آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۰۰۸۵
تحلیل|

یک تیر و دو نشان سید حسن نصرالله از آزادی جاسوس لبنانی

برخلاف آن‌چه بعضاً در رسانه‌ها منتشر شد، ایران بنا به درخواست میشل عون رئیس‌جمهور لبنان، اقدام به آزادی زاکا نکرده بلکه به پیشنهاد سیدحسن نصرالله بوده است که مورد قبول تهران واقع شده است.
گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ نزار زاکا، فرد لبنانی-آمریکایی که حدود دو سال قبل توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اتهام جاسوسی برای آمریکا بازداشت شد، در حالی که مدت قابل توجهی از محکومیت خود را گذرانده بود، احتمالا امشب تحویل مقامات لبنانی خواهد شد. در این خصوص نکاتی قابل ارائه است.

برخلاف آن‌چه بعضاً در رسانه‌ها منتشر شد، ایران بنا به درخواست میشل عون رئیس جمهور لبنان، اقدام به آزادی زاکا نکرده بلکه به پیشنهاد سیدحسن نصرالله بوده است که مورد قبول تهران واقع شده است. پیش‌تر عون از دکتر روحانی و دکتر ظریف چنین درخواستی داشت که البته ایران آن را نپذیرفت.

حزب‌الله، برخلاف تبلیغات مخالفانش، یک حزب لبنانی است که البته روابط مستحکمی با ایران دارد. پذیرش درخواست سیدحسن نصرالله در ماجرای زاکا از سوی ایران، بر هویت لبنانی این حزب اثرگذار است. این هویت با اقدامات دفاعی و تهاجمی حزب‌الله در مقابله با اسرائیل از یک‌سو و داعش و جبهه النصره در بلندی‌های قلمون از سوی دیگر، در بعد امنیت‌سازی برای لبنان برجسته شده بود؛ در ماجرای بازداشت سعد الحریری در ریاض، با سخنرانی فراجناحی و ملی نصرالله به همراه موارد دیگر، در بعد سیاسی ارتقا یافت و حالا در ماجرای زاکا، این هویت در بعد اجتماعی و شهروندی، پررنگ‌تر شد اگرچه حزب‌الله می‌داند که زاکا جاسوس آمریکا بوده است، اما بنا به ملاحظات داخلی لبنان، برای آزادی او پادرمیانی کرده است. همچنین باید توجه داشت که مسلما ارتقای محبوبیت و‌مقبولیت حزب‌الله نهایتا به نفع محور مقاومت خواهد بود

تبادل، سرنوشت محتوم بخش عمده‌ای از افراد خارجی است که به جرم جاسوسی بازداشت می‌شوند. این قاعده، البته منحصر به ایران هم نیست؛ لذا ماجرای زاکا را نباید خارج از این قاعده تحلیل کرد؛ او پس از این‌که تخلیه اطلاعاتی شده و بخشی از دوران محکومیتش را گذرانده و عملا به مهره‌ای سوخته بدل گشته است، با یک یا چند زندانی ایرانی در کشور‌های دیگر مبادله می‌شود و البته این تبادل باعث سربلندی حزب‌الله در لبنان نیز خواهد شد؛ لذا آن‌چه در ماجرای آزادی زاکا اتفاق افتاد، قاعده‌مند، مقتدرانه و مدبرانه بود؛ یک تیر و دو نشان.
 
اندیشکده تبیین
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار