معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران گفت: اعضای کمیته نظارت شورای فنی از بازدیدهای نمایشی با اطلاع قبلی از پروژهها اجتناب کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نخستین جلسه شورای فنی استان تهران، به ریاست تقیزاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و با حضور مسئولین و نمایندگان دستگاههای ذیربط در محل استانداری تهران برگزار شد.
محمد تقیزاده، معاون هماهنگی امورعمرانی استاندار تهران در این جلسه، اظهار داشت: وضعیت پیشرفت فیزیکی و نظارت پروژههای عمرانی استان تهران مطلوب نبوده و نیازمند نظارت و اهتمام جدیتر است. چرا که در کنار سایر ارکان اصلی یک طرح عمرانی، نقش ناظر در فرایند پروژه بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
وی افزود: کمیته نظارت، یکی از مهمترین کمیتههای شورای فنی استان بوده و باید به صورت مستمر بر وضعیت کمی و کیفی پروژههای استان نظارت داشته باشد. عملکرد این کمیته در سال گذشته خیلی مطلوب نبوده است و باید برای ارتقا عملکرد آن تلاش کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران، تصریح کرد: کمیته نظارت باید وظیفه ذاتی خود یعنی، نظارت دقیق و رسمی را جدی بگیرد و متاسفانه این عملکرد ضعیف در سال قبل، متوجه دستگاههایی است که نسبت به وظایف ذاتی خود، اهتمام لازم را نداشتهاند.
تقیزاده، خاطرنشان کرد: وضعیت نظارت بر طرحهای عمرانی در مقایسه با سایر استانها به مراتب ضعیف بوده و این پذیرفتنی نیست که استان تهران که در خصوص نظارت بر طرحهای عمرانی به نحو مطلوب عمل نکند.
وی یادآور شد: وضعیت پروژههای عمرانی در راهها، محورهای مواصلاتی و سایر موارد، چندان مطلوب نبوده و این مسئله، ناشی از عدم نظارت صحیح از سوی شورای فنی است. اساسا اجرای برخی پروژهها در سطح استان در برخی موارد به شکل غیرکارشناسی صورت گرفته و این وظیفه بر عهده شورای فنی استان است که از حیث جایگاه نظارتی، ورود جدی به پروژهها داشته باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران دز ادامه، تاکید داشت: اعضای کمیته نظارت شورای فنی از بازدیدهای نمایشی با اطلاع قبلی از پروژهها اجتناب کنند. چرا که این قبیل بازدیدها، عملا هیچ خروجی خاصی به دنبال نداشته و باید نسبت به انجام این بازدیدهای کمیته نظارت به شکل سرزده و بدون اطلاع قبلی توجه داشته باشیم.
تقیزاده، عنوان داشت: کمیته نظارت شورای فنی استان باید به هرشکل ممکن تقویت شود، چرا که به عقیده من، عمده مشکلات موجود در مسیر پیشرفت طرحهای عمرانی استان تهران، ناشی از عدم نظارت دقیق است. به عنوان نمونه، یکی از دستگاههای اجرایی که وظیفه تخصصی و مهندسی بر عهده دارد، در احداث ساختمان یکی از فرمانداریها به گونهای نظارت کرده که بعد از گذشت یک سال، سنگ نمای ساختمان مذکور در حال ریزش است.
وی ادامه داد: باید از ظرفیتهای محافل دانشگاهی و علمی در کمیتههای چهارگانه شورای فنی بهره بگیریم. همچنین، تاکید ما بر این است که در بهرهبرداری از پروژههای خیرساز نیز باید نظارت بیشتری صورت بگیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران، یادآور شد: در بازدید از برخی روستاها، بعضا شاهد این بودیم که یک طرح عمرانی ورزشی، بالغ بر سه سال دچار توقف عملیات بوده و این در حالی است که میتوان از اعتبارات ارزش افزوده مختص به روستاها در تکمیل پروژهها بهره گرفت. انتظار از مدیران این است که با انعطاف پذیری و استفاده از ظرفیت قانونی، روند تکمیل و احداث پروژههای ورزشی را تسریع کنند.
وی خاطرنشان کرد: به زودی سامانه نظارت و کنترل پروژههای روستایی و شهری را در سطح تمامی مناطق استان تهران راه اندازی میکنیم تا بتوان به شکل به لحظه و بهنگام، روند پیشرفت این طرحها را مانیتورینگ و رصد کرد.