آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۴۳۹۱
به تازگی محقق شد

پژوهشگران شریف راهکار جدیدی برای تعمیرات چاه‌های نفت طراحی کردند

جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به استفاده از پکر‌های متورم شونده قابل بازیافت برای تولید ابزار‌های مسدود کننده درون چاهی جهت تعمیرات چاه‌های نفت شدند.

پژوهشگران شریف راهکار جدیدی را برای تعمیرات چاه‌های نفت طراحی کردند

 

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از شریف، بیش از یک دهه قبل دانشگاه صنعتی شریف، ضرورت حرکت به سمت نسل سوم و چهارم دانشگاه‌ها را احساس کرد. در این راستا جهت استفاده از دانش برای حل مسایل اساسی کشور و ثروت آفرینی از طریق نوآوری، زنجیره دانش تا ارزش را طرح ریزی کرد.

جمال ارغوانی هادی عضو هیات علمی دانشگاه و مسئول پروژه پکر‌های متورم شونده قابل بازیافت گفت: یکی از نیاز‌های مهم شناسایی شده در کشور در سال ۱۳۹۴ ابزار‌های مسدود کننده درون چاهی برای تعمیرات چاه‌های نفت بود که با اعمال تحریم‌ها علیه کشور و خروج شرکت‌های مطرح نفتی خارجی از ایران شدت یافت.  

وی افزود: مرکز توسعه محصول، پس از مطالعات امکان سنجی منسجم و شناسایی رده‌های مختلف تکنولوژی به کار رفته دراین ابزارها، طراحی و ساخت ابزار‌های پیشرفته فوق را امکان پذیر تشخیص داد و طی قراردادی با شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در آبان ۱۳۹۵ به طور جدی طراحی مستقیم و ساخت انواع پروتوتایپ‌های مورد نیاز را آغاز کرد.

ارغوانی تصریح کرد: با توجه به عدم امکان تامین نمونه خارجی، مهندسی معکوس امکان پذیر نبود، بنابراین روش طراحی مستقیم مورد توجه قرار گرفت. حجم عمده‌ای از فعالیت‌های طراحی از جمله طراحی اجزا و مکانیزم‌های مختلف ابزار، ماشین آلات خاص تولید، انواع جیگ، فیکسچر و قالب‌های خاص، کلیه تجهیزات تست مورد نیاز و طراحی الاستومر‌های پیشرفته مهندسی تا پایان سال ۱۳۹۵ صورت گرفته است.

مدیر مرکز توسعه محصول شریف تاکید کرد: با شروع سال ۱۳۹۶ ساخت تجهیزات و پروتوتایپ‌های اولیه محصول انجام شد، اولین تست ابزار در اندازه ۵ اینچ در اوایل تابستان ۱۳۹۶ با موفقیت انجام شد، تا پایان سال ۹۶ نیز تست‌های ابزار در اندازه ۷ اینچ به نتیجه رسید. با شروع سال ۱۳۹۷ نمونه‎‌های اصلی ابزار ساخته شد و مطابق استاندارد‌های API و ISO مورد تست و ارزیابی و تایید نهایی (مرداد ۹۷) قرار گرفت.

وی با بیان اینکه ترتیب تمهیدات مورد نیاز برای انجام تست‌های میدانی در چند حلقه چاه پیگیری شده است؛ گفت: اولین تست میدانی در یک حلقه چاه واقع در میدان نفتی اهواز با عملیات اسید کاری انتخابی درعمق ۲۷۷۵ متری در لوله جداری ۷ اینچ با موفقیت کامل و افزایش تولید قابل توجه انجام گرفت. تاکنون شش عملیات اسید کاری انتخابی با درصد موفقیت ۱۰۰% در میادین نفتی اهواز، مارون، رگ سفید گچساران و رگ سفید آغاجاری با استفاده از پکر ۱۲۵/۲ اینچ در لوله آستری ۷ اینچ انجام شده است.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: با شروع سال ۱۳۹۸ و نامگذاری این سال به نام "رونق تولید"، خط تولید پکر‌های متورم شونده قابل بازیافت اجرا شد، قصد داریم این ابزار را به تولید انبوه برسانیم. دستیابی به فناوری‌های کلیدی این محصول، طیف گسترده‌ای از محصولات با تکنولوژی مشابه از جمله پکر‌های متورم شونده قابل بازیافت در سایز‌های ۱۲۵/۲، ۵/۲، ۷۵/۲ و ۳ اینچ، ابزار نصب هیدرولیک، پلاگ‌های متورم شونده قابل بازیافت و ابزار‌های جانبی، کیت‌های ریدرس و انواع خدمات تست ابزار‌های درون چاهی و ریدرس این ابزار‌ها را ارائه داده است.

مدیر مرکز توسعه محصول شریف ادامه داد: با توجه به بومی شدن دانش طراحی و ساخت، امکان ارائه محصول در اندازه‌های سفارشی و مطابق نیاز مشتری وجود دارد. همچنین دستیابی به فرمولاسیون خاص الاستومر مورد استفاده در این ابزار، ارائه انواع محصولات الاستومری صنعت نفت و گاز و پتروشیمی کشور را مقدور شده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مرکز توسعه محصول شریف آماده ارائه خدمت و محصول به کلیه شرکت‌های داخلی و خارجی می‌باشد و متقاضیان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت مرکز توسعه محصول صنعتی شریف به آدرس spdc.sharif.ir مراجعه کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار