اولین پرسش از طرف بسیجیان آغاز شد. بختیاری پرسید چرا به حضور بدون مجوز جمعی از دانشجویان رسمیت بخشیدید و به آنها تریبون دادید؟
سوال دیگر دانشجوی دانشگاه تهران از ریاست دانشگاه بعد از مرور قسمت هایی از دوره پنج ساله ریاست دکتر نیلی اینگونه بود: به گفته دکتر سرسنگی ما هیچ قانونی برای مسائل رخداده در دانشگاه نداریم. قسمت هایی از کارنامه شما نشان دهنده این است که شما خواستی نسبت به موارد مختلف ندارید. شما دروغی مضحک را به اسم گشت ارشاد ایجاد کردید. آن هم با استفاده از یک خانم که فقط درحال تذکر دادن به دانشجویانی است که قانون را نقض کردند. تنها سوال ما دانشجویان از شما این است که این فاجعه از عدم کفایت شماست یا این است که شما نمیخواهید این اتفاقات بیافتد؟
سوال بعدی از نیلی این بود که چرا این اتفاقات تکرار میشود؟ چرا تقریبا در هر سال یک اتفاقی در دانشگاه میافتد و با ابعاد رسانهای آن کشور دچار تشنج میشود؟
جواب ریاست دانشگاه به این سوال، عدم وجود راهکار است. او میگوید: شما از دانشگاه نخواهید که تمام مشکلات را حل کند. حل مشکلات نیازمند راهکار عملی است و زمانبر است.
یکی از قدیمیترین دانشجویان دانشگاه تهران در پشت تریبون به طرح سوال خود میپردازد: ما نمیخواهیم کسی را به زور شیعه ولایتی کنیم. زیرا این مذهب یک موهبتی است که به هر فردی اعطا نمیشود؛اما نکته ای که میخواهم عرض کنم. این است که به عنوان یک جامانده شهدا با این اتفاقات اخیر، دانشگاه تهران ارزش خود را از دست داده است. دانشگاه تهران باید چمران پرور باشد.
سوال بنده از شما این است: آیا میتوانید حداقل قانونتان را که تمامی دانشجویان تعهد دادهاند را اجرایی کنید؟ اگر نمیتوانید ما اجازه آتش به اختیاری را داریم. من این چند ماه به سختی تحمل کردم. صحنه ای در دانشگاه رخ داد که شرم دارم بیان کنم. تقلب های فاجعه بار و... آیا میتوانید قانون را اجرا کنید؟
در جواب سوال نیلی میگوید: شما تمام دانشگاه را به خاطر چند اتفاق اینچنین نگاه نکنید. این دانشگاه همچنان دانشگاه ایران است و من به اکثریت دانشجویان افتخار می کنم. خب امروز برای چه جمع شدهایم؟ برای همین موضوعات است. ما با هم توافق داریم که شرایط پوشش و هنجاری در دانشگاه باید بهبود پیدا کند. ما معتقدیم که شرایط پوشش دانشجو در دانشگاه و خارج آن متفاوت است.
دانشجوی دختری به طرح سوال خود میپردازد: سوال من از شما در مورد موارد خوابگاهی است. آسیب های اجتماعی که در خوابگاه بوجود می آید بسیار است و ما حتی معاون فرهنگی برای خوابگاه ها نداریم. اینکه تعدادی نوازنده مرد وجود داشته باشند و تعدادی خانم در حضور آنها شروع به پایکوبی کنند آیا جزو شرع و قانون است؟
نیلی گفت: با توجه به گزارشهایی که مرکز مشاوره به ما داده، مشکلات و آسیب هایی در دانشجویان وجود دارد و ما باید زمینه هایی را برای شادی دانشجویان فراهم کنیم؛ البته وضع دانشگاه تهران بهتر از دانشگاههای دیگر است.
دانشجوی دیگری پرسید: در زمانی اردوی مختلط برگزار شد؛ اما عملا هیچ برخوردی با برگزار کنندگان آن اردو نشد. ما تا چه زمانی منتظر باشیم تا اقدامی صورت بگیرد؟
نیلی ادامه داد: ببینید اقدام برای رفع مشکل را نیز بپزیرید. دانشگاه درحد خود اقدام کرده است. دانشگاه معتقد است با اجرای همین قوانین در قالب گروه های همفکری می تواند مشکلات را برطرف کند. شما فکر می کنید کمیته انضباطی کاری نکرده است؛ زیرا احکام آن محرمانه است و ما باید حداقل برخورد انضباطی را داشته باشیم.
اما شما ببینید ما به موضوعات طور دیگر نیز باید نگاه کنیم. چرا یک دانشجو تقلب می کند؟ چرا دانشجو امکان دارد دست به کارهای ناهنجار بزند؟ زیرا ممکن است او تفاوت هایی داشته باشد و امکانات دانشگاه پاسخگوی او نباشد. به صورت صریح حرف خود را تکرار می کنم. دانشگاه مشارکت دانشجو را نیاز دارد.
برخورد قانونی با عاملان اقدامات روز دوشنبه دانشگاه تهران ظرف سه ماه
نیلی با بیان اینکه زمان رسیدگی به تخلفات دانشجویان در کمیته انضباطی تا رسیدن به مرحله صدور حکم سه ماه است، افزود: در قضایای اخیر نیز ما ظرف سه ماه با عاملان اقدامات روز دوشنبه دانشگاه تهران برابر مقررات برخورد قانونی خواهیم کرد و البته باید روال قانونی طی شود.
وی تصریح کرد: از زمانی که کمیته انضباطی دانشجویان را فرامی خواند، ابتدا باید دانشجو دفاعیه خود را ارائه دهد و سپس این دفاعیه در هیئت بدوی بررسی شود و پس از آن نیز دانشجو حق اعتراض دارد.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه قدرت دانشگاه در تفکر و اغناست، تصریح کرد: دانشگاه باید با همفکری برای مسائل راهکار پیدا کند؛ بنابراین من میخواهم امروز از این جمع درخواست کنم تا در خصوص مسئلهای که دانشگاه با آن مواجه شده با ما همفکری کند تا راهکار پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: اتفاق روز دوشنبه اتفاق ناخوشایندی بود، ولی صرف پرداختن به آن شاید موجب شود که نتوانیم از ظرفیت شما دانشجویان و اساتید برای پیدا کردن راهکار استفاده کنیم. در هر حال بنده این اتفاق را به کم کاریهایی که در گذشته انجام شده نسبت میدهم؛ بنابراین باید در گذشته بیشتر کار میکردیم.
نیلی احمدآبادی با بیان اینکه رکود ما نشان میدهد که کاستیهایی را از گذشته داشته ایم و اگر فکری نکنیم ممکن است دوباره شاهد رخ دادن اتفاقاتی مشابه اتفاق ناگوار اخیر باشیم، بیان کرد: با توجه به شرایط حساسی که در کشور با آن روبرو هستیم، حفظ آرامش در دانشگاه و ایجاد فضای لازم برای تحقیق و پژوهش یک ضرورت است.
رئیس دانشگاه تهران خطاب به دانشجویان بیان کرد: اجازه دهید تا در چارچوب قانون این ماجرا را پیگیری کنیم در هر حال همه ما باید هم قسم شویم که فضای دانشگاه متشنج نشود و از حدود ادب و اخلاق خارج نشود، ولی مسئولیت با ماست.

وی خواستار همراهی و همفکری دانشجویان و اساتید در حوزه رفتارها و هنجارها شد و تصریح کرد: در حوزه دانشگاه بدون دخانیات کارهای خوبی روی کاغذ انجام شده، ولی من هم گلایه دارم که چرا این تصمیمات اجرایی نشده است.
نیلی احمدآبادی در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان که چرا در زمان سخنرانی رئیس جمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی اجازه ندادید تا دانشجویان حرفهای مردم را به گوش او برسانند، تصریح کرد: اختیار رئیس جمهور که به دست ما نیست در هر حال ما یک مراسم آغاز سال تحصیلی داریم که اصرار داریم با حضور رئیس جمهور فارغ از اینکه چه کسی است جایگاه دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی به رسمیت شناخته شود به همین دلیل ما هر سال سعی کرده ایم تا این مراسم با حضور رئیس جمهور برگزار شود.
رئیس دانشگاه تهران گفت: مراسم آغاز سال تحصیلی با هماهنگی دفتر رئیس جمهور و با حضور اساتید و دانشجویان برگزار میشود، ولی ما در مراسم ۱۶ آذر نیز شاهد حضور رئیس جمهور بودیم؛ با این حال در این مراسم دهان دانشجویان بسته نبود و دانشجویان حرف خود را زدند. با این وجود اینکه در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان سخنرانی نکردند معنایش این نیست که دهان آنها بسته بوده است.
تمام سالنها و امکانات دانشگاه تهران در اختیار تشکلهای دارای مجوز است
وی تصریح کرد: در سال ۴۰۰ برنامه توسط تشکلهای دانشجویی در دانشگاه برگزار میشود با این وجود شما بگویید که با کدام برنامه و با حضور چه سخنرانی مخالفت کرده ایم؟ که در پاسخ به رئیس دانشگاه تهران یکی از دانشجویان گفت: با حضور حسن عباسی مخالفت کرده اید که او نیز گفت: شاید نه با تصمیم دانشگاه یکی دو نفری فرصت حرف زدن در دانشگاه تهران را پیدا نکرده اند.
نیلی احمدآبادی تصریح کرد: اتفاقی که در روز دوشنبه افتاد اگر بیش از این کار میکردیم شاهد رخ دادن آن نبودیم. در هر حال تمام سالنها و امکانات دانشگاه تهران در اختیار تشکلهای دارای مجوز است و آنها میتوانند برای دعوت از سخنرانان اقدام کنند.
سخن نگفتن دانشجویان در حضور رئیس جمهور را قبول ندارم
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه بنده سخن نگفتن دانشجویان در حضور رئیس جمهور را قبول ندارم، تصریح کرد: اجازه دهید این جایگاه با حضور رئیس جمهور فارغ از اینکه چه کسی است برای دانشگاه تهران حفظ شود در هر حال بنده معتقدم این گونه واکنشها موجب میشود تا جایگاه دانشگاه تهران خدشه دار شود.
وی در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان که به علت ضعف مدیریت دانشگاه تهران جمعیت ۴۰ تا ۵۰ نفری دانشجویان هنجارشکن در روز دوشنبه به ۳۰۰ نفر افزایش پیدا کرد، تصریح کرد: بنده نمیدانم که شما چه اصراری دارید تا این جمعیت را ۳۰۰ نفر عنوان کنید و نمیدانم که این رقم را از کجا آورده اید، ولی بنا بر گزارش حراست دانشگاه تهران که مرجع اصلی است تعداد کمتر از این بوده است.
نه گشت ارشادی راه افتاده و نه شیوه کار عوض شده
نیلی احمدآبادی با بیان اینکه دانشگاه بنا نیست که برای انجام کارهای اجرایی خود بیانیه بدهد، تصریح کرد: اینکه اتفاق روز دوشنبه را به حضور یک خانم در مقابل درب ورودی و بیانیه ندادن دانشگاه بدانیم این ریشه یابی خوبی نیست و من موافق آن نیستم. در هر حال دانشگاه براساس نظامات قانونی عمل کرده؛ بنابراین نه گشت ارشادی راه افتاده و نه شیوه کار عوض شده است و ما فقط نظارت را بیشتر کرده ایم. در هر حال این موضوع ریشه دارتر از این است که آن را به بیانیه ندادن یا ایستادن یک خانم دم درب ربط دهیم.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه تاکید ما بر این است که دانشگاه طبق روال خود عمل کرده، گفت: مگر این اولین بار است که این چنین جریاناتی در دانشگاه تهران اتفاق میافتد در هر حال زمانی که چنین اتفاقاتی رخ میدهد آن را بزرگنمایی میکنند و در رسانهها نسبت به این اتفاقات به دروغ پردازی میپردازند.
وی با اشاره به اینکه مشکلات کشور گسترده است و بعضا تعمیق میشود، تصریح کرد: معتقدم دانشگاه باید مشکلات را کاهش دهد و بر آنها فائق بیاید در هر حال ما نیز در دانشگاه از ظرفیت شورای فرهنگی برخورداریم، ولی راهکار میخواهیم.
نیلی احمدآبادی در پاسخ به این سوال که چرا دانشگاه از اقدامات ضربتی استفاده نمیکند، گفت: ممکن است ما با جریاناتی روبرو شویم که آنها نیز از تاکتیکهای دیگری استفاده کنند در هر حال آنچه که در دانشگاه اتفاق میافتد، مسئولیت آن متوجه ماست، اما نباید از دانشگاه انتظار داشته باشیم تا همه اتفاقاتی را که ممکن است ریشه خارج از دانشگاه هم داشته باشند را حل کند.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه بنده نیز قبول دارم که باید جلسات شورای فرهنگی در دانشگاه تهران بیشتر شود، تصریح کرد: افتخارات دانشگاه تهران زیاد است و ما به این افتخار میکنیم با این وجود نباید به خاطر موارد نادری که در دانشگاه رخ میدهد کل دانشگاه را زیر سوال ببریم. معتقدم در درجه اول باید به استاد و دانشگاه احترام بگذاریم از این رو بنده تعمیم تمام مسائلی را که در دانشگاه اتفاق میافتد به کل اساتید و دانشجویان مسلمان کار درستی نمیدانم.
وی با بیان اینکه به تعبیر رهبری دانشگاه تهران دانشگاه ایران است، تصریح کرد: این جلسه برای این است که شرایط فرهنگی در دانشگاه تهران بهبود یابد با این وجود شما نیز باید کمک کنید و ما نیز توافق داریم که شرایط پوشش، اخلاق، رفتار و هنجارها باید در دانشگاه تهران بهبود یابد و البته ما نیز اقدام عملی کرده ایم.
نیلی احمدآبادی گفت: اجرای قانون و پیاده سازی آن یک بحث است و از طرفی پذیرش قانون تغییر فکر و رفتار وظیفه دانشگاه است؛ بنابراین تا دانشجو چیزی را نپذیرد آن را اجرا نمیکند.
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: ممکن است که شما به رفتار چند دانشجو و استاد انتقاد داشته باشید، اما نباید کل دانشگاه تهران را که یک سرمایه ملی است زیر سوال ببرید.
از عملکرد معاونت فرهنگی دانشگاه تهران دفاع کنم
وی با بیان اینکه بنده میخواهم در اینجا از عملکرد معاونت فرهنگی دانشگاه تهران دفاع کنم، تصریح کرد: کانونهای علمی، فرهنگی و تشکلهای دانشجویی دانشگاه تهران کارنامه درخشانی دارند که این نیز حاصل فعالیت دانشجویان بوده و دانشگاه از آنها حمایت کرده است.
لازم به ذکر است، در پایان این نشست بیانیه دانشجویان معترض به قانون شکنی روز دوشنبه در جوار مقبره شهدای دانشگاه تهران قرائت شد.
همچنین در مورد رعایت قانون و عدم کفایت در انجام مر قانون هم سخنانشان ابتر و ناقص بود.
جی بعضی از
متاسفانه آقای نیلی فقط به توجیه و توضیحات سطحی و غیر اجرایی پرداختند و هیچ پاسخ محکم و منطقی در حد یک مدیر ارشد نظام جمهوری اسلامی نداشتند
تفکر و روحیه انقلابی در مدیران وزارت علوم و دانشگاه ها بسیار کمرنگ است
در خونه های دانشجویان میخواهید باهاشون برخورد کنید !!؟ دوربین های داخل دانشگاه و حتی داخل کلاس ها گویای عملکرد بد مسئولان فرهنگی در مورد ظاهر دانشجویان هنجار شکن هست
ی نیلی ظاهرا نگران بحث درسی دانشجویان در فرصت باقیمانده از سال تحصیلی هستند که سه ماهه میخواهند برخورد کنند بالاخره این هنجار شکن ها یه محرک هایی اعم از استاد یا دانشجو داخل دانشگاه داشتند که این حرکت. های غیر قانونی رو شکل دادند و اینقدر هم وقت داشتند که اینهمه پلاکارد رو نوشتند و در تجمع غیر قانونی شون سر دست گرفته بودند
شناسایی اونها هم زیاد کار سختی نیست اگه جای ی نیلی بودیم چه دانشجو چه استاد و.. مقصر باشه اونها رو از ادامه تحصیل یا تدریس معلق میکردیم تا تکلیف مشخص بشه که این گونه حرکات از کجا آب میخوره !!؟