جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاههای شیراز با انتقاد از اجرای برنامههای ساختارشکنانه در شیراز اعلام کردند: اکران فیلمهای مستهجن و برنامههای رقص با فرهنگ شیراز و ارزشهای دینی در تضاد است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاههای شیراز در نامه ای خطاب به حجت الاسلام دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس، امام جمعه شهر شیراز و رئیس شورای فرهنگ عمومی استان فارس، ضمن انتقاد از اجرای برنامههای ساختارشکنانه در شیراز تاکید کردند: اکران فیلمهای مستهجن و برنامههای رقص با فرهنگ شیراز و ارزشهای دینی در تضاد است.
متن نامه به شرح زیر است: در حالی که نمایش عزتمندانه مردم مومن و انقلابی شیراز در کمک به سیل زدهها و حتی حضور در مراسم ملی و مذهبی تصویری زیبا از هویت مردم انقلابی شیراز در کشور نشان داد؛ لیکن فیلمهای رقص و تک خوانیها و در فضای مجازی کشور لکه ننگی بر هویت سومین حرم اهل بیت (ع) است.
این موجبات بسی تاسف است که مراسم گرامیداشت مفاخر استان، کشور و حتی جهان همچون سعدی، در شیراز برگزار شود و موسیقیهای بی ربط، سبک و بی محتوا آن هم با سرود زنان به مخاطب ارائه شود یا در افتتاحیه و یا اختتامیه نمایشگاهها و جشنوارهها برنامه رقص بر پا شود و هیچ یک از نهادهای مربوطه اعم از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان فرهنگی شهرداری و اداره میراث فرهنگی و گردشگری و... عکس العملی نسبت به آن نشان ندهند، جای شرمساری است که فضای علمی دانشگاههای ما به جای رشد علمی تبدیل شود، به محافلی که رقص دانشجویی در هفته خوابگاهها و کنسرتها و موسیقیهای زنده و سبک و البته با هزینههای گزاف چند ده میلیونی در جشنهای فارغ التحصیلی دانشجویان شده است.
این مظاهر بی فرهنگی و هنجار شکن را از دانشگاه شیراز و علوم پزشکی گرفته تا دیگر دانشگاههای استان میتوان دید. دانشگاههای استان در سایه بی توجهی مسئولین استانی و در حصار قوانین وزارتخانه، خود را از هر نوع پاسخگویی مبری میدانند و نهادهای انقلابی در دانشگاه همچون نهاد رهبری نیز تحرکی از خود نشان نمیدهند. آیا نباید مسئول فرهنگی بی تفاوت، مواخذه شود یا برکنار گردد.
در بخش دیگر این نامه با اشاره به این که جای تعجب نیست که تصاویری در فضای مجازی در حال پخش باشد و زن و مردی در خیابانهای اصلی شیراز برقصند و عابرین تماشا کنند، آمده است: جای بسی نگرانی است که در شیراز و به نام هفته اکران فیلمهای اروپایی، زیر نظر اداره (فرهنگ) و ارشاد (اسلامی) و با استعانت مهرههای سست عنصری که رضای خلق را بر رضای خدا مقدم میدارند فیلمهایی در سومین حرم اهل بیت (ع) اکران شود و ترویج بی بند و باری جنسی و روابط نامشروع و فساد اخلاقی تنها اثر آن باشد.
آیا نباید بخاطر رخداد چنین مسائل ضد فرهنگی در جامعه اسلامی مان خاک ماتم بر سر کنیم. والله جا دارد از غصه چنین وقایعی دق کنیم. چه کسی این مسئولین خفته یا خود را به خواب غفلت زده را باید بیدار کند؟ انتظار بعیدی نیست که بخاطر بی تفاوتی مسئولین به این نوع دهن کجیها نسبت به ارزشهای دینی مردم، روزی مردم با حضور و عمل انقلابی شان در صحنه، خود بساط این خیمه شب بازیها را برچینند.
آسیبهای اجتماعی اگر چه در استان فارس و سطح شیراز در رتبههای بالای کشور قرار ندارد؛ اما این سطح تنوع آسیبها در سطح شیراز اصلا شایسته شهر فرهنگ و تمدن ومعنویت نیست، متاسفانه شهر شیراز هم در حوزه فقر و حاشیه نشینی و هم تجمل گرایی با آسیبهای عدیده اجتماعی دست و پنجه نرم میکند که بسیاری از این مشکلات در سایه بی توجهی مسئولین روز به روز تشدید میشود.
در ادامه این بخش آسیبهای اجتماعی آمده است: آیا باید حتما سیل بیاید تا مسئولین توجهشان به حاشیه شهر بیفتد یا یک نفر در کنار کوچه و خیابان بمیرد تا این مسئولین یادشان بیفتد جلسه بگیرند؟. آنقدر مشکلات و آسیبهای اجتماعی در حاشیه شهر شیراز پیچیده و متنوع و عمیق هست که بعضا کارآمدی نظام اسلامی در این مناطق در دید مردم آن منطقه جای بحث دارد.
ضعف دینی و بی بند و باری جنسی هم از آسیبهای محلههای تجمل گرا است که هیچ گروه و نهادی در این حوزه ورود نکرده است. حل آسیبهای اجتماعی در سطح شیراز یک عزم استانی میطلبد که همه نهادها در این باره بسیج شوند.
بی شک مسئولیتی که به برکت انقلاب اسلامی به هر یک از ما سپرده شده است مصداق تمکّنی است که خداوند به ما داده است و در قرآن کریم به اذای آن از ما مطالبه امر به معروف و نهی از منکر کرده است. بیاییم شیراز را از شهره شدن در بی فرهنگی نجات دهیم و به جایگاه سومین حرم اهل بیت (ع) برسانیم.