استانداری مرکزی، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف استان مرکزی را مکلف کرد برای سازوکار فعالیت قانونی عطاریها، چارچوب معینی تعریف کنند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان مرکزی با حضور مدیران دانشگاه علوم پزشکی و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی برگزار شد.
سیدمحمد جمالیان، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک در این جلسه با اشاره به اینکه نظارت بر واحدهای عرضه داروی گیاهی در شرح وظایف دانشگاه علوم پزشکی نیست، گفت: با این حال با توجه به اینکه عرضه این داروها در برخی از عطاریها منجر به مسمومیت شده و این موضوع با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد، از اصناف، نیروی انتظامی و قوه قضاییه انتظار داریم در این زمینه همکاری کنند.
جمالیان گفت: سوم اردیبهشت ماه پنج شهردار از شهرهای مختلف کشور عمان و چهار نفر از وزارت بهداشت این کشور به اراک سفر خواهند کرد و از درمانگاه خیرساز شهر مهاجران بازدید به عمل میآورند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک هدف از این سفر را بازدید از دستاوردهای اجتماعی شدن سلامت در استان دانست و تصریح کرد: احداث این درمانگاه خیرساز در استان نمادی از اجتماعی شدن سلامت است و باید اذعان کرد که اکنون در شهر مهاجران چندین مجمع و محله سلامت بسیار فعال هستند.
وی بیان کرد: این مجامع و محلههای سلامت نقش به سزایی در سلامت فردی افراد و به تبع آن جامعه ایفا میکند و بازدید این شهرداران عمانی نیز الگوپذیری اجتماعی شدن سلامت در استان و پیاده سازی این دستاورد بزرگ در کشور عمان است.
جمالیان با اشاره به شعارهای هفته سلامت نیز گفت: با توجه به ضرورت و اهمیت مقوله سلامت میطلبد مبحث پیشگیری مقدم بر درمان را در استان نهادینه کنیم و همچنین مشکلات سلامت روان و افسردگی در سنین نوجوانی و جوانی را بررسی و تدابیر ویژهای در این خصوص بیندیشیم.
وی با اشاره به اهمیت پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر، بیان کرد: انجام برنامههای مداخلهای لازم در راستای کنترل عوامل مخاطره آمیز بیماریها و نقش موثر فیبر موجود در مواد غذایی از جمله سبوس گندم در آرد استحصالی در پیشگیری از بروز برخی بیماریها به ویژه دستگاه گوارش باید در دستور کار قرار گیرد و میزان مجاز درصد سبوس گیری برابر حداقلهای تعیین شده در استاندار ملی لحاظ شود.
بهروز اکرمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این جلسه گفت: نمیتوان با سلامت مردم برای کسب سود برخی افراد سودجو بازی کرد و باید این مهم در دستور کار دستگاههای متولی قرار گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اظهار کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان واحدهای عطاری بدون مجوز را احصا و نتیجه را به کارگروه سلامت اعلام کند.
وی بیان کرد: ظرف یک ماه آینده چارچوب مدون قانونی برای فعالیت عطاریها استان تدوین میشود.
اکرمی عنوان کرد: تخلف در مجموعه عطاریها موجب نگرانی شده است و باید برای این مهم چاره اندیشی صورت گیرد.
وی ادامه داد: تا زمانی که در جامعه تقاضا برای مصرف داروهای گیاهی وجود دارد زمینه ارتکاب جرم هم هست، بنابراین لازم است سازوکار قانونی برای فعالیت عطاریها مورد توجه قرار گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: سازمان صمت، اتاق اصناف و دانشگاه علوم پزشکی استان برای این کار، چارچوب معینی را تعریف کنند.