آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۶۱۹۵
یادداشت دانشجویی|

انقضای دیپلماسی مماشات!

اقدام انگلیس نسبت به توقیف نفتکش ایرانی در آبراه بین‌المللی کاملا بر خلاف مقررات بین‌المللی و ناقض اصول مسلم و بر هم زننده امنیت بین‌المللی است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-  مجید شهماروند؛* اقدام انگلیس نسبت به توقیف نفتکش ایرانی در آبراه بین المللی کاملا بر خلاف مقررات بین المللی و ناقض اصول مسلم و بر هم زننده امنیت بین المللی ست.

بهانه انگلیسی‌ها برای توقیف این نفتکش، تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه بود؛ تحریم‌های یکجانبه‌ای که در حمایت از اندک تروریست‌های فعال در سوریه و برای تحت فشار قرار دادن مردم و دولت قانونی دمشق وضع شده و همچنین تحریم‌های اعمال شده ضد دمشق تحریم‌هایی یکجانبه از جانب اتحادیه اروپا و آمریکاست وذیل مقررات تحریمی سازمان ملل قرار نداشته و تحریم‌های سازمان ملل نیست و از این رو این کشور‌ها حق ندارند که کشور‌های دیگر را مجبور به پایبندی به تحریم‌های یکجانبه کنند بنابراین ایران مغایر با حقوق بین الملل عمل نکرده است، زیرا تحریم‌های اعمال شده فقط برای کشور‌هایی که وضع کرده اند اهمیت و اعتبار دارد و نه دیگران.

با دقت به تاریخ بر همگان مبرهن است که انگلیس از دیرباز اصالتا همان دزدان دریایی روز‌های گذشته‌ی تاریخ اند که با پشت سر گذاشتن دریا‌ها به استعمارگران سرزمین‌های دور تبدیل شده بودند و امروز هم شاهدیم که با افول چشمگیر بریتانیای کبیر مجددا به اصالت خودشان یعنی راهزنی دریایی برگشته اند.

این اقدام انگلیس علاوه بر اینکه بر خلاف اصل عبور بی ضرر در آبراه‌های بین المللی و حتی سرزمینی بوده گستاخی بی شرمانه‌ای است که باید با پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.

دستگاه دیپلماسی کشور به دقت مطالبه و خواست امروز فضای عمومی جامعه و حتی محافل سیاسی و نخبگانی را که اقدام‌متقابل و پاسخ قاطع، عملی و عزتمندانه به انگلیس است را ببیند و همین مطالبه فضای عمومی کشور پشتوانه‌ی محکمی بداند که یاری دهنده وزارت خارجه و نهاد‌های مربوط نظامی و امنیتی برای هر اقدام عزتمندانه‌ای ست.

سکوت شورای عالی امنیت ملی را در این موضوع جایز نمیدانیم و ورود قاطع و هوشمندانه ایشان و دستگاه دیپلماسی کشور و اقدامات حقوقی، سیاسی و حتی نظامی احتمالی در این مسئله مورد انتظار است.

بنا به اذعان و تصریح کارشناسان حقوقی لندن باید ضمن آزادسازی و رفع توقیف از نفتکش گریس یک، پاسخگوی سرنوشت محموله آن نیز باشد و سلامت نفت موجود در آن را که متعلق به ایران است تضمین کند؛ همچنین طبق قواعد مرسوم در حقوق بین‌الملل، دولت انگلیس باید خسارت ناشی از این راهزنی دریایی را به ایران بپردازد.

انقضای دیپلماسی مماشات، دیپلماسی تسامح و دیپلماسی لبخند مدتهاست که به پایان رسیده و اتخاذ این مدل دیپلماسی شکست خورده نتیجه‌ای جز این مسئله پیش آمده و نتایج تلخ و تاسف بار دیگر ندارد و امیدواریم با اتخاذ دیپلماسی عزت و اقتدار چه از سوی وزارت خارجه و چه از سوی نهاد‌های نظامی کشور پای انگلیسی و پوتین گستاخی انگلیسی که با وقاحت تمام و قلدرمآبانه روی نفتکش ما و غرور ملی ما رژه میرفت را قلم کنند

مجید شهماروند، عضو هیئت رییسه اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کشور و دبیر جامعه اسلامی دانشگاه قم
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار