آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۹۹۶۶

عزم راسخ سپاه برای بازسازی واحد‌های مسکونی مددجویان سیل‌زده

عصر امروز جلسه هماهنگی بازسازی واحد‌های مسکونی مددجویان کمیته امداد لرستان با فرماند‌های سپاه‌های معین استان برگزار شد که صحبت‌ها حاکی از عزم راسخ سپاه برای تحقق این مهم دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیل فروردین ماه علی‌رغم تلفات کم انسانی اما، خسارات مالی بسیاری را به زیرساخت‌های لرستان و به ویژه واحد‌های مسکونی روستایی و شهری وارد کرد.

تعداد زیادی از روستا‌های سیل‌زده استان دیگر قابلیت سکونت را نداشته و نیازمند جابه‌جایی کلی و جزئی هستند، از طرفی در برخی مناطق استان نیز حریم رودخانه افزایش یافته و این موضوع امکان اسکان برای افراد را از بین برده است.

همچنین از آنجا که در بسیاری از مناطق سیل زده استان همچون پلدختر هوا به سمت گرم شدن پیش می‌رود بنابراین می‌طلبد عملیات بازسازی در این مناطق سرعت بیشتری یابد.

سپاه، بسیج و نیرو‌های جهادی از جمله نهاد‌ها و گروه‌های مردمی بودند که در همان ابتدای حادثه سیل و همراه با دستگاه‌های دولتی، در مناطق سیل‌زده لرستان حضور یافته و به کمک مردم پرداختند.

حضور به موقع این نیرو‌ها موجب شد تا شهر‌هایی همچون پلدختر و معمولان که زیر آواری از گل و لای فرو رفته بود در کمترین زمان ممکن پاکسازی شود.

اکنون و پس از گذشت ۷۰ روز از سیل ویرانگر لرستان، بازسازی واحد‌های مسکونی شهروندان سیل‌زده و به ویژه مددجویان تحت حمایت نهاد‌های دولتی و نیازمندان نیازمند تسریع است، چرا که نداشتن سرپناه و اسکان در زیر چادر نه تنها در روز‌های گرم دشوار بوده، بلکه زندگی خانواده‌ها را نیز به حالت بلاتکلیفی قرار می‌دهد.

در همین راستا عصر امروز جلسه هماهنگی بازسازی واحد‌های مسکونی مددجویان کمیته امداد لرستان با فرماند‌های سپاه‌های معین استان برگزار شد که تمامی فرمانده‌هان از آمادگی کامل برای شروع این اقدام خبر دادند.

تأکید بر تسریع بازسازی در مناطق سیل‌زده لرستان

فرمانده سپاه قم ضمن تأکید بر تسریع بازسازی در مناطق سیل‌زده لرستان اظهار کرد: سپاه قم آمادگی کامل برای این مهم را دارد.

سردار سید محمدتقی شاه‌چراغی بیان داشت: ورود سپاه به موضوع احداث واحد‌های مسکونی مددجویان سیل زده پیمانکاری نبوده و به دنبال سود بردن از این جریان نیست.

ساخت و تعمیر بیش از ۳۰۰ واحد سیل‌زده مددجویی توسط سپاه قم

وی با بیان اینکه سپاه قم عملیات ساخت و تعمیر بیش از ۳۰۰ واحد سیل‌زده مددجویی لرستان را برعهده گرفته است، افزود: این واحد‌ها در بخش «شاهیوند» و مرکزی شهرستان چگنی ساخته و یا تعمیر می‌شوند.

فرمانده سپاه قم تصریح کرد: ابتدا بایستی برآورد قیمتی از احداث منازل برای مددجویان صورت پذیرد و پس از تعیین سهم دولت و امداد، مابقی از ظرفیت خیرین و سپاه تأمین خواهد شد.

شاه‌چراغی با تأکید بر استفاده از ظرفیت کامل سپاه قم برای بازسازی مناطق سیل‌زده لرستان افزود: این نهاد تعهدات خود را چه به صورت صرف هزینه‌های ریالی و چه تأمین مصالح انجام خواهد داد.

انتقاد از تعلل بنیادمسکن برای تعیین زمین

در ادامه فرمانده سپاه سیدالشهداء تهران با اعلام آمادگی برای بازسازی مناطق سیل‌زده لرستان، این مهم را نیازمند همکاری نهاد‌های متولی همچون بنیادمسکن عنوان کرد.

سردار حسن حسن‌زاده با انتقاد از تعلل بنیادمسکن برای تعیین زمین، بیان داشت: متأسفانه هنوز شاهد تعیین نشدن زمین در برخی روستا‌ها همچون «بابازید» هستیم.

وی با بیان اینکه به محض تحویل زمین به سپاه، ۶ ماهه عملیات احداث به اتمام می‌رسد، گفت: با این وجود تاکنون زمینی برای ساخت توسط بنیادمسکن به سپاه معرفی نشده است.

محدودیتی برای زمان شروع بازسازی نداریم

فرمانده سپاه سیدالشهداء تهران با تأکید بر اینکه محدودیتی برای زمان شروع بازسازی نداریم، گفت: شایسته است دستگاه‌های متولی همچون بنیادمسکن نسبت به تعیین زمین و همچنین میزان و چگونگی پرداخت‌ها هر چه سریع‌تر اقدام کند.

سردار حسن‌زاده اظهار داشت: کیفیت واحد‌های احداثی توسط سپاه بسیار بالا بوده و این مهم در مناطق زلزله‌زده کشور قابل اثبات است.

آمادگی کامل سپاه سمنان برای بازسازی روستای سیل‌زده «چم‌مهر»

فرمانده سپاه سمنان نیز با اشاره به تعیین نشدن زمین برای احداث واحد‌های مسکونی مددجویان، این موضوع را موجب کاهش سرعت عمل در امر بازسازی دانست.

سردار حمید دامغانی که متولی بازسازی واحد‌های روستایی سیل‌زده «چم‌مهر» پلدختر است، افزود: بازسازی زمین‌ها موضوع دیگری است که بایستی توسط بنیادمسکن انجام شود.

وی با بیان اینکه آمادگی کامل را برای شروع احداث واحد‌های مسکونی برای مددجویان روستای «چم‌مهر» را داریم، گفت: متأسفانه تاکنون زمینی برای این مهم مشخص نشده است.

بنیادمسکن شرایط کار را برای سپاه فراهم کند

نماینده سپاه‌های معین لرستان نیز با بیان اینکه نظارت فنی ساخت و ساز‌ها توسط سپاه و کمیته امداد صورت نمی‌گیرد، گفت: این مهم بر عهده بنیادمسکن است.

جبار دوست محمدی با بیان اینکه تسهیلات پرداختی دولت به مددجویان ۶۰ میلیون تومان است، گفت: مابقی مبالغ موردنیاز توسط سپاه و نیرو‌های مردمی تأمین خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه سپاه‌های معین لرستان در امر بازسازی آمادگی کامل را دارند، افزود: سپاه‌های قم، اصفهان، اردبیل، قزوین، سمنان و تهران از جمله این نهاد‌ها هستند.

نماینده سپاه‌های معین لرستان با بیان اینکه در روستای «چم‌مهر» بنیاد مسکن معتقد به درجاسازی است، گفت:، اما مردم این منطقه حاضر به درجاسازی نبوده و این اختلاف موجب تغلل در امر بازسازی شده است.

دوست محمدی از بنیاد مسکن خواست که هر چه زودتر ضمن پایان دادن به اختلافات، زمین موردنیاز برای احداث واحد‌های مسکونی مددجویان را در اختیار سپاه‌های معین قرار دهد.

واگذاری ۲۱۰۰ واحد مسکونی مددجویان سیل‌زده به سپاه

مسؤول بسیج سازندگی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان نیز در ادامه بیان داشت: در مجموع مرحله نخست، عملیات اجرایی ۵۰۰ واحد احداثی و ۱۶۰۰ واحد تعمیری مددجویان سیل‌زده استان به سپاه‌های معین واگذار شده است.

علی بیرانوند با بیان اینکه این تعهد بر اساس تفاهم‌نامه بسیج مستضعفین با رئیس بنیادمسکن کشور صورت گرفته، گفت: از دستگاه‌های متولی انتظار داریم شرایط کار از جمله تعیین زمین را برای سپاه‌های معین فراهم کنند.

وی تأکید کرد: از زمان حاضر بایستی به نحو مطلوبی استفاده کرد چرا که ماه‌های آینده شرایط کار در برخی مناطق سیل‌زده دشوار خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار