آخرین اخبار:
کد خبر:۷۵۸۶۰۴
در راستای تحقق دانشگاه سبز؛

اولین دستگاه هوشمند بازیافتی در دانشگاه شهید باهنر کرمان افتتاح شد

دو دستگاه هوشمند بازیافت زباله در راستای تحقق دانشگاه سبز و کمک به محیط زیست، در دانشگاه شهید باهنر کرمان افتتاح شد.

به گزارش گروه دانشگاه حبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه شهید باهنر کرمان، نصرالله فرامرزی فارغ التحصیل رشته عمران مخترع و تولید کننده دستگاه هوشمند بازیافتی گفت: علت افتتاح این دستگاه در داخل دانشگاه شهید باهنر کرمان، برنامه‌ریزی و اتخاد تمهیدات لازم در جهت اجرای مدیریت سبز و ارتقاء سطح دانشگاه بر اساس استاندار‌های زیست محیطی و دستیابی به معیار‌های "دانشگاه سبز" در سطح ملی و بین المللی است که ابتدا در دانشگاه فردوسی مشهد سپس دانشگاه شیراز و اکنون در دانشگاه شهید باهنر مستقر و راه اندازی شد.

فرامرزی گفت: تمامی دانشجویان می‌توانند پسماند‌های خود را جمع آوری کرده و به اپراتور‌های دستگاه تحویل دهند، اپراتور با توجه به کد‌های بین المللی بازیافت که شامل ۷کد بین‌المللی و۱ کد زباله‌های دیگر مانند زباله‌های تخصصی همچون سی دی است بطری‌ها را داخل دستگاه انداخته و پس از آن مبالغ بطری‌ها توسط خود دستگاه محاسبه می‌شود.

وی افزود: این دستگاه دارای چندین مدل است که نوع تمام اتومات آن اپراتور ندارد، اما نوع معمولی آن دارای اپراتور است. پس از تحویل کامل بطری‌ها توسط شهروند یک کارت تحت عنوان بازیافت کارت به فرد داده می‌شود تمامی مبالغ بطری‌ها توسط سیستم نرم افزاری دستگاه محاسبه می‌شود و به بازیافت کارت فرد واریز می‌شود و برای دریافت مبلغ، هر فرد می‌تواند از طریق کارت یا از طریق کیف اپلیکیشن درخواست خود را ثبت و مبلغ خود را دریافت کند.

مخترع و تولید کننده دستگاه هوشمند بازیافتی افزود: قیمت دستگاه بین ۲۵ تا ۸۰ میلیون تومان متغیر هست که در مصرف خانگی توجیه اقتصادی ندارد، هزینه این دستگاه ۴۵ میلیون تومان است و اپراتور دارد. استقبال از دستگاه دارای اپراتور بیشتر بوده، چون زمانی که متصدی داشته باشد بهتر برای مردم توضیح داده می‌شود.

فرامرزی با اشاره به اینکه این دستگاه در ۳۵ شهر ایران و برای اولین مرتبه در کرمان راه اندازی شده است گفت: یکی از ویژگی‌های این دستگاه، بحث اشتغال زایی و صرفه اقتصادی آن است، هم برای کشور، هم برای شهر، هم برای شهروند و فردی که استفاده می‌کند برای مثال: جدا از کارخانه تولیدی آن یک نفر به صورت مستقیم و سه نفر به صورت غیر مستقیم به ازای هر دستگاه مشغول به کار می‌شوند.

وی افزود: مهم‌ترین ویژگی این دستگاه بحث محیط زیست است که بجای آسیب زدن به طبیعت، به پاکسازی آن کمک می‌کند به دلیل اینکه از این طریق پروسه بازیافت کاهش می‌یابد و مستقیم زباله در مبدا پرک می‌شود و زباله باید خشک باشد، به بیانی دیگر تمام پسماند‌های خشک با ارزش به جز، زباله‌های مرطوب و عفونی قابل بازیافت در این دستگاه است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار