ناسا ابزار جدیدی را به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاده است تا انتشار گازهای گلخانهای در اتمسفر زمین را رصد و اندازهگیری کند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، ناسا ابزاری به فضا فرستاده تا تغییراتی را رصد کند که به دلیل فعالیتهای انسانی در اتمسفر زمین به وجود آمدهاند. ابزار Orbiting Carbon Observatory ۳ یا OCO-۳ چشم اندازی جدید از چرخه کربن زمین را برای مطالعات فراهم میکند. این ابزار میزان دی اکسید کربن در دریا و خشکی را از ایستگاه فضایی بین المللی بررسی میکند.
این ابزار پس از طلوع خورشید تا غروب آن فرایند اندازه گیری را انجام میدهد. در حقیقت OCO-۳ جایگزین نمونه قبلی خود یعنی OCO-۲ میشود که در سال ۲۰۱۴ میلادی به آسمان ارسال شده بود.
این ابزار همراه کپسول دراگون در روز شنبه به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال شد. ۲ بازوی رباتیک این ابزار را در ایستگاه فضایی بین المللی دریافت کردند. یکی از بازوها OCO-۳ از مخزن کپسول بیرون آورد و دیگری آن را کنترل و روی ماژول apanese Experiment Module-Exposed Facility نصب کرد.
به هرحال این ابزار میزان دی اکسید کربن را طی ساعات مختلف روز در اتمسفر زمین بررسی میکند. چون ایستگاه فضایی بین المللی هر ۹۰ دقیقه دور زمین میچرخد، ابزار میتواند در روز ۱۶ بار زمین را رصد کند.
OCO-۳ از دو جفت آینه برای چرخش در دو جهت استفاده میکند که یکی از آنها موازی با سطح زمین و دیگری به حالت عمودی است.