به گزارش گروه استان ها خبرگزاری دانشجو، تشکل ها و نهادهای دانشجویی دانشگاه مازندران در نامه یا خطاب به سرپرست دانشگاه، یحیی طالبی خواستار شفافیت پیرامون اسناد منتشر شده در مورد استفاده از رانت و فساد در این دانشگاه شدند.
ماجرا چیست؟
اردیبهشت ماه سال 97 کانال تلگرامی باعنوان «بدون سانسور» و با استفاده از جملاتی مانند « دست به دست هم با تاریکی مبارزه خواهیم کرد.» برای معرفی خود، دست به پوشش اخبار دانشگاه مازندران می زند. البته این اخبار معمولا اخبار دم گوشی و یا اخباری است که همه افراد از آن اطلاع ندارند و به اصطلاح اخباری از پشت پرده اتفاقات دانشگاه است.
هر چند این کانال طی یک سال اخیر خبرهای متفاوتی را منتشر کرده است اما اخیرا مدعی رانت و فساد در این دانشگاه شده که واکنش دانشجویان و تشکل های دانشجویی در پی داشته است. یکی از این موضوعات مربوط به نحوه استخدام «مسعود ابراهیمی» فرزند یکی از مسئولین دانشگاه است، این دانشگاه پس از جذب چند نیرو به عنوان کادر حراست که ابراهیمی نیز در میان آنها حضور داشته است، پس از مدتی به ابراهیمی پستی در هیئت ممیزه دانشگاه محول می شود سپس علاوه بر این پست، مسئولیت هایی در دفتر تهران دانشگاه مازندران به او سپرده می شود. این پیشرفت های مداوم ابراهیمی در حالی است که افرادی که با او به عنوان کادر حراست وارد دانشگاه شده اند طی این مدت ارتقائی نداشته اند!
نامه ای که در کانال «بدون سانسور» مبنی بر به کارگیری یک فرد در چند پست شغلی منتشر شده است
همین موضوع باعث شده است تا احتمال استفاده از رانت فامیلی برای ارتقا شغلی افرادی خاص به وجود بیاید. مدیران کانال «بدون سانسور» سوال خود در مورد نحوه ارتقا شغلی ابراهیمی را این چنین بیان می کنند: « پرسش دوم ما این بود که چطور این فرد میتواند با حفظ سمتِ خود در هیئت ممیزه، مسئولیتهایی در دفتر تهران دانشگاه مازندران بگیرد و بدین طریق، این نوجوان متولد 73 حقوق مزایای خود را بالا و بالاتر ببرد!؟ آیا اینقدر این آقازاده نخبهاند و لیاقت دارند که پستهای مهم را نه یکی یکی بلکه چندتا چندتا اشغال میکنند!؟»
ادعای تقلب در کنکور دکتری
این کانال در ادعایی دیگر از تخلف در آزمون دکترای این دانشگاه خبر می دهد که این بار هم پای ابراهیمی در میان است. ابراهیمی توانسته رتبه یک کنکور دکتری رشته خود را کسب کند، اما مدیران این کانال تلگرامی مدعی هستند که سطح علمی ابراهیمی در سطح رتبه یک کنکور دکتری نبوده و سازمان سنجش نیز در حال پیگیری تخلفات احتمالی است. البته مسئولان کانال «بدون سانسور» از ابراهیمی دعوت کرده اند تا با پاسخ به سوالات کارشناسی بی طرف سطح علمی خود را اثبات نماید که تا کنون جوابی دریافت نکرده اند.
از طرفی گویا تخلف در آزمون دکتری در این دانشگاه مسبوق به سابقه است، در نامه نهادهای دانشجویی دانشگاه مازندران به رئیس این دانشگاه، به تقلب «م.ق» یکی از کارکنان این دانشگاه در آزمون دکتری اشاره شده، که گفته می شود این تقلب مورد تایید سازمان سنجش نیز قرار گرفته است و سازمان سنجش هم اکنون در حال بررسی درستی یا نادرستی شایعات در مورد تقلب فرد دوم است.
دانشجویان خواستار شفافیت، مسئولین در سکوت
نهادهای دانشجویی دانشگاه مازندران اعم از شورای صنفی دانشجویان، انجمن ایران اسلامی، انجمن اسلامی، مجمع عدالتخواه، نمایندگان مدیران مسئول نشریات و مجمع دبیران کانون های فرهنگی دانشگاه مازندران طی نامه ای خواستار شفافیت این دانشگاه پیرامون نحوه استخدام این «آقازاده» و تقلب در آزمون دکتری شدند.
تشکل های دانشجویی بیانیه این دانشگاه در پاسخ به ادعاهای مطرح شده را «بیانیه ای پریشان گویانه» و اسناد این بیانیه را مورد پذیرش دانشجویان و اساتید دانشگاه ندانستند. دانشجویان در این نامه فرصتی یک هفته ای برای سرپرست دانشگاه مازندران، یحیی طالبی، در نظر گرفتند تا با حضور در جمع دانشجویان اقدام به شفاف سازی پیرامون این موضوعات و یا به برخورد با متخلفین بپردازد ولی مسئولین دانشگاه مازندران طی هفته اخیر سکوت را بر پاسخ گویی ترجیح داده اند و تا کنون پاسخی از طرف دانشگاه برای پاسخگویی به این شبهات ارائه نداداند.
وزارت علوم کجای ماجراست؟
در اسناد منتشر شده در کانال «بدون سانسور» و در نامه تشکل های دانشجویی به رئیس دانشگاه سخن از تخلفاتی شده است که نیاز به رصد دقیق و پاسخگویی روشن دارد. تقلب در آزمون دکتری، تخلف در گزینش و نحوه استخدام، تخلف در تهیه بن کتاب و سودهای حاصل از آن و از این دست تخلفات هر چند نیازمند پاسخگویی و شفافیت دانشگاه است اما پیش از آن نیاز به رصد و بررسی دانشگاه ها توسط وزارت علوم را نشان می دهد. باید پرسید آیا وزارت علوم وظیفه ای در قبال بررسی این تخلفات و احقاق حقوق و جریمه مجرمان ندارد؟
به نظر می رسد وزارت علوم شبیه به جزایری است که افراد می توانند در حیطه وظایف خود هرگونه اعمال قدرتی انجام دهند. آنچنان که پس از یک هفته پیگیری دانشجویان در مورد تعویق انخابات شورای نظارت بر نشریات وزارت علوم، منصور غلامی، وزیر علوم از تعویق و روند اجرایی انتخابات این شورا اعلام بی خبری کرده است. آیا اکنون نیز بازوان نظارتی وزارت علوم در برابر تخلفاتی که نه تنها در دانشگاه مازندران بلکه ممکن است در هر کدام از دانشگاه های دیگر نیز رخ دهد، اطلاعی نداشته و بی خبر از همه جا سرگرم امورات خود هستند؟
هم اکنون پس از انتشار یک هفته ای نامه تشکل های دانشجویان برای شفافیت در خصوص اسناد منتشر شده در مورد رانت و تخلفات دانشگاه مازندران که با سکوت مسئولین این دانشگاه روبرو بوده است، وزارت علوم به عناون نهاد بالادستی نیز در این مورد سکوت کرده و پیگیر ماجرا نبوده درحالی که مبارزه با فساد علاوه بر شفافیت نیازمند بازوان اجرایی و نظارت نهادهای بالادستی جهت اجرای عدالت است و این موضوع نقش مهم وزارت علوم را یادآوری می کند.
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران