نهمین کنگره اپیدمیولوژی ایران از ۳۰ مهر تا ۲ آبان ۹۸ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همهگیرشناسی یا اِپیدمیولوژی مطالعه نحوه انتشار بیماریها و عوامل بیماریزا، توزیع بیماریها در زمانها، مکانها، نژادها یا فرهنگهای خاص یا هر عاملی که به سلامت مربوط باشد، است. این اصطلاح ابتدا به مفهوم «علم بررسی همهگیری بیماریهای عفونی» به کار برده شد، ولی امروزه با پیشرفت تمام علوم و از جمله علم پزشکی و کنترل بسیاری از همهگیریها و تحولات اپیدمیولوژیک علل بیماریها وسعت بیشتری پیدا کردهاست.
اپیدمیولوژی اساس بسیاری از تحقیقات و یافتههای پزشکی است. در این روش که مطالعات اپیدمیولوژیک نامیده میشود، بروز و شیوع یک بیماری با عوامل خطر یا اصطلاحاً ریسک فاکتورها مرتبط میشود و با تلاش برای کاهش عوامل خطری که ارتباط آنها اثبات شدهاست، بار بیماریها کنترل میشود. اپیدمیولوژی همچنین در فرایند تشخیص با تمرکز بر میزان شیوع بیماریها در مناطق مختلف، احتمال خطاهای تشخیص را کاهش میدهد.
در همین راستا؛ نهمین کنگره اپیدمیولوژی ایران ۳۰ مهر تا ۲ آبان ۱۳۹۸ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود. این کنگره به صورت دورهای در دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار میشود.
هدف کنگره تبادل دانش اپدمیولوژی و مطالعات مرتبط توسط اساتید و دانشجویان این رشته است. از نکات قابل توجه در این همایش این است که حتی المقدور بدون استفاده از کاغذ برگزار شود. همچنین جایگاه اپیدمیولوژی در نظام سلامت و توسعه پایداربررسی خواهد شد.
هدف سوم در این همایش، خاتمه دادن به همه گیریها و سایر بیماریهای واگیر، ژنتیک اپیدمیولوژی-اپیدمیولوژی مولکولی، روشها و مدلها در اپیدمیولوژی، اپیدمیولوژیهای بیماریهای غیر واگیر و بررسی پایان نامههای منتخب اپیدمیولوژی است.
گفتنی است، علاقهمندان جهت شرکت در این کنگره تا ۳۱ تیرماه فرصت دارند تا مقالات خود را به دبیرخانه این همایش در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ارسال کنند.