افتد که رجوع به وکیل به دلیل فقدان دانش حقوقی مردم برای پیگیری امور حقوقی، به یک نیاز اساسی تبدیل شده است اما، عدم دسترسی به وکیل و همچنین عدم توانایی مردم در پرداخت حق‌الوکاله‌های بالا باعث شده نیاز اساسی مردم به دریافت خدمت وکالت، پاسخ داده نشود. به همین جهت، حدود ۱۳ ماه است که طرحی برای بهبود فضای بازار وکالت راهی مجلس شده و هدف آن شکست انحصار در جذب وکیل، ارزان کردن وکالت و بهبود سطح دسترسی مردمی به وکیل است. بنابر اظهار نمایندگان مجلس، طرح مذکور بعد از تعطیلات عید در کمیسیون قضایی نهایی خواهد شد. در همین خصوص سخنگوی کمیسیون قضایی در گفتگو با رادیو اقتصاد مطرح کرد:
مشکلات بازار خدمات حقوقی ریشه در کمبود وکیل دارد
حجت‌الاسلام حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضای مجلس شورای اسلامی در گفتگو با برنامه رهیافت اقتصاد کمبود وکیل در کشور را علت‌العلل عمده‌ی مشکلات بازار خدمات حقوقی دانست و تشریح کرد: جذب وکیل هم از طریق کانون وکلا و هم از طریق کانون مشاوران قوه قضائیه امکان‌پذیر است، اما به دلیل ایرادات و سروصدا‌هایی که کانون وکلا ایجاد کرد و عقب‌نشینی قوه‌ی قضاییه، کانون مشاوران در عرصه جذب وکیل، ورود جدی نداشت و متأسفانه قوه‌ی قضاییه در این رابطه، یک مقداری در محاق رفت که این به ضرر جامعه شد. نوروزی در ادامه افزود: در کشور تقریباً حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار فارغ‌التحصیل حقوق وجود دارد که ما باید موانع اشتغال این افراد را برطرف کنیم. سخنگوی قوه قضائیه افزود: در حال حاضر در بحث تجارت، صنعت، شهرداری‌ها، منابع طبیعی، کشاورزی، دادگستری، دادسرا‌ها و ... موضوعات و پرونده‌هایی مطرح است که به وکیل و متخصص نیاز دارد، لذا ما باید زمینه اشتغال فارغ‌التحصیلان حقوقی در این حوزه‌ها را فراهم کنیم.
در حال حاضر، یک قدرت استبدادی در جذب وکیل به کانون وکلا اعطا شده است
سخنگوی کمیسیون قضایی ضمن اشاره به وضع نابسامان دادسرا‌ها و دادگاه‌ها و عدم دسترسی مردم به وکیل اظهار داشت: این وضع ناشی از بن بستی است که ما در وکالت ایجاد کرده‌ایم که به تبع آن با کمبود وکیل در کشور مواجه هستیم. نوروزی با انتقاد از اعطای اختیارات حاکمیتی به کانون وکلا عنوان کرد: در حال حاضر در قانون، یک قدرت استبدادی به کانون وکلا اعطا شده و جذب وکیل در انحصار کانون وکلا بوده و سالیانه تعداد اندکی وکیل توسط کانون وکلا جذب شده‌است، بنابراین مشخص است که چنین چالش‌های در بازار خدمات حقوقی بروز می‌کند.
قول می‌دهم طرح «جامع پذیرش و آموزش وکالت» را به نتیجه برسانم
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی در خصوص تعلل در بررسی طرح جامع آموزش و پذیرش وکالت اظهار داشت: بنده در برنامه‌ی پایش دو ماه قبل قول دادم که طرح در مجلس نهایی شود، اما دو ماه گذشت بعد مردم گفتند چرا آقای نوروزی این کار را نکرده، باید بدانید که لایحه بودجه فرصت رسیدگی به طرح‌های دیگر را از ما گرفته است. از طرفی کمیته‌ی فرعی با حضور کارشناسان طرح را موردبررسی دقیق قرار داده‌اند. بنده قول می‌دهم تا زمانی که سخنگوی گروه هستم این طرح را جلو برده و نهایی کنیم. نوروزی در خصوصی کم‌کاری قوه قضائیه در خصوص ابلاغ آیین‌نامه اجرایی برای ماده ۱۸۷ مرکز مشاوران گفت: بنده حدود سه سال بود که در خصوص عدم فعالیت مرکز امور مشاوران قوه قضائیه به آقای آملی لاریجانی، انتقاد می‌کردم و حتی در دیدار نوروزی سال ۹۷ به ایشان گفتیم که در این خصوص اقدامی کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار