معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به ۴ میلیون بار دانلود مقالات ایرانی در ۱۱۸ کشور جهان گفت: دانشگاههای علوم پزشکی باید طرحهای پژوهشی مشترک بینالمللی اجرا کنند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا ملک زاده، معاون تحقیقات وفناوری وزارت بهداشت در همایش پژوهشی کلان منطقه هفت کشوری با اشاره به وضعیت استناد به مقالات ایرانی گفت: بیش از ۱۰۰ کشور دنیا بالغ بر ۷۰ هزار بار به مقالات ایرانی استناد کرده اند و در حال حاضر نیز ۱۱۸ کشور نزدیک به چهار میلیون بار مقالات ایرانی را دانلود کرده اند.
ملک زاده با بیان اینکه هم اکنون رتبه و جایگاه ایران از نظر تعداد مقالات و مستندات در دنیا ارتقا یافته و به ۱۶ رسیده است، ادامه داد: دانشگاههای علوم پزشکی به منظور ارتقای رتبه پژوهشی خود باید اقدام به طرحهای پژوهشی مشترک در سطح ملی و بین المللی کنند.
وی با اشاره اینکه ۴ شاخص پژوهشی داریم که ورود به آنها جایگاه و رتبه دانشگاهها را ارتقا میدهد، اضافه کرد: لازم است تیمهای پژوهشی در دانشگاهها ایجاد کنیم، هم اکنون بسترهای آن در سطح دانشگاهها وجود دارد و از این تیمها باید حمایت شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اعلام اینکه دانشگاهها نباید بودجه پژوهشی خود را صرف امورات دیگر کنند و باید همان مقدار اعتبارات در جهت ارتقای بار علمی دانشگاهها در نظر گرفته شود، اضافه کرد: اگر چه امروز آموزش و تقویت نیروی انسانی و بهداشت و درمان از دیگر امورات دانشگاهها است، اما آنچه از عنوان دانشگاهها مشخص میگردد این است که بیش از هر چیز دیگری بار علمی خود را با تقویت پژوهش ارتقا دهند.
ملک زاده گفت: نباید محدودیتهای بودجهای در دانشگاهها باعث شود بودجه پژوهشی را در بخشهای دیگر صرف کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در پایان سخنان خود تصریح کرد: وضعیت تولید علم در اصفهان رشد خوبی داشته است و در حوزه پزشکی بالینی و رشته داخلی شاهد رشد هستیم؛ اما جای کار در حوزه پژوهش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بسیار زیاد است و نیاز به افزایش طرحهای پژوهشی مشترک ملی و بین المللی این دانشگاه با دانشگاههای دیگر دیده میشود.