آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۴۴۰۳
رویترز:

پامپئو عراق را برای کنترل حشدالشعبی تحت فشار قرار داد

خبرگزاری «رویترز» گزارش داده است که پامپئو در سفر به عراق تلاش کرده بغداد را برای محدود کردن فعالیت بسیج مردمی عراق تحت فشار قرار دهد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، دو منبع امنیتی عراق اعلام کردند که «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در سفر از پیش برنامه‌ریزی نشده خود به عراق، از مقامات این کشور خواست تا گروه‌های مقاومت را تحت کنترل داشته باشد.

خبرگزاری رویترز مدعی شده است که پامپئو به عراق هشدار داده در صورتی که گروه‌های مقاومت را کنترل نکند واشنگتن با توسل به زور پاسخ خواهد داد.

یکی از منابع ارشد ارتش عراق که از سفر پامپئو اطلاعاتی در اختیار داشت، گفت: «پیام آمریکایی‌ها روشن بود. آن‌ها می‌خواستند که عراق تضمین کند که آن گروه‌ها، تهدید منافع آمریکا را متوقف کنند».

وی ادامه داد: «آن‌ها (آمریکایی‌ها) گفتند که اگر آمریکا در خاک عراق مورد حمله قرار گیرد، بدون هماهنگی با بغداد، اقداماتی را برای دفاع از خود انجام می‌دهد».

بنا به گزارش رویترز، وزارت خارجه آمریکا حاضر به اظهارنظر درباره بحث‌های پامپئو درعراق نشد.

وزیر خارجه آمریکا بعد از سفر خود به عراق گفت: «ما نمی‌خواهیم کسی در کشور آن‌ها (عراق) مداخله کند».

آمریکا مدعی است که نیرو‌های مقاومت عراق، تحت حمایت ایران به دنبال هدف قرار دادن منافع واشنگتن هستند.

یک منبع دیگر عراقی در خصوص دیدار پامپئو از عراق گفت که هرگونه تهدید از جانب الحشد الشعبی «مستقیماً با اعمال زور آمریکا روبرو خواهد شد».

اظهارات پامپئو در حالی مطرح شده است که سخنگو‌های گروه‌های مقاومت در عراق تأکید کردند که هیچ برنامه‌ای برای هدف قرار دادن نیرو‌های آمریکایی ندارند و اظهار تهدید آمیز پامپئو، «جنگ روانی» واشنگتن است.

پامپئو هفته گذشته گفت: «ما از دولت عراق خواسته ایم... تا تمامی آن نیرو‌ها را تحت کنترل مرکزی عراق درآورد».

سخنگوی گروه «عصائب الحق» با اشاره به بهانه واشنگتن برای حمله سال ۲۰۰۳ به عراق گفت: «ادعا‌های آمریکا بی‌اساس است. این (ادعاها) یادآور دروغ بزرگ (وجود) سلاح‌های کشتار جمعی در عراق است».

ادعای تلاش گروه‌های نزدیک به ایران برای هدف قرار دادن مواضع آمریکا در حالی مطرح می‌شود که دیروز حتی نزدیک‌ترین متحدان آمریکا هم این ادعا را رد کرده‌اند. روز گذشته «کریس گیکا» معاون انگلیسی ائتلاف چندملیتی تحت رهبری آمریکا این ادعا را رد کرده و گفت: بر خلاف آنچه عنوان شده، او افزایشی در میزان تهدید نیرو‌های حامی ایران در عراق و سوریه مشاهده نکرده است.

فشار به عراق برای بستن قرارداد با شرکت‌های آمریکایی

به نوشته رویترز، پامپئو پس از سفر به عراق، گفت: در دیدار با مقام‌های عراقی «نفت خام و گاز طبیعی... (و) راه‌هایی که ما می‌توانیم... این پروژه‌ها را با سرعت بیشتری پیش ببریم»، بحث و گفت: وگو کرده است.

دو مقام بخش انرژی عراق اعلام کردند که پامپئو در سفر خود از عراق خواسته است که در خصوص قرارداد‌های نفت و انرژی با شرکت‌های آمریکایی وارد مذاکره شود. شرکت آمریکایی «جنرال الکتریک» در حال حاضر تلاش می‌کند مقام‌های عراقی را به انعقاد قراردادی ۱۴ میلیارد دلاری برای توسعه شبکه برق عراق متقاعد کند. همچنین گفته می‌شود عراق در آستانه بستن قرادادی ۵۳ میلیارد دلاری با شرکت نفتی «اکسون مبیل» آمریکا قرار دارد.

«رناد منصور» یکی از محققان اندیشکده «چتم هاوس» در خصوص تحت فشار قرار دادن عراق برای بستن قرارداد با شرکت‌های آمریکایی، می‌گوید، این راه دیگری است که آمریکا در صدد است از طریق آن عراق را وادار کند بین واشنگتن و تهران، یک همپیمان اصلی برای خود برگزیند.

منصور توضیح داد: «آمریکا... به سراغ رهبران عراق رفته است و می‌گوید که شما یا با ما هستید یا با آن‌ها هستید. عراق می‌گوید که به چه دلیل ما نمی‌توانیم با هر دو همپیمان باشیم، اما آمریکایی‌ها به چنین چیزی علاقه‌ای ندارند و فکر نمی‌کنم، ایرانی‌ها نیز به چنین چیزی علاقه‌ای داشته باشند».

دولت ترامپ از زمان روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۱۷، تمرکز خود را برای مقابله با ایران قرار داده است و مقامات این کشور، ایران را بعنوان عامل ثبات زدایی در منطقه معرفی کرده است.

سال گذشته میلادی، علیرغم پایبندی ایران به مفاد برجام، دولت ترامپ به صورت یکجانبه از برجام خارج شد و تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کرد. یکسال بعد از آن نیز در اقدامی غیرمتعارف، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که یک نهاد رسمی است را در لیست سازمان‌های تروریستی قرار داد.

ایران نیز در اقدامی متقابل فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) را بعنوان سازمان تروریستی معرفی کرد.

با وجود تحرکات روز‌های اخیر ارتش آمریکا، مقامات آمریکایی مدعی شد‌اند که به هیچ عنوان به دنبال جنگ با ایران نیستند و تمامی این اقدامات برای حفظ منافع آمریکا در مقابل «تهدیدات ایران» صورت می‌گیرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار