آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۴۱۵۳
رویترز خبر داد

کاهش ۴۹ درصدی تجارت ایران و آلمان / اروپا نتوانست منافع ایران را در برجام حفظ کند

رویترز نوشت حجم مبادلات تجاری ایران و آلمان در ۴ ماه نخست امسال ۴۹ درصد کاهش یافته که نشان دهنده عدم موفقیت اروپایی‌ها در حفظ منافع ایران در برجام است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، مبادلات تجاری میان آلمان و ایران تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا کاهش یافته است و این موضوع نشان می‌دهد که اروپا نمی‌تواند قرارداد برجام را که درباره برنامه هسته‌ای ایران امضا کرده، حفظ کند.

آمار‌های اتاق بازرگانی آلمان نشان داد حجم مبادلات تجاری میان ایران و بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا در ۴ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۹ درصد کاهش یافته است و حجم مبادلات همچنان رو به کاهش است.

کاهش حجم مبادلات به ۵۲۹ میلیون یورو در این بازه، نشان دهنده تاثیر تحریم‌های آمریکاست که با قطع دسترسی شرکت‌های معامله کننده با ایران از بازار آمریکا، آن‌ها را مجازات می‌کند.

به گفته داگما فون بونگشتاین، نماینده این اتاق در آلمان، هنوز ۶۰ شرکت آلمانی در ایران تجارت می‌کنند، اما بیشتر با کارکنان محلی فعالیت می‌کنند.

کشور‌های اروپایی تمایل دارند تا قرارداد امضا شده در زمان اوباما را حفظ کنند که بر اساس آن در قبال کاهش فعالیت‌های هسته‌ای ایران، تحریم‌های بین المللی برداشته می‌شد.

کشور‌های اروپایی تلاش کرده اند تا این قرارداد را با حفظ برخی از منافع اقتصادی آن علی رغم تحریم‌های آمریکا حفظ کنند، اما تاکنون موفق نبوده اند. ایران به میزان زیادی از بازار‌های نفتی خارج شده و تمامی شرکت‌های بزرگ اروپایی برنامه‌های سرمایه گذاری در ایران را لغو کرده اند.

ایران تاکید دارد که تلاش‌های اروپا تاثیر چندانی نداشته تا ایران به برجام متعهد بماند.

به گزارش فارس، ماه گذشته رئیس تجارت خارجی اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و صنعت آلمان گفته بود صادرات این کشور به ایران در سه ماه نخست امسال ۵۰ درصد و صادرات ایران به آلمان در همین مدت حدود ۴۲ درصد کاهش یافته است.

وزیر خارجه آلمان که ۲۰ خرداد به تهران سفر کرده بود نیز گفت: منافع اقتصادی ایران در برجام محقق نشده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار