نویسنده سرشناس جهان عرب با پیش بینی وقوع تهاجم دیگر رژیم صهیونیستی به غزه در تابستان امسال گفت، همان گونه که جنگ تابستان ۲۰۰۶ پایان اولمرت را رقم زد جنگ آتی غزه نیز به سرنگونی نتانیاهو منجر میشود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه فرامنطقهای «رای الیوم» در بخش سخن سردبیر امروز خود به قلم «عبد الباری عطوان» یادداشتی درباره احتمال وقوع رویارویی بزرگ میان رژیم صهیونیستی و غزه در تابستان امسال و سرنگونی نتانیاهو منتشر کرد.
نویسنده، تحلیل ژنرالهای صهیونیست و برخی سخنگویان گروههای مقاومت فلسطین در نوار غزه را موید گمانه زنیها درباره احتمال عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در تابستان آتی دانست.
عطوان به صحبتهای «زیاد النخاله»، دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در گفتگو با شبکه المیادین پس از بازگشت از سفرش به قاهره اشاره کرد که گفت: درگیریهای چند روز قبل در نوار غزه رزمایشی به منظور آماده شدن برای نبرد بزرگ خواهد بود که تابستان امسال شاهد خواهیم بود.
رای الیوم نوشت: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هم که این روزها به دلیل شکست اخیرش در غزه کمتر حرف میزند در نشستی با فرماندهان منطقه جنوب ارتش اسرائیل گفت: رویارویی هنوز تمام نشده است، اسرائیل برای موج جدید درگیری در نوار غزه آماده میشود.
بیشتر مقامات حماس نسبت به تعهد نتانیاهو درباره شروط توافق آتشبس اخیر بسیار مشکوک هستند که مهمترین این شروط کاهش محاصره غزه، گسترش مساحت مناطق ماهگیری تا عمق ۱۵۰ مایلی، گشودن گذرگاهها و اجازه دادن برای ورود بدون دردسر پولهای قطر به غزه است.
رای الیوم نوشت: این باور وجود دارد که نتانیاهو به منظور اینکه فرصت تشکیل کابینه جدید را داشته باشد و دوم اینکه مسابقه آواز یوروویژن را سر موعد خود برگزار کند به شکل صوری موافقت خود را با مفاد توافق آتش بس اعلام کرده است بخصوص که این مسابقه یورویژن میخواهد نشان بدهد اسرائیل هم یک کشور طبیعی امن و باثبات است که از جلوههای گردشکری بین المللی جذابی برخوردار است.
نویسنده ترکیب کابینه جدید نتانیاهو را که قرار است تا چند روز آینده اعلام شود منعکس کننده برنامههای وی در دو میدان مهم توصیف کرد، نخست معامله قرن که قرار است «دونالد ترامپ» و دامادش تا آخر ماه رمضان از آن رونمایی کنند و دوم چگونگی برخورد با خطر آتی که از سمت نوار غزه با آن روبرو هستند.
عطوان حضور «آویگدرو لیبرمن» در ترکیب کابینه رژیم صهیونیستی را به معنای تسلیم شدن نتانیاهو در برابر شروطی دانست که تا قبل از انتخابات آن را رد میکرد و منجر به استعفای لیبرمن از وزارت جنگ شد و نوشت: یکی از این شروط انجام حمله زمینی گسترده به نوار غزه و ریشه کنی گروههای مقاومت و خلع سلاح آنها بود؛ اما منظورمان این نیست که جنگ آتی یا احتمالی علیه غزه در صورت نبودن لیبرمن در ترکیب کابینه ممکن نبود.
سردبیر رای الیوم به نقل از اخبار درز کرده از محافل سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی آورده است پروژه شارون درباره عقب نشینی یکجانبه از نوار غزه در سال ۲۰۰۵ این منطقه را به سنگاپوری جدید مبدل نکرد بلکه آنجا هاوایی جدیدی شد و نتایج کاملا برعکسی به دست آمد، غزه به یک پایگاه محکم مقاومت تبدیل شد که همه تحریمهای کمر شکن هم نتوانست دو میلیون فلسطینی ساکن آنجا را تسلیم کند.
وی افزود: بر مبنای این اخبار به بیرون درز کرده، رژیم صهیونیستی قصد دارد طی یک عملیات زمینی دراز مدت علیه عمق نوار غزه آنجا را به سه قسمت تقسیم کند و پس از سرکوب همه گروههای مقاومت و خلع سلاح آنها و تزریق میلیاردها دلار برای بهبود اوضاع مردم آنجا چه در چارچوب معامله قرن و چه غیر آن، پایگاههایی نظامی در هر بخش آن احداث کند.
عطوان نوشت: شاید برخی از این اخبار یا محتوای آن در راستای جنگ روانی باشد؛ اما وجود تانکهای اسرائیلی در وضعیت آماده باش نزدیک مرزهای غزه حاکی است که این اخبار تا حدی درست است، بخصوص که دولت نتانیاهو تاکنون هیچ کدام از شروط آتش بس را عملی نکرده است.
نویسنده تاکید کرد: تجربه اسرائیلیها در تعامل با نوار غزه چه در زمان اشغالگری یا پس از آن برایشان نگران کننده و هزینه بر بوده است و هر گونه تهاجم تازهای با هزینه سنگین مالی و انسانی سنگینتری برای هر کابینه آتی همراه خواهد بود و چه بسا هزینه جنگ آتی بسیار سنگینتر از چیزی باشد که کابینه ایهود اولمرت در جریان تجاوز سال ۲۰۰۶ به لبنان متحمل شد در حالی که در دستیابی به نتایج خود در پایان دادن به مقاومت اسلامی لبنان به رهبری حزب الله ناکام ماند، چون مقاومت از دقت و قدرت تخریب بالاتری برخوردار بودند.
عطوان تاکید کرد: گروههای مقاومت هم به خوبی میدانند که هر گونه تجاوز تازه اسرائیل به منظور سرکوب این گروههاست از همین رو با همه قدرت و با همه موشکهای خود به مقابله با اشغالگران میروند.
رای الیوم نوشت: مقاومت فلسطین در جنگ دو روزه اخیر ۶۹۰ موشک شلیک کرد و ارتش اسرائیل به رهگیری و سرنگونی ۲۴۰ فروند آن اعتراف کرد، یعنی گنبدهای آهنین در رهگیری ۴۵۰ موشک که به اهداف خود اصابت کردند شکست خورد و این اتفاق هراسی به جان صهیونیستها انداخت و صدها هزار نفر از آنها را برای حفظ جانشان وادار به گریختن به سمت پناهگاهها یا سمت شمال سرزمینهای اشغالی کرد.
نویسنده ضمن تاکید بر اینکه معامله قرن هرگز تصویب نخواهد شد، گفت: تایید نشدن معامله قرن به دلیل بدی این طرح یا ذلت بار بودن بندهای آن نیست بلکه به دلیل حضور ملتی در کرانه باختری و نوار غزه است که در کنار یکدیگر در برابر آن مقاومت میکنند و آنچه درباره این طرح به بیرون درز کرده صرفا برای سنجش واکنشهای فلسطینی و عربی است.
به عقیده نویسنده، اسرائیل، نوار غزه و کرانه باختری را اشغال کرد در غزه شکست خورد و تحقیر شد و حالا شکست و تحقیر بزرگتری را در هر دو منطقه پیش رو دارد؛ چون معامله قرن به معنای پایان قدرت تشکیلات خودگردان و بازگشت کرانه باختری به زیر سلطه صاحبانش است و این سرزمین با همه اشکال مقاومت از چنگ رژیم اشغالگر بیرون کشیده میشود.
رای الیوم در پایان آورده است: انقلاب فلسطین قویتر از هر زمان دیگری در حال بازگشت است و شاید نوار غزه پایان نتانیاهو را رقم بزند همان گونه که پایان ایهود اولمرت، سلف وی در جنوب لبنان رقم خورد، مقاومت غزه در غزه از سوی جبههای پشتیبانی میشود که از هیچ گونه کمک مالی و تسلیحاتی به آن دریغ نمیکند و این منطقه کاملا از نفوذ اعرابی که با اشغالگران عادی سازی کرده اند و همچنین پولهایشان آزاد است.