هشتمین نمایشگاه بین المللی اینوتکس ۲۰۱۹ در نمایشگاه بین المللی تهران از امروز ۱۹ خردادماه رسما آغاز به کار میکند.
گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، حمیده آقاجانی- از نمایشگاههای تخصصی مثل کتاب و قرآن گرفته تا نمایشگاههای پوشاک و بهاره، همه نامهای آشنایی هستند که سالانه چند روزی را مهمان خانواده ها می شوند و به این بهانه تولید کنندگان بساطشان را در گوشهای پهن و کسب درآمد میکنند. نمایشگاه بین المللی هم نامی آشنا برای همه مردم ایران و حتی آن طرف آبیهایی است که گاهی برای تجارت گذرشان به آنجا و اتوبان چمران میافتد.
همه نمایشگاههایی که در یک سال برگزار میشود بخت و اقبالشان آن قدرها هم بلند نیست و تب تندشان با همه بیلبوردها و بنرهای تبلیغاتی زود فروکش میکند، اما در این میان هستند نمایشگاههایی که با سابقه کوتاه توانستهاند سری در سرها در بیاورند و اسم و رسم و اعتبارشان به گوش مدعیان علم و دانش هم رسیده باشد. نمایشگاههایی از جنس علم، دانش، فناوری و تکنولوژی.
اینجا تهران است؛ قلب ایران که این روزها میزبان صاحبان ایده و اندیشههای نو از داخل و خارج از کشور است. خبرها حاکی از آن است که نمایشگاهی به پا خواهد شد به وسعت توانایی نخبگانی که پس از فارغ التحصیلی راه زندگیشان را به سمت فرودگاه امام خمینی (ره) کج نکردهاند؛ اینجا تهران است؛ هشتمین نمایشگاه بین المللی INOTEX ۲۰۱۹.
تاکنون هفت دوره نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری اینوتکس ایران برگزار شده است و توانسته بستری برای عرضه نوآوری و فناوری باشد. در این نمایشگاه محصولی به فروش نمیرسد بلکه تبادل دانش فنی و تکنولوژی و مشارکت میان شرکتها و سرمایه گذاری روی طرحها و استارتآپها هدف اصلی برگزاری آن است. اینوتکسیها تلاش میکنند تا علاوه بر معرفی فناوریهای روز کشور به صنایع، پل ارتباطی بین تولید کننده خلاق و فناور و مشتری باشند و پُر واضح است که این سرمایه گذاری کمک میکند تا تولید داخلی مبتنی بر فناوری رشد و رونق یابد.
اولین دوره آن سال ۱۳۹۰ با حضور ۵۲ شرکت روس در سالن حجاب تهران برگزار شد، سال بعد، اما در دومین سال علاوه بر ۷۲ شرکت روسی کشورهای اوکراین و بلاروس آمدند. جای فناوران ایرانی خالی بود و عرصه برای کشورهای همسایه شمالی باز که بتوانند به راحتی ایدههای خود را با تولید کنندگان ایران شریک شوند. حالا دیگر کشورهای بسیاری ایران را محلی مناسب برای فروش تکنولوژی میدانستند تا جایی که در دورههای سوم، چهارم و پنجم نمایشگاه ۶۲۹ شرکت فناور از ۲۴ کشور مختلف حضور یافتند و مهمترین دستاورد آن به استناد آمار موجود، انعقاد ۱۲۹ تفاهم نامه و قرارداد بین شرکتکنندگان است.
اما هنوز هم نخبههای ایرانی سرشان بی کلاه مانده و چیزی از این بازار پر سود عایدشان نشده بود تا اینکه در ششمین دوره از نمایشگاه اینوتکس در سال ۱۳۹۶ به صورت آزمایشی و محدود برخی از استارتآپها و نیز مخترعان کشور حضور یافتند که با توجه به استقبال گسترده مخاطبان از این موضوع، دور هفتم این نمایشگاه در سال ۱۳۹۷ با حضور تمامی اجزای اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور برگزار شد.
هشتمین دوره نمایشگاه بین المللی اینوتکس ۲۰۱۹ با شعار «اکوسیستم نوآوری، زیر یک سقف» و با هدف افزایش نقش استارتآپها در نمایشگاه، استفاده از نوآوریها در ارائه خدمات و ایجاد بازارهای جدید برای استارتآپها از امروز یکشنبه ۱۹ تا چهارشنبه ۲۲ خرداد ۹۸ در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.
این نمایشگاه با همکاری بخشهای مختلفی از جمله پارک فناوری پردیس، مرکز فن بازار ملی ایران و مرکز شتابدهی نوآوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری برگزار شده و در ۱۰ حوزه فناوری زیستی و زیست محیطی، تجهیزات و ملزومات پزشکی و بیمارستانی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و مخابرات، فناوریهای مرتبط با نفت و گاز، انرژیهای تجدید پذیر، نانو فناوری، شیمی و مواد جدید، فناوریهای شهری، هوافضا و مکانیک، دستگاهها و تجهیزات پیشرفته و فناوریهای شناختی خواهد بود.
نمایشگاه بین المللی اینوتکس ۲۰۱۹ در چند بخش مختلف همچون اینوتکس استیج، کافه سرمایه، اینوتکس پیچ و اینوتکس تلنت با حضور فناوران داخلی و خارجی برگزار میشود.
اینوتکس استیج محلی برای ارائه ایدهها افراد شناخته شده و تاثیرگذار داخلی و بین المللی، در پنلهایی برای بررسی فرصتها و چالشهای اکوسیستم نوآوری، رویدادهای شگفت انگیز و بررسی ترندهای روز دنیا و چالشهای آن، طی ۳۰ ساعت در استیج ویژه نمایشگاه سخنرانی می کنند.
کافه سرمایه، رابطهای داغ و پولساز کافه سرمایه فرصتی ویژه برای صاحبان شرکتهای نوپا و استارتآپها درجهت جذب سرمایه و مذاکره با سرمایه گذاران است. در این بخش صاحبان ایده با توجه به میزان سرمایه مورد نیاز و حوزه فعالیت و خدماتشان به سرمایه گذاران متناظر معرفی شده و جلسات ویژهای برای آنها در نظر گرفته میشود.
رقابتی پرهیجان و سودمند برای استارتآپها در اینوتکس پیچ استارتآپها در حضور سرمایه گذاران با یکدیگر رقابت علمی خواهند داشت. رقابتی که امتیازدهی آن توسط داوران مطرح ایرانی و بین المللی است.
مرحله اول این رقابتها در اردیبهشت ماه ۹۸ و در استانهای تهران، هرمزگان، یزد، گیلان، خراسان جنوبی و کرمانشاه برگزار و برترینهای هر استان مشخص خواهد شد. جذابترین بخش اینوتکس پیچ شاید هدیهای باشد که به برترینها داده خواهد شد؛ تیمهای برتر استانی علاوه بر دریافت کمک هزینه رفت و برگشت به رقابت نهایی در تهران هم زمان با نمایشگاه اینوتکس و اقامت در طول مدت برگزاری نمایشگاه، میتوانند به صورت رایگان در نمایشگاه اینوتکس غرفه دریافت کنند و در نهایت سه تیم اول از جوایز نقدی بهرهمند خواهند شد.
اینوتکس تلنت، فرصتی برای دورهمیهای فارغالتحصیلان اینوتکس تلنت در واقع یک شتابدهی شغلی است و تلاش میکند تا جوانان به خصوص دانشجوها و تازه فارغ التحصیلان را در کنار یکدیگر جمع کند. جوانان تحصیل کرده صاحب ایده دو روزه فرصت دارند تا در حاشیه نمایشگاه بین المللی اینوتکس ۲۰۱۹ ضمن تعامل با شرکتهای بزرگ به فکر تحقق آینده خود بوده و بتوانند فرصتهای شغلی و توانایی برای تصمیم گیری آگاهانه جهت انتخاب شغل مناسب را ایجاد کنند.
اسکاپ، اولین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه طبق منشور سازمان ملل متحد، امور و اهداف سازمان ملل توسط ۶ رکن اصلی و صدها زیرمجموعه انجام میشود و یکی از این ارکان، شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد «اکوسوک UNECOSOC» است. اسکاپ برای دگرگون کردن منطقه آسیا و اقیانوسیه و در راستای توسعه پایدار، اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار را در دستور کار هفت کمیته قرار داده است. یکی از این اهداف اصلی «تقویت ابزارهای اجرا و احیای مشارکت جهانی برای تحقق توسعه پایدار علم، فناوری و نوآوری» است که بر عهده کمیته نوآوری و فناوری آن گذاشته شده است.
طبق مصوبه دومین کمیته نوآوری و فناوری اسکاپ که در سال ۲۰۱۸ در بانکوک برگزار شد، برگزاری اولین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه به میزبانی جمهوری اسلامی ایران به تأیید اعضا رسید و با هماهنگیهای صورت گرفته، اینوتکس ۲۰۱۹ میزبان این رویداد بزرگ با حضور تصمیم گیران عالی رتبه بین المللی از ۶۲ کشور عضو اسکاپ خواهد بود.
احمدرضا علایی، دبیر مجمع بین المللی فناوری و نوآوری آسیا و اقیانوسیه اسکاپ (ESCAP) در نشست خبری نمایشگاه اینوتکس که در کارخانه نوآوری آزادی برگزار شده بود با اشاره به همزمانی این رویداد با هشتمین نمایشگاه بین المللی اینوتکس ۲۰۱۹، یادآور شد که اولین دوره این مجمع در روزهای ۲۰ تا ۲۲ خرداد برگزار میشود و بیش از ۷۹ دعوتنامه از طرف وزارت امور خارجه ایران و از سوی سازمان ملل به وزرای علوم و فناوری کشورهای آسیا و اقیانوسیه ارسال شده است. او تعداد کشورها را ۶۳ کشور خواند و تاکید کرد که برای ۱۶ سازمان بین المللی دیگر هم دعوتنامه ارسال شده است.