معمولا هنرمندانی در حوزه خود باهوش هستند که آثارشان را همراه با دغدغههای روز جامعه خود پیش ببرند و سازندگان «گاندو» نیز با هشیاری بالا در نخستین قسمت خود به موضوع جنجالی اختلاس آقازادهها پرداخت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، با نزدیک تر شدن به قسمت های پایانی سریال ماه رمضانی «برادر جان» مخاطبان در انتظار سریال «گیله وار» به عنوان جایگزین این مجموعه ماه رمضانی در پرمخاطب ترین شبکه رسانه ملی بودند اما به یکباره سریال پلیسی و اکشن «گاندو» به کارگردانی جواد افشار(فیلمساز باسابقه و خوشنام تلویزیون) جای سریال تاریخی «گیله وار» را گرفت و توانست در همان نخستین قسمت نظر مخاطبان را به خود جلب کند و به درخواست مخاطبان قسمت نخست این مجموعه تکرار شود.
همیشه یکی از دغدغه سازندگان سریالهای پلیسی، معمایی تلویزیون این بوده است که مخاطبان جدی سینما و سریالهای تلویزیونی در همان نخستین قسمت سریال در صدد مقایسه سریال با مشابه های خارجی بر می آیند و قید پیگیری قسمت های بعدی مجموعه را می زنند اما جواد افشار با سریال «گاندو» در نخستین قسمت خود به خوبی نشان داد که میتوان در چارچوب قواعد سریال سازی تلویزیون یک اثر خوش ساخت جاسوسی و اکشن ساخت بطوری که مخاطبان کنجکاو سریال های پلیسی نیز در نخستین قسمت شاهد یک اثر پر داکشن با کمترین گاف ممکن باشند و برای تماشای قسمت های بعدی «گاندو» ترغیب شوند.
شاید پخش تنها یک قسمت از یک سریال برای قضاوت کافی نباشند و از آنجا که معمولا عادت کردهایم تا سریال های ایرانی در نخستین قسمت ها چندان چنگی به دل نمیزنند و به مرور به افزایش مخاطب دست پیدا میکنند، شروع جذاب یک مجموعه پلیسی که علاوه بر تکرار نخستین قسمتبه درخواست مخاطبان توانسته به جربان سازی در فضای رسانه ای دست بزند که این موضوع نقطه عطفی در سریال های غیر ملودرام تلویزیون محسوب شود.
دستگیری آقازاده فراری به سبک ریگی
معمولا هنرمندانی در حوزه خود باهوش هستند که آثارشان را همراه با دغدغههای روز جامعه خود پیش ببرند و سازندگان «گاندو» نیز با هشیاری بالا در نخستین قسمت خود به موضوع جنجالی اختلاس آقازادهها پرداخت در قسمت اول «گاندو» ماموران امنیتی در یک عملیات پیچیده اقدام به دستگیری یک آقازاده در هواپیما کردند که عامل نفوذی در حوزه اقتصادی بود ، در واقع این قسمت داستانی را روایت کرد که بازخوردهای مختلفی را در فضای مجازی و رسانه ای کشور به همراه داشت و از تیکه های فراوان سیاسی گرفته تا دستگیری آقازاده فراری به سبک دستگیری ریگی(سرکرده گروهک تروریستی) تیترهایی بودند که طی یکی دو روز اخیر برش های مختلف آن در فضای مجازی دست به دست میشوند
ضدقهرمان های خوش ترکیب
یکی از برگ برنده های «گاندو» می توان به ترکیب بازیگران آن اشاره کرد که افشار تا حدود زیادی در نخستین قسمت سریال، جانمایی مناسب یازیگران در نقش های مختلف را روایت کرد و نشان داد به پشنوانه سال ها سریال سازی و فیلمسازی به خوبی از پس تعداد زیادی بازیگر سرشناس بر آمده و به نوعی مغلوب هیمنه سابقه بازیگری برخی هنرمندان نشده و به خوبی توانسته آنها در قالب نقش های مورد نظر جا بی اندازد .
از زوج های جالب بازیگران در گاندو می توان به ترکیب علیرام نورانی و فرهاد قائمیان در نقش ضدقهرمان های سریال اشاره کرد که با توجه به پیشینه بازیگری این هنرمندان در ذهن مخاطبان میتوان انتظار بازی های هیجان انگیزی از این دو بازیگر در کنار هم داشت البته از دیگر اتفاق های ویژه بازیگران این سریال ایفای نقش یک بازیگر کمتر شناخته شده (وحید رهبانی) در نقش اصلی مامور امنیتی سریال خواهد بود.
لازم به ذکر است، کامبیز دیرباز، محمدرضا شریفینیا، سید مهرداد ضیایی، رضا توکلی، نسرین نکیسا، سوگل طهماسبی، کمند امیرسلیمانی، صالح میرزا آقایی و فرهاد قائمیان، داریوش فرهنگ، پیام دهکردی، لیلا اوتادی، سارا خویینیها، وحیدرهبانی، علیرام نورایی، آزیتا ترکاشوند، نگارعابدی، خسرو شهراز، پندار اکبری، عرفان ابراهیمی، مجیدنوروزی، علی افشار، اتابک نادری، نیلوفر شهیدی، محمدجواد طاهری، جمشید جهانزاده، بهزاد رحیم خانی، فلیپ ساپرکین، فرشته آلوسی، سارا محمدی، میثم ولیخانی، مصطفی سلطانی، یاسمین پیداودی، آیدا جعفری، ناره گرگوریان و بهامین تورانی بازیگران این سریال پرستاره هستند.
از کیمیا تا گاندو با «تمساح ایرانی»
خیلی ها بر این باور بودند که جواد افشار پس از موفقیت و درخشش با سریال پرفراز و نشیب «کیمیا»، مجددا سراغ سریال ملودرامی با کمی چاشنی اکشن میرود اما افشار با «گاندو» دقیقا برعکس کیمیا عمل کرد و سریالی جاسوسی، اکشن با چاشنی درام ساخته است که همانطور که اشاره شد استقبال از نخستین قسمت «گاندو» مخاطبان را در انتظار یک سریال ماندگارقرار داد.
شاید در نگاه اول برای مخاطبان اسم سریال جالب به نظر بیاید و حس کنجکاوی را برای مخاطب برانگیزد که جواد افشار درباره اسم این سریال گفته است، گاندو (Gando) نام گونهای از تمساح در ایران است که او را شکارچی کمینگری که قدرت فوق العاده ای دارد مینامند که این تمساح در پس شکار جاسوسان بر می آید.
وقتی «گاندو» از آقازاده ها به جیسن رضائیان میرسد
داستان اصلی گاندو که در قسمت های آتی روایت میشود درباره ماجرای جیسون رضائیان خبرنگار روزنامه واشینگتن پست است که ۲ مرداد ۹۳ به جرم جاسوسی بازداشت شد. رضائیان در ۲۶ دی ۱۳۹۴ آزاد شد. همزمان با حضور وزرای خارجه ایران و آمریکا در وین به منظور قرائت بیانیهٔ اجرایی شدن برجام، دادستان عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد که در راستای مصوبات شورای عالی امنیت ملی ایران و مصالح کلی نظام، چهار زندانی ایرانی دو تابعیتی ظرف روز جاری (شنبه) در چارچوب مبادله زندانیان آزاد شدند. در همین حال، برخی منابع خبری از گزارش دادند که جیسون رضائیان خبرنگار واشینگتن پست و سعید عابدینی در میان آزاد شدگان هستند و.... گفتنی است پیام دهکردی در نقش «جیسون رضاییان» فردی بازی کرده است.