به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، وزارت خارجه سوریه بار دیگر مخالفت خود را با تصمیم الحاق «جولان اشغالی» به رژیم صهیونیستی اعلام کرد.
وزارت خارجه سوریه با ارسال دو نامه به دبیر کل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت تأکید کرد که جولان اشغالی بخش لاینفک خاک این کشور است.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش داد که این کشور همه ابزارهای موجود را به کار خواهد بست تا این منطقه را بازپس بگیرد.
دمشق بازپس گیری جولان را حق ابدی دانست که با مرور زمان ساقط نمیشود و تأکید کرد که حامی مقاومت شهروندان خود در برابر اشغالگری اسرائیل است.
سوریه همچنین بار دیگر از شورای امنیت خواست که برای حفظ امنیت و صلح بینالملل دست به اقدام فوری زده و رژیم صهیونیستی را ملزم کند که سیاست غیر قانونی شهرکسازی و اقدامات سرکوبگرانه خود علیه ساکنان جولان را متوقف کند.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه ۵ فرودین ۱۳۹۸ در اقدامی مغایر با قطعنامههای سازمان ملل با امضای اعلانیهای حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندیهای جولان اشغالی سوریه را به رسمیت شناخت که انتقادها و محکومیتهای بسیاری به همراه داشت.
رژیم اشغالگر قدس بخش بزرگی از بلندیهای جولان سوریه را در جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ به اشغال خود درآورد و در سال 1981 این مناطق را به عنوان بخشی از خاک خود اعلام کرد، این اقدام هیچگاه مورد تأیید سازمان ملل متحد قرار نگرفت.
در تاریخ ۳۱ ماه مه سال ۱۹۷۴ قطعنامه شماره ۳۵۰ شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر آتشبس به تصویب رسید و از آن تاریخ به بعد نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد به منظور حفظ آتشبس در جولان مستقر شدند و رژیم صهیونیستی با تسلط بر این منطقه شروع به شهرک سازی در آنجا کرد.
قریب به 30 شهرک صهیونیست نشین در جولان واقع است که حدود بیست هزار صهیونیست و بیست هزار سوری که اکثریت آنها دروزی هستند در این منطقه زندگی میکنند.
درباره اهمیت منطقه جولان باید گفت که بلندیهای جولان پنجاه کیلومتر با دمشق پایتخت سوریه فاصله دارد و توپخانه سوریه بین سالهای 1948 تا 1967 از آنجا شمال سرزمینهای اشغالی را هدف میگرفت.
منطقه جبل الشیخ در جولان اشغالی و در نزدیکی خط ترک مخاصمه که ارتفاع آن به 2800 متر میرسد به رژیم صهیونیستی موقعیتی عالی در نظارت بر تحرکات سوریه میدهد و صهیونیستها از این بلندیها میتوانند به دقت فعالیتهای سوریه را در جنوب زیر نظر بگیرند و ماهیت جغرافیایی آن هم مانعی طبیعی در برابر هر گونه تحرک نظامی سوریه است.
اهمیت جولان برای رژیم صهیونیستی همچنین مربوط عملیات اکتشاف نفت این منطقه است که به ثروت این رژیم از گاز موجود در خاورمیانه میافزاید و موقعیت آن را به عنوان یک بازیگر مهم در زمینه انرژی منطقه تقویت میکند.