معاون دفتر سیاستگذاری و امور فناوری وزارت علوم با تاکید بر تسهیل فرآیند پذیرش در مراکز رشد عنوان کرد: مراکز رشد دانشگاهی موظف هستند ۷۰ تا ۷۵ درصد فناوران پذیرش شده از همان دانشگاه مربوط را جذب کنند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، طالبی معاون دفتر سیاستگذاری و امور فناوری وزارت علوم با اشاره به اینکه فرآیند پذیرش در مراکز رشد در گذشته پیچیده بوده است، اظهار کرد: باید فرآیند پذیرش در این مراکز کمی آسانتر شود و حتما فرآیند نگارش طرح تجاری در دستور کار متقاضیان قرار بگیرد.
طالبی با اشاره به اینکه ممکن است یک تیم بتواند با ارائه فیلم دو دقیقهای اعضای خود را معرفی کند، گفت: مدیران مراکز رشد باید به تیم و سابقه اعضای آن توجه داشته باشند و این موضوع را در نظر بگیرند که گاهی تیمها از انگیزه بالایی برخوردارند، اما با ادبیات این موضوع آشنا نیستند. مدیران مراکز رشد در کنار پذیرش تیمها باید به موضوع بازار هدف و شبکه سازی نیز توجه کنند.
معاون دفتر سیاستگذاری و امور فناوری وزارت علوم با اشاره به اینکه مراکز رشد یک نهاد انتفاعی نیست، بیان کرد: یک مرکز رشد نمیتواند سهامی از شرکتهایی که در این مراکز مشغول به فعالیت هستند، دریافت کند این درحالی است که طی برخی بازدیدها چنین موردی مشاهده شد و برخوردهای جدی نیز در این حوزه صورت گرفت.
وی ادامه داد: علت لزوم استقرار واحدهای فناور در مراکز رشد تنها حمایت از این شرکتها است و متاسفانه در مواردی دیده شده که شرکتی در مراکز رشد مستقر نبوده، اما از امکانات آن استفاده میکرده است.
طالبی تصریح کرد: مراکز رشد دانشگاهی موظف هستند ۷۰ تا ۷۵ درصد فناوران پذیرش شده از همان دانشگاه مربوط را جذب کنند درحالیکه در برخی موارد شاهد بودیم ۹۰ تا ۹۵ درصد شرکتها و تیمهای حاضر در این مراکز از دانشگاه مربوطه نبوده اند که به این مسئله رسیدگی شده است.
معاون دفتر سیاستگذاری و امور فناوری وزارت علوم در پایان خاطرنشان کرد: مدیران مراکز رشد باید تمام وقت باشند مگر در شرایطی که مدیر هیئت علمی دانشگاه هستند، البته ما به دنبال این موضوع هستیم که قید هیئت علمی بودن را نیز برداریم تا مدیران مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری از اعضای هیئت علمی دانشگاهها نیز نباشند، زیرا معتقدیم مدیران چند شغله نمیتوانند به خوبی کار خود را انجام دهند.