پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه از سال ۸۶ تاکنون توانسته حدود ۵۰۰ ایده و شرکت فناورانه را تحت حمایت قرار دهد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ پارکهای علم و فناوری همواره در راستای تحقق رسالت خود که توسعه فناوری و دانش نوین است، اقدام به جذب و پرورش ایدههای فناورانه و نوآورانه کرده اند و تا جای ممکن به حمایت از این واحدها پرداخته اند.
پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه یکی از این مجموعهها است که برای تحقق این امر زمینه رشد واحدهای فناور را در این مرکز فراهم آورده و حتی با خریداری اولین محصول تولیدی این واحدها به حمایت از این شرکتها پرداخته است.
برای آشنایی بیشتر با این مجموعه به گفتگو با معصومه خان احمدی، رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه پرداختیم. خان احمدی میگوید: پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه از سال ۸۶ فعالیت رسمی خود را شروع کرده و اکنون ۷ مرکز رشد در این مجموعه فعال هستند.
رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه با بیان اینکه ۴ کانون شکوفایی خلاقیت در این پارک وجود دارد، میافزاید: با توجه به اینکه این مجموعه تنها پارک علم و فناوری استان است و وظیفه پوسته فناوری را بر عهده دارد، در همه حوزهها واحدهای فناور را تحت حمایت قرار میدهد.
خان احمدی اضافه میکند: پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه مرجع مالکیت فکری استان است و ارزیابی اختراعات در این مجموعه صورت میگیرد و اختراعات افراد را به نام مخترع به ثبت میرساند. از ابتدای فعالیت این پارک تا به الان حدود ۵۰۰ ایده و شرکت فناورانه تحت حمایت این مجموعه قرار گرفته اند که بیش از ۳۰۰ مورد از این تعداد اکنون فعال هستند.
وی با بیان اینکه سالانه حدود ۵۰۰ ایده در سامانه این پارک به ثبت میرسد، میگوید: حدود ۱۰ درصد از این ایدهها هر ساله جذب پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه میشوند. صاحبان ایدههای فناورانهای که جذب میکنیم عمدتا دانشجویان و فارغ التحصیلان و دانش آموزان و افرادی هستند که تحصیلات آکادمیک چندانی ندارند، اما صاحب ایدههای خوبی هستند.
رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه با اشاره به تاثیرات تحریم بر فعالیت واحدهای فناور اظهار میکند: یکی از ویژگیهای بارز شرکتهای فناور این است که با توجه به توان داخلی و ظرفیتهای داخلی شروع به فعالیت میکنند و این گاها باعث میشود که خیلی تحت تاثیر تحریم قرار نگیرند، در حالی که فناوریهایی که بازار فروش آنها خارج از کشور است، با وجود تحریمها دچار مشکل میشوند. اما ایدههایی که به خارج از کشور وابستگی ندارند، در شرایط کنونی و وجود تحریمها به خوبی رشد میکنند و نیازهای بازار داخلی را رفع کرده و عدم وابستگی به غرب را محقق کرده اند.
تولید ماشینهای خط کشت و نشا در پارک علم و فناوری کرمانشاه وی ادامه میدهد: در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه ایدههای ساده و اولیهای شروع به فعالیت کرده اند و اکنون با رشد و توسعهای که پیدا کرده اند، توانستند بازار کشور را به دست بگیرند؛ ایدهای مثل شرکت واحد فناوران کاشت زاگرس که تولیدکننده ماشینهای خط کشت و نشا است، توانسته با تلاش به تولید انبوه دست یابد و اکنون حدود ۲۵۰ گلخانه را در کشور تجهیز کرده و از این طریق گام مهمی در جهت تحریم شکنی و عدم وابستگی به غرب برداشته و تلاش میکنیم تا جایی که در توان داریم به رشد این واحد فناور کمک کنیم.
خان احمدی میگوید: علاوه بر این، در زمینه گیم و انیمیشن و مواد شیمیایی و فرآوردههای گیاهی در این پارک محصولات ویژهای به بازار ارائه کرده ایم و بسیاری از محصولات تولیدی واحدهای فناور ما اکنون در سطح ملی شناخته شده اند و در صنایع مورد استفاده قرار میگیرند.