به گزارش خبرنگار سياسي «شبکه خبر دانشجو»، مديرعامل خبرگزاري آريا در گردهمايي هفتگي انجمن هاي اسلامي اصناف و بازار تهران در مسجد امام خميني (ره)، ضمن تسليت سالروز وفات حضرت زينب (س) و گراميداشت سالروز شهادت دكتر بهشتي و 72 تن از ياران ايشان، به درس ها و عبرت هايي كه مي توان از اين وقايع تاريخي گرفت، اشاره كرد و گفت: اگر افشاگري هاي زينب (س) نبود، امروز اثري از حركت عظيم و بزرگ امام حسين و ياران وفادارش در تاريخ نبود و حريت و ظلم ستيزي آن امام بزرگوار به آزادگان جهان منتقل نمي شد.
وي با بيان اينكه در هر حركت سياسي دو رويكرد قابل تحليل و بررسي است، ادامه داد: يك رويكرد، نفس خود حركت است و ديگري پيام رساني آن حركت و برداشت هايي است كه مي توان از آن داشت.
مدير عامل خبرگزاري آريا افزود: با واكاوي حركت امام حسين (ع) و حادثه عاشورا به شاخصه هايي دست مي يابيم كه با متوسل شدن به آنها، مي توان رسم صحيح زندگي كردن در جامعه و دنياي امروزي را شناخت.
محبيان به سخنان و بيانات مقام معظم رهبري در سالروز رحلت امام خميني (ره) اشاره و تصريح كرد: همان طور كه مقام معظم رهبري فرمود، با توسل به انديشه هاي ناب امام و حركت در خط امام مي توان يك راهبرد مناسب و صحيح را در مقابل ديدگان مردم قرار داد.
وي با يادآوري واقعه هفتم تير و شهادت عده اي از مسئولان بلند پايه نظام گفت: شهادت جمعي از مسئولان عالي رتبه نظام در شرايط حساس آن زمان، چهره نفاق در جامعه را آشكار كرد و باعث شد تا مردم با شناخت حقيقت و رسيدن به بصيرت، سره را از ناسره تشخيص دهند.
عضو شوراي سردبيري روزنامه رسالت در بخش ديگري از سخنان خود به حوادث و اتفاقات سال گذشته اشاره و بيان داشت: وقايع سال گذشته مسائلي بود كه باعث بهوجود آمدن مشكلات جدي در كشور شد، ولي از نظر من نمي توان عبارت بحران را براي آن برگزيد، زيرا نظامي كه با چنين اتفاقاتي زير سوال رود، بايد نظام ضعيف و كوچكي باشد و به جرات مي توان گفت كه نظام ما اين گونه نيست.
محبيان با رح اين پرسش كه آيا حركت صورت گرفته توسط عده اي از افراد درون نظام، جنبش بوده است يا نه، به بيان ويژگيهاي جنبش پرداخت و گفت: داشتن برنامه براي نيل به اهداف ايدئولوژي به عنوان عامل گرد آوري اعضا، تمهيد و ارائه سلسله اي از مراسم، عادت و آداب خاص براي تجديد حيات و وجود رهبري كه بتواند توده مردم را در حمايت از آرمانها و اهداف جنبش بسيج كند، از ويژگيهاي جنبش است و با يك نگاه اجمالي مي توان گفت كه اتفاقات سال گذشته فاقد چنين ويژگيهايي بود.
وي با بيان اينكه وقايع پروژه از پيش تعريف شده سال گذشته، سياسي بود و توانست عده اي موافق و مخالف را نيز با خود همراه سازد، اظهار داشت: اگر بخواهيم به تحليل و چگونگي بروز حوادث سال گذشته بپردازيم، مي توان سه عامل توسعه ناهماهنگ ثروت در بين اقشار مختلف جامعه، بالا رفتن نرخ رشد جمعيت و استحاله نخبگان اشاره كرد.
مدير عامل خبرگزاري آريا افزود: توسعه ناهماهنگ ثروت در بين اقشار جامعه در زمان دولت سازندگي، باعث ايجاد شكاف و فاصله طبقاتي بين فقير و غني شد و با قرار گرفتن پول در بين افراد جامعه، سطح توقعات مردم نيز افزايش يافت.
محبيان با اشاره به موج جمعيتي كه از سال هاي اواخر دهه 50 به طور ناگهاني در جامعه پديدار شد و اثرات فراواني در جامعه گذاشت، گفت: وجود رخدادهايي چون؛ بحران شير خشك در دهه 60 و به دنبال آن موج زيادي از جمعيت تحصيل كرده و بيكار، از جمله آسيب هايي بود كه به دليل افزايش يكباره جمعيت در كشور پديدار شد.
وي همچنين با اشاره به استحاله نخبگاني كه با ايجاد تغيير در طرز تفكر خود باعث بوجود آمدن يك مسير متفاوت از مسير اصلي انقلاب شدند، افزود: در سال 1368 به دلاليل مختلف، جريان چپ آن زمان در مجلس به حاشيه رفت و از صحنه سياسي خارج شد و گروهي از اين افراد براي اصلاح اشتباهات عقيدتي خود به سمت تحصيل در علوم انساني رفتند، در حالي كه همه آن ها انسان هايي فني و داراي مدرك مهندسي بودند و مي كوشيدند تا مسائل جامعه شناسي را با ديدگاه هاي فني خود برطرف سازند.
عضو شوراي سردبيري روزنامه رسالت در ادامه گفت: اين افراد كه عمدتاً تفاسير درستي از علوم انساني نداشتند، در سال 74 وارد مجلس شدند و در دوم خرداد 76 با شعارهاي قابل تاملي، دولت را بدست آوردند.
محبيان با بيان اينكه شعارهاي قابل تامل خاتمي تغييراتي در كشور بوجود آورد و چرخش عقيدتي تعدادي از نخبگان و مديران سياسي درون حاكميت را به دنبال داشت، افزود: اين چرخش پيامي را به نسل جديد داد كه گويي باورهاي ارزشي نظام سياسي ما از استحكام لازم برخوردار نيست.
وي ادامه داد: به عبارتي اين طيف استحاله شده و به اصطلاح تجديد نظر طلب، به عناصر اپوزيسيون آشنا به ساختار حاكميت و نظام تبديل شدند و خود را نيز نشانگان علم قداست و ارز ش هاي نظام در جامعه مي دانستند.
مدير عامل خبرگزاري آريا با بيان اينكه احمدي نژاد با شعار عدالت به عنوان رئيس جمهور دوره دهم انتخابات رياست جمهوري انتخاب شد، اظهار داشت: هر چند مسائل سال گذشته مشكلاتي را براي نظام بوجود آورد، اما در اين بين مهمترين مسئله، آگاهي بخشي به مردم توسط نخبگان روحانيون و ديگر افرادي است كه مردم به آنها اعتماد دارند.
محبيان گفت: با آگاهي دادن به افرادي كه راه را اشتباه رفتند، مي توان آن ها را به دامان جامعه بازگرداند و با همت عالي جامعه را به سمت پيشرفت رهنمود كرد./انتهاي پيام/