کد خبر:۷۶۸۱۳۷
گزارش |

دانشگاه علوم دریایی چابهار؛ دانشگاهی با چشم‌انداز دریا / فرصت یا تهدید؛ مسئله این است!

دانشگاه علوم دریایی چابهار به دلیل موقیعت مکانی و جغرافیایی خود رو به دریا ساخته شده و دانشگاه از سمت دریا حصاری ندارد.

دانشگاه علوم دریایی چابهار؛ دانشگاهی با ویووی دریا / فرصت یا تهدید؛ مسئله این است!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زینب سادات میرسلطانی؛ فضای هر دانشگاه باید به گونه‌ای باشد که دانشجو علاوه بر آرامش و امنیت جسمی و روانی، همراه تفریحات سالم نیز باشد. دانشگاه‌های سطح کشور نیز با در نظر گرفتن موقعیت مکانی و جغرافیایی خود این امکان را برای دانشجویانشان فراهم می‌آورند.
 
اما در همین راستا دانشگاه‌هایی وجود دارند که شاید در سایه‌ی منفعت، به سازوکار و چگونگی فراهم آوری این مهم، یعنی تفریحات در فضای امن دانشگاهی فکر نمی‌کنند.

دانشگاه علوم دریایی چابهار به دلیل موقیعت مکانی و جغرافیایی خود چندین سال است که همراه با یک تفریحی خاص، اداره می‌شود، خاص بودن آن از این جهت است که حصار اطراف این دانشگاه مانند دیگر دانشگاه‌ها نبوده و یک سمت آن بدون حصار به دریا ختم می‌شود، و این خود به چند وجه مورد نقد است.
 
این دانشگاه از ابتدا و از پیش از انقلاب در این فضا بنا شده و می‌توان گفت: به نوعی دانشگاه علوم دریایی با این فضا در منطقه شناخته شده است و به گفته تعدادی از دانشجویان، این همجواری باعث آرامش فکری و روحی آن‌ها می شود.

اما شنیده‌ها حاکی از آن است که مسئولین دانشگاه قرار است تا قسمت منتهی به دریا را، که چندین سال است متعلق به این دانشگاه بوده، به شهرداری واگذار کنند تا شهرداری نیز فضایی مشابه لیپار در آن مکان تعبیه کند.
 
 
دانشگاه علوم دریایی چابهار؛ دانشگاهی با ویووی دریا / فرصت یا تهدید؛ مسئله این است!
 
در این صورت این دانشگاه مانند تمام دانشگاه‌های دیگر از همه جوانب بسته و محاصره خواهد شد و شاید به گونه‌ای بتوان گفت: دانشگاه از لحاظ امنیتی وضع بهتری خواهد داشت، اما مساله تفریح دانشجو در این میان نیز مغفول خواهد ماند.

پیرو این شنیده‌ها که از گوشه و کنار فضای دانشجویی به دستمان رسید با فاضل، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه دریانوردی چابهار ارتباط برقرار کردیم تا اصل این داستان را از او جویا شویم.

فاضل در ابتدا از پیگیری‌های بسیج در این خصوص خبر داد و گفت: این مساله مقداری از فضای دانشجویی فاصله می‌گیرد و به هیات رییسه و شهرداری و شورای شهر مربوط می‌شود. اما برای شما شرح می‌دهم؛ دانشگاه از سه طرف حصار دارد و از طرف دیگر به دریا منتهی می‌شود. 

به گفته او، با توجه به منفعت شهرداری و شورای شهر که در بخش لیپار چابهار است و در مقابل با موضع گیری‌های دانشجویی، فعلا جلوی آن گرفته شده است. البته در مجموع نمی‌توان گفت که آن‌ها هم حرف اشتباه می‌زنند و حق با دانشگاه است.
 
دانشگاه علوم دریایی چابهار؛ دانشگاهی با ویووی دریا / فرصت یا تهدید؛ مسئله این است!

وی در خصوص واکنش دانشجویان به این اتفاق بیان کرد: دانشجویان از این اتفاق مسلما ناراحت هستند، اما نداشتن حصار در یک طرف دانشگاه از لحاظ امنیتی به دانشگاه ما ضربه وارد می‌کند.

دانشگاه از سه طرف محدود است، اما از یک طرف که به دریا منتهی می‌شود کاملا باز است، هر غریبه‌ای به راحتی می‌تواند از این ساحل وارد دانشگاه شده و همینطور عکس این اتفاق نیز امکان پذیر است. همچنین دانشجویان خوابگاهی می‌توانند بعد از ساعت مقرر  از این طریق به صورت غیرقانونی در دانشگاه رفت و آمد کنند.
 
مسئول بسیج دانشگاه علوم دریایی چابهار با اشاره به این که نمی‌توان مبنای هر عملی در دانشگاه را بر این گذاشت که دانشجو راضی است یا خیر، گفت: استان سیستان و بلوچستان جای تفریحی ندارد، شاید بهترین جای آن هم همین قسمت لیپار چابهار است. اما در مجموع همین چابهار نیز با کمبود امکانات تفریحی مواجه است و این ساحل دریا می‌تواند جایی باشد برای آرامش و تفریح دانشجویان، اما خب باید این موضوع را از همه ابعاد تحت نظر داشت.
 
دانشگاه علوم دریایی چابهار؛ دانشگاهی با ویووی دریا / فرصت یا تهدید؛ مسئله این است!

فاضل با بیان موضع خود و دانشجویان در این رابطه افزود: البته ما با شهرداری هم موافق نیستیم، اما با اینکه دانشگاه ما حصار داشته باشد موافقیم. ما با این موضوع که شهرداری بیاید یک فضایی تفریحی و تجاری مانند بخش لیپار ایجاد کند و از این فضا به صورت مکانی تجاری استفاده کند، مخالفیم، زیرا آسیب این موضوع بیشتر از منفعت آن است.
 
او ادامه داد: با این موضوع مخالفیم و جلوی آن می‌ایستیم. اما خوب است که برای دانشگاه یک محدودیت یا حصاری بگذارند.

وی با تایید این موضوع که می‌توان همین فضای قابل ایجاد توسط شهرداری را خود دانشگاه برای دانشجویان خارج از فضای دانشگاه تعبیه کند، گفت: دانشگاه می‌تواند با کشیدن حصار و ایجاد امنیت برای دانشجویان و فضای دانشگاهی، به جای بخشیدن قسمت ساحلی به شهرداری، از آن برای تفریح و آرامش دانشجویان استفاده نماید. این اتفاق تا به امروز تا حدودی اتفاق افتاده، اما خب به دلیل آزاد بودن یک طرف دانشگاه، مردم به راحتی بدون اینکه از سر در و حراست دانشگاه عبور کنند، می‌توانند وارد دانشگاه شوند.

به گفته فاضل باز بودن یک طرف دانشگاه اتفاقات زیادی دیگری نیز به همراه داشته؛ مثل خروج دانشجویان خوابگاهی بدون اطلاع حراست دانشگاه. او عقیده دارد که قطعا مسئولین برای رقم زدن یک اتفاق درست، پس از مدت‌ها چه دانشجو باشند چه نباشند، به این نکته می‌رسند که دانشگاه به دلیل رعایت بعد امنیتی باید محصور شود.

به گفته فاضل چند روز گذشته نیز ۶ پروژکتور یکی از کلاس‌های ساختمان مدیریت دانشگاه دزدیده شد و این کاملا طبیعی است که کسی نمی‌تواند از درب اصلی دانشگاه این ۶ پروژکتور را خارج کرده باشد. وجود ۶ نفر غریبه بین دانشجویانی که با هم آشنا هستند، اتفاقی عجیب و دور از واقعیت است. و این اتفاق را از جایی جز قسمت آزاد و غیر محصور دانشگاه نمی‌توان انتظار داشت.

این اموال در شرایط بد مالی دزدیده شدند، به طوری که هم اکنون کلاس‌ها و جلسات عاری از دستگاه رسانه اند.

طبق گفته‌های فاضل، محصور کردن این قسمت از دانشگاه موجب جلوگیری از بروز این گونه اتفاقات خواهد شد.
 
همه این موصوعات این باید در شرایطی باشد که رییس این دانشگاه به فراهم کردن محیطی آرامش بخش و دارای امنیت مانند سابق اهتمام بورزد و این مکان تفریحی را به این راحتی به شهرداری واگذار نکرده و در کنار توجه به منافع دانشگاه به منافع و نظرات دانشجویان نیز توجه کنند.
 
خبرگزاری دانشجو در تلاش برای ارتباط گرفتن با مسئولین و ریاست این دانشگاه می‌باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار