معاون اجتماعی نیروی انتظامی گفت:روند گرایش به مدگرایی افراطی منطبق با برنامههای ضدفرهنگی دولتهاو سند ۲۰۳۰ ترویج میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار احمد نوریان سخنگو و معاون اجتماعی نیروی انتظامی در دومین روز از کارگاه مطالعات و تحقیقات اجتماعی استانها و پلیسهای تخصصی ضمن گرامیداشت ایام با برکت دهه کرامت اظهار داشت: بحمدالله پس از سپری کردن سه دهه تجربه مطالعاتی و پژوهشی در عرصه اجتماعی پلیس و کاربردی شدن بخش قابل توجهی از این تحقیقات در بخشهای مختلف نیروی انتظامی، لازم است با فراتحلیل تجربیات موجود و آینده پژوهی مستمر راجع به مسائل اجتماعی فراروی در ابعاد گسترده تری نسبت به گذشته، اقدام به ارائه طرحهای خلاقانه و اثربخش کنیم.
وی تأکید کرد: رویکرد ما به حوزه پژوهش مبتنی بر فرمایش رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای (مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب است که فرمودند: «از گذشته باید عبور و به آینده نگاه کنیم» همچنین جمله کلیدی ایشان دانش آشکارترین وسیله عزت و قدرت یک کشور است ضمن اینکه روی دیگر دانایی «توانایی» است.
معاون اجتماعی ناجا در قسمتی دیگر از صحبتهای خود به استناد رهنمود مقام معظم رهبری عنوان کرد: در گام دوم انقلاب با عزم و اراده راسخ، سلامت اداری، قاطعیت و خدمت بدون منت به مردم به دنبال دستیابی به پلیس تراز انقلاب و تمدن اسلامی خواهیم بود.
وی در ادامه، مطالبه فرمانده نیروی انتظامی از معاونان، پلیسهای تخصصی و فرماندهان انتظامی استان ها، دانشگاه علوم انتظامی امین، مرکز پژوهشهای علوم انتظامی و بویژه مرکز راهبردی ناجا در تحقق انتظارات فرمانده معظم کل قوا را مطالبه حقی دانست و اعلام کرد: معاونت اجتماعی به عنوان یک معاونت بین بخشی که باید توجه اش به کلیت نیروی انتظامی و اجزاء آن باشد و همت کند تا سازوکارهای علوم اجتماعی، روانشناسی، حقوق، علوم ارتباطات و هنر را در پیشبرد ماموریتهای ناجا مورد بهره برداری قرار داده و در این مجاهده علمی پیشگام باشد.
سردار نوریان تصریح کرد: با توجه به پیچیدگی فزاینده محیطی و شبکهای شدن موضوعات، لازمه تداوم موفقیت پلیس، تحول همیشگی برای مواجهه عالمانه، پیش نگر و جامع نگر به ویژه در حوزههای مأموریتی است.
سخنگوی ناجا با اشاره به تغییرات اجتماعی در دهههای اخیر و تأثیر آن بر امنیت اجتماعی گفت: یکی از پیشرانهای شتاب دهنده تغییرات مربوط میشود به تکنولوژیهای ارتباطی و اطلاعاتی و پیدایش رسانههای نوین و اتفاقات جدیدتر که ناشی از ورود حکمرانی الکترونیک به عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در حال وقوع و گسترش است و اگر تدابیر مقتضی در این حوزه اتخاذ نشود با تهدیدهای بسیار جدی که ناپایداری دولت و امنیت را به دنبال خواهد داشت روبه رو خواهیم شد که میطلبد در این حوزه مطالعه و برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی شود.
این مقام عالی انتظامی همچنین بر ضرورت شناسایی و بررسی عالمانه پدیدههای نوظهور و ارائه راهکارهای موثر و عینی تاکید کرد و توضیح داد: به طور مثال امروزه جامعه ما با پدیده بی حجابی و نقض اخلاق و عفت عمومی توسط برخی افراد ناآگاه و بعضا مغرض روبه رو است که متأسفانه با ارزشها و هنجارهای جامعه و الزامات قانونی همخوانی ندارد.
وی در سالروز واقعه مسجد گوهرشاد در سال ۱۳۱۴ به تشریح بخشی از این حادثه پرداخت و گفت: رضا شاه در سال ۱۳۱۳ به پیشنهاد محمدعلی فروغی، سفری ۴۰ روزه به ترکیه داشت، در بازگشت به تبع آتاتورک، ترویج فرهنگ غرب را در دستور کار خود قرار داد. تغییر کلاه مردها به کلاه شاپو و کشف حجاب زنان آن هم به صورت اجباری موجب تنشهای زیادی در جامعه آن روز (حدود ۸۵ سال قبل) شد از جمله در مشهد، بعد از سخنرانی مرحوم شیخ محمد تقی بهلول که در مسجد گوهرشاد در دفاع از عفاف و حجاب صورت گرفت، حرم حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام محاصره و به مسجد گوهرشاد حمله شد و تیراندازی به زوار مظلوم منجر به شهادت و زخمی شدن جمع کثیری شد.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی ایستادگی مردم در برابر تحمیل ضدفرهنگ بومی و مستبدانه حکومت پهلوی اول را نشانه تدین و التزام عملی مردم نسبت به اعتقادات و ارزشهای برگرفته از آن دانست و عنوان کرد: امروز هم به شکل دیگری با طراحی اتاقهای فکر در غرب، استحاله فرهنگی و شکستن سدهای هنجارهای جامعه در دستور کار دشمن است.
سردار نوریان ادامه داد: روند گرایش به مدگرایی افراطی همراه با گسترش اباحه گری که بخشی از آن سازمان یافته است، منطبق با برنامههای ضدفرهنگی دولتها و سازمانهای خارجی و سند ۲۰۳۰ ترویج میشود.
سخنگوی ناجا عنوان کرد: پیمایشهای محیطی نشان میدهد که این رفتارها عمدتا ناشی از تضاد و تعارض سیاسی نیست بلکه از یک طرف به واسطه کم کاری در حوزه ترویج فرهنگ اصیل بومی و از طرف دیگر تبلیغ گسترده سبک زندگی غربی در فضای مجازی و رسانههای اجتماعی است بنابراین در این راستا ضرورت دارد دستگاهها و نهادهای عمومی در حوزه فرهنگ، اقدامات ایجابی موثری را در دو محور دنبال کنند.
سردار نوریان ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی که مبتنی بر تاریخ و اعتقادات زیست بوم ایرانیان از گذشته بسیار دور تاکنون همچنین آگاهسازی عموم جامعه به ویژه جوانان نسبت به تبعات بسیار مخرب سبک زندگی غربی که موجب تزلزل نهاد خانواده و آسیبهای اجتماعی چند وجهی میشود را دو محوری معرفی کرد که دستگاهها و نهادهای عمومی در حوزه فرهنگ باید به آن توجه ویژه داشته باشند.