واکنشهای سیاسیون به پرونده دکترسلام جالب توجه بود؛ سیدامیر حسین قاضیزاده هاشمی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در واکنش به پرونده ویژه دکتر سلام در توئیت خودش نوشت: «پرونده ویژه دکتر سلام را دیدم، حقیقتاً تکاندهنده بود».
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - محمدعلی حسننیا؛ انواع و اقسام تبلیغات را میتوانید در روزگار امروز بدون نیاز به روزنامه یا رفتن به اینور یا آنور در فضای مجازی بیابید. از غذا گرفته تا پیدا کردن برای یک همخانه آن هم از جنس مونث! بله! درست حدس زدید. طنز سیاسی دکتر سلام در نگاه جدیدش به مسائل جامعه به موضوعات اجتماعی روی آورده و در نخستین مورد آن به تبلیغات همهگونه سایت دیوار پرداخت.
در تبلیغات فراوانی که در سایت دیوار وجود دارد، میتوانید از اجاره مسکن تا عذا و خودرو را بیابید. به تازگی برخی افراد در سایت دیوار، آگهی درخواست همخانه خانم مجرد درج کردهاند. دکترسلام نیز این سوژه را برای نخستین پرونده ویژه اش انتخاب کرد. بعد از پخش این قسمت، در فضای مجازی واکنشهای زیادی از کاربران به این موضوع بروز و ظهور کرد.
این نوع نگاه به مسائل اجتماعی نشان دهنده این است که اگر رسانهها بتوانند در مسیر مطالبات و خواستههای مردم در موضوعات اجتماعی ورود کنند، اثربخشی بسیاری خواهد داشت. این سرکشی دکتر سلام به دیوار و آگهیهای تبلیغاتی مجازی که در موارد بسیاری سبب کلاهبرداری و جعل شد، با موجی از اظهارنظر و ایجاد دغدغه در بین مسئولین شکل گرفت. سازمان تنظیم و مقررات ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که در گذشته اعلام کرده بود، باید تمام سایتهای اینترنتی برای گرفتن کد مخصوص به فعالیت از طریق سامانه و سایت «شاهکار» نسبت به ارائه اطلاعات خودشان اقدام کنند. در همین رابطه و به گفته رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اتصال کسبوکارها به این درگاه، امنیت این فضا به طور چشمگیری افزایش مییابد و متخلفان روی این پلتفرمها قابل آشنایی و پیگیری میشوند. با این وجود، هوشیاری مردم در معاملات و پرداختها در فضای مجازی، همواره باید حفظ شود.
بعد از پیگیریهای دکتر سلام، دوباره پای ناظمی، معاون وزیر ارتباطات به میان آمد و وی درباره تبلیغات اینگونه در فضای کسبوکارهای اینترنتی گفت: «دیوار به طور کامل و با موفقیت به سامانه احراز هویت شاهکار وصل شده و از این پس توانایی شناسایی کاربران و بهویژه کلاهبرداران و متخلفان روی پلتفرم خود را برای معرفی به مراجع قضایی و پلیس در اختیار دارد.
بر اساس این گزارش؛ واکنش دیگری به موضوع اجتماعی مطرح شده در سایت دیوار توسط دکتر سلام از سوی سردار رحیمی، رئیس پلیس تهران بزرگ عنوان شد. وی در گفتگوی به خبرنگار دانشجو گفته بود که واقعاً متاسف است که برخی از سایتها مانند دیوار به بهانههای واهی، جری شدند و هر نوع تبلغات و آگهی را منتشر میکنند و از سوی پلیس برخورد جدی تری با مسئولان این سایتها خواهد شد. او همچنین خواست بود که باید اینگونه سایتها برخورد شود و پلیس نیز به موضوع رسیدگی میکند.
واکنشهای سیاسیون نیز به این موضوع بسیار جالب توجه بود. سیدامیر حسین قاضیزاده هاشمی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در واکنش به پرونده ویژه دکتر سلام در توئیت خودش نوشت: «پرونده ویژه دکتر سلام را دیدم، حقیقتاً تکاندهنده بود».
وی تأکید کرد: «بهزودی عدم نظارت بر کسب و کار و تبلیغات در فضایمجازی را از وزیر ارتباطات و فراکسیون فضای مجازی پیگیری خواهیم کرد».
بر همین اساس؛ بسیاری از نمایندگان دیگر مجلس هم به این موضوع در فضای توئیتر واکنش نشان دادند و توئیتی که فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی زده بود را بازنشر کردند. این مورد بهقدری برای کاربران فضای مجازی و برخی از مجلسیها تعجببرانگیز بود که توئیتر رسمی فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی به این مورد واکنش نشان داد. فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی نوشت: «سالانه بیش از ۸۰۰۰ شکایت کلاهبرداری و محتوای مجرمانه از سایتهای فعال در حوزه کسب و کارهای مجازی اتفاق میافتد.»
در ادامه توئیت آمده است: «راهحل، تسهیل شناسایی هویت کاربران برای کسبوکارهای فضای مجازی مانند تقویت سامانه شاهکار و مانند آن است. فراکسیون آماده کمک به این امر مهم است». این توئیت توسط احسان قاضیزاده هاشمی، رئیس فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی مورد اشاره قرار گرفت. همچنین احسان قاضی زاده در گفتگو با خبرگزاری دانشجو از خلا قانونی در این زمینه یاد کرد و گفت متاسفانه نتیجه این موضوع چیزی مثل مسئله دیوار است. (متن این گفتگوی تفصیلی به زودی در خبرگزاری دانشجو منتشر خواهد شد)
اینگونه رسیدگی و نگاه به موضوعات اجتماعی و نشان دادن خلاهای موجود میتواند کمک بسیار زیادی به حل و پُر کردن آن توسط مسئولان و یا قانونگذاری صحیح از سوی مجلس برای حل خطاهای این دستی در جامعه است. پرونده ویژه دکتر سلام نشان داد میتواند امید مطالبه را بازتوئیت کرد.