سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس جدیدترین آمار برنامه ثبت سرطان وزارت بهداشت، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در استان مرکزی ۱۱۴ نفر به سرطان مبتلا میشوند که این آمار بحرانی نیست.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدمحمد جمالیان، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه استان مرکزی در سال جاری در تأمین دارو با کمبودی مواجه نخواهد بود، گفت: داروهای مورد نیاز در بخش بستری تا ۶ ماه آینده تأمین شده است.
جمالیان با اشاره به اینکه برخی از مردم در جمع آوری دارو زیاده روی میکنند، افزود: این افزایش تقاضای غیرمنطقی نگران کننده است و این موضوع نه تنها به نفع دولت نیست، بلکه به مردم ضررهای بسیاری میرساند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به نگرانی مردم درباره افزایش بیماری سرطان بیان کرد: بر اساس جدیدترین آمار برنامه ثبت سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، میزان سرطان در کل کشور ۱۵۸.۴۱ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است، در حالیکه در استان مرکزی این آمار ۱۱۴.۶۲ به ازای همان تعداد نفر است و این نشان میدهد که آمار سرطان در استان مرکزی در وضعیت بحرانی و خطرناک قرار ندارد.
وی با تاکید بر اینکه سرطانهایی که در حال حاضر در استان مرکزی شایعتر از دیگر سرطانها هستند با موضوع آلودگی هوا هیچگونه ارتباطی ندارند، اضافه کرد: بر اساس مطالعات علمی میبایست آلودگیهای ناشی از مراکز صنعتی، بیشترین نقش را در بروز سرطانهای مربوط به دستگاه تنفسی بدن داشته باشند، در حالی که هم اکنون سرطانهای پستان و معده شایعترین نوع سرطان در استان مرکزی هستند و این موضوع به خوبی نشان میدهد که نگرانی اخیر مردم در این مورد بی جهت و از روی بی اطلاعی است.
جمالیان بیان کرد: در حال حاضر سیاست گذاریهای دنیا به سمت و سوی مسائل بهداشتی و توجه به امور پیشگیری از بروز انواع بیماریها در حرکت است.
وی شعار هفته سلامت را در سال جاری «مراقبتهای اولیه بهداشتی، راهی به سوی پوشش همگانی سلامت» بیان کرد و گفت: خوشبختانه در کشور ما در راستای دسترسی عادلانه به موضوعات سلامت محور، اقدامات خوبی صورت گرفته است و از زمانی که برنامه تحول نظام سلامت در کشور به مرحله اجرا در آمده است، به موضوع سلامت توجه خاصی شده است و هم اکنون بسیاری از افراد حاشیه نشین به امکانات بهداشتی دسترسی خوبی دارند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک ارتقای فرهنگ سلامت و توجه به امور آموزشی در این حوزه را نیازمند همکاری و حمایتهای برون سازمانی دانست و اضافه کرد: امروز جامعه ما در عصری صنعتی به سر میبرد و متاسفانه یکی از بزرگترین معضلات ما در حال حاضر بیماریهای غیر واگیر است؛ بیماریهای غیر واگیر، هدیه دنیای صنعتی امروزه به مردم است که هزینههای بسیار زیادی را به مراکز درمانی تحمیل میکند.
وی با بیان اینکه بسیاری از بیماریهای غیر واگیرِ ناشی از آلودگیهای صنعتی قابل پیشگیری هستند، افزود: هم اکنون به این موضوع توجه کافی نمیشود و ما میبایست در کنار سرمایه گذاری در زمینه توسعه مراکز درمانی، بیمارستانی و امکانات تشخیصی و درمانی، منابع و سرمایههای خود را نیز در زمینه پیشگیری از بروز این گونه از بیماریها به کار بگیریم.