ارتقای پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری به برترین و جذابترین محیط رشد و تعالی شرکتهای دانش بنیان و کسب رتبه ممتاز در راستای ایجاد ثروت مبتنی بر دانش در بین پارکهای علم و فناوری کشور است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تحقیقات علمی به عنوان یکی از اصلیترین راههای رسیدن به حقایق و راهکارهای جدید برای پاسخگویی به نیازها و خواستههای انسان است. امروزه بیشتر کشورهای توسعه یافته به اقتصادهای نوین دانش محور دست یافته اند.
مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در دنیا پیشرفت قابل توجهای داشته است و نقش این موسسات به عنوان بخشی از زیرساختهای نوآوری و فناوری درهر کشوری روزبه روز آشکارتر میشود.
نقش دانشگاهها و مراکز پژوهشی در ایجاد نهادهای اجتماعی که در تعامل با اینگونه مراکز هستند، بسیار اثرگذار است؛ بنابراین، حمایت همه جانبه مسئولان در زمینه پارکها و مراکز رشد علم و فناوری نقش بسازی در پیشرفت توسعه این امر مهم دارد. حذف فاصلههای موجود بین دانشگاهها و سایر بخشهای صنعتی و ... روند انتقال فناوری و دانش را از طریق اینگونه مراکز تسهیل خواهد داد.
با توجه به اینکه پارکهای علم و فناوری یکی از مهمترین مولفههای نظام ملی نوآوری است، چگونگی ایجاد و توسعه آنها در برنامههای اخیر توسعه کشور ما نیز به شدت مورد توجه قرار گرفته است. پارکهای علم و فناوری به عنوان واحدهای تحقیق و توسعه، میتوانند خیلی از مشکلات موجود را از بین برده و به بهبود وضعیت بپردازند. با نگاه اجمالی بر فعالیت برخی از این واحدها، میتوان پی برد که به چه نحوی از این واحد هت بهره گیری شده است.
یکی از واحدهای پارک علم و فناوری در استان چهارمحال و بختیاری دایر است که در این گزارش به فعالیتهای مهم و عمده این واحد میپردازیم.
ارتقای پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری به برترین و جذابترین محیط رشد و تعالی شرکتهای دانش بنیان و کسب رتبه ممتاز در راستای ایجاد ثروت مبتنی بر دانش در بین پارکهای علم و فناوری کشور است.
مهمترین مزایای استقرار در پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری، بهره مندی از مزایای قانون مناطق آزاد در خصوص کار، معرفی واحدهای فناور جهت دریافت تسهیلات مالی با کارمزد پایین به صندوقهای حمایتی کشور، قرار گرفتن در یک مجتمع تحقیقاتی و فناوری و استفاده از همجواری واحدهای فناور با یکدیگر، بهره مندی از پشتیبانی علمی متخصصان، بهره مندی از امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی، حمایت از تولید و خدمات بازار یابی، حمایت از شرکتها برای شرکت در نمایشگاههای داخلی و بین المللی بوده است.
اسماعیل پیرعلی خیرآبادی، سرپرست پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری میگوید: کارآفرینی فرآیند شناسایی و بهرهبرداری از فرصتها است. فرآیندی است که در طی آن فردی بنام کارآفرین با داشتن دانش قبلی در حوزهای خاص توانایی تشخیص فرصت را پیدا کرده و پس از تشخیص ارزش تجاری آن اقدام به کسب منابع و اطلاعات مورد نیاز برای بهرهبرداری از فرصت میکند.
پیرعلی خیرآبادی معتقد است مراکز رشد فناوری با فراهم آوردن امکاناتی نظیر دسترسی آسان و سریع به زیرساختهای اطلاعاتی و ارتباطی، خدمات و مشاورههای عمومی، همافزایی و ... راهاندازی شدهاند؛ که با ایجاد انعطافپذیریهای بیشتر فضای کسب و کار را برای تازه واردان این عرصه تسهیل میکنند.
سرپرست پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری میافزاید: مراکز رشد فناوری تحت نظارت و مدیریت متخصصان حرفهای هستند و هدف اصلی این مرکز افزایش ثروت در جامعه از طریق ارتقای فرهنگ نوآوری و رقابت سازنده میان شرکتهای حاضر در پارک و مؤسسههای متکی بر علم و دانش است.
وی میگوید: پارکهای علم و فناوری با انجام هماهنگیهای لازم بین سه راس مثلث دولت، دانشگاه و صنعت بستر مورد نیاز برای تشکیل و توسعه کسب و کارهای مبتنی بر فناوری و دانش بنیان را فراهم میکنند. بیشترین ورودی این مراکز از سوی دانشگاهها است.
پیرعلی خیرآبادی معتقد است پارکهای فناوری براساس ظرفیت منطقهای منابع انسانی و طبیعی تعریف شده اند. در استان چهارمحال بختیاری آب، کشاورزی، کردشگری، گیاهان دارویی و محیط زیست جایگاه ویژهای دارد.
سرپرست پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری میگوید: شرکتها آی تی به خاطر ورود تکنولوژی پیشرفت خوبی داشته اند.
وی میافزاید: در این مرکز شرکتهای به عنوان هوشمند کردن گلخانههای و آبیاری تحت فشار فعالیت میکنند و همچنین در حوزه صنعت، سایلنسر و چیلرهای بخار تولید صنعتی داریم که برای شرکتهای پروشیمی و صنایع کشتی رانی ساخته میشود.
پیرعلی خیرآبادی معتقد است در پارکها علم و فناوری استان با ارائه مشاوره و بررسی طرح و ایده مشخص میشود که طرح افراد قابلیت تشکل شرکت را دارند یا خیر.
وی تاکید میکند: پارکهای علم و فناوری استان بستری را برای هر شخصی فراهم کردند که در جای جای کشور کار نوعی را بخواهد شروع کند، مراکز رشد از صفر تا صد کار را از ایده پردازان حمایت میکنند؛ که این ایدهها به تجارت سازی و تولید سرمایه اشتغال وصل شود.
پیرعلی خیرآبادی میگوید: آموزش ایده پردازن اصول کار پارک فناوری استان چهارمحال و بختیاری است و آنها را تبدیل به شرکتدار کنیم و این آموزشهای به ایده پردازان کاملا تخصصی است.
سرپرست پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری میافزاید: ایده اگر از ابتدا مشاوره قوی داشته باشد میتوانند بازار خوبی داشته باشد.
وی معتقد است بیشترین مشکل پارکهای علم و فناوری در حوزه فروش و بازاریابی است و همچنین کالاهای قاچاق به مشابه کالاهای داخلی وارد میشود.
پیرعلی خیرآبادی میافزاید: در حوزه اقتصاد و با محدویتهای که صادرات نفت داریم و نگاه منابع محوری داریم و باید این نگاه به سمت منابع انسانی و دانشگاههای کار آفرین سوق پیدا کند و توجه ویژهای به پارکهای علم و فناوری بشود.