با حمایت ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری، گلخانه دریایی با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر در سواحل مکران و بوشهر نمونه بومی احداث میشود.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جهانگیر پرهمت قائم مقام ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی درباره احداث این گلخانهها، اظهار کرد: این ستاد در نظر دارد تا با استفاده از ظرفیت فناوریهای جدید و دانش بنیان بتوانیم گلخانه دریایی را با به کارگیری انرژیهای تجدید پذیر احداث کنیم.
وی درادامه گفت: مقرر شده تا امسال به صورت پایلوت در دو شرایط آب و هوایی در سواحل مکران و بوشهر این گلخانههای دریایی را احداث کنیم.
پرهمت درباره تفاوت گلخانههای معمولی و گلخانههای دریایی بیان کرد: در گلخانههای دریایی با استفاده از آب دریا، هوا و انرژی خورشیدی کار تامین انرژی و خنک کردن سیستم داخل گلخانه انجام میشود. اما گلخانههای معمولی در محیط بیرون قرار دارند و باید دمای مناسب برای رشد گیاه را تامین کنند و برای این نیاز به تامین انرژی از سایر منابع هست.
قائم مقام ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی همچنین بیان کرد: در گلخانههای دریایی برای خنک کردن داخل گلخانه از آب دریا استفاده میشود و جریان آب روی بخشهایی از سازه گلخانه قرار داده میشود. جریان باد هم موجب خنکی شده و رطوبت مورد نیاز گلخانه را تامین میشود و بخش عمده رطوبت و انرژی مورد نیاز از طریق آب دریا و انرژی خورشیدی تامین میشود.
وی همچنین به تامین آب گلخانهها در سواحل از طریق آب شیرین کنهای معمولی هم اشاره کرد و گفت: علاوه بر گلخانههای دریایی گلخانههای دیگری هم داریم که در کنار دریا قابل احداث و توسعه هستند، ولی به وسیله سیستمهای نمکزدایی از آب مثل سامانههای اسمز معکوس کار میکنند و تفاوت آنها با این نوع گلخانه (دریایی) این است که آب مورد نیار گلخانه از روش نمک زدایی استفاده تامین میشود، و لذا دارای پسابی با شوری بیش از سه برابر آب دریا مواجه است که این پساب مجددا به دریا برگشته و معضلات زیست محیطی زیادی را ایجاد میکند. ولی گلخانه دریایی فناوری سازگار با محیط زیست است.