دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: با توجه به پیشرفتهای داخلی، توانستیم تجهیزات زیستفناوری مرتبط با تولید دارو مورد نیاز کشور را تولید کنیم؛ اما هنوز هم بخشی از این تجهیزات از خارج کشور تامین میشود.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری درباره تولید تجهیزات زیستفناوری مرتبط با تولید دارو در کشور، اظهار کرد: برای تولید محصولات و داروهای زیستی نیاز به تجهیزات زیادی داریم که پس از برجام نه تنها این تجهیزات همچنان در فهرست تحریمهای آمریکا باقی ماند؛ بلکه پس از خروج این کشور از برجام، روند تامین تجهیزات سختتر هم شد.
وی افزود: ایران با وجود تحریمها از نظر پیشرفت در زمینه فناوریهای زیستی و ارزش اقتصادی ناشی از این فناوریها رشد مناسبی کرده است. به گونهای که بسیاری از کشورها با وجود برخورداری از همه امکانات و حتی نزدیکی با آمریکا هنوز نتوانسته اند به این فناوریها دست یابند.
قانعی همچنین عنوان کرد: در واقع میتوان مدعی شد که تمام پیشرفتهای صورت گرفته در کشور در حوزه زیستی به همت دانشمندان ایرانی و با تلاش پژوهشگران و جوانان محقق شده است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه زیستی در کشور فعال است.