نشست علمی- دانشگاهی ایران و سوئیس با حضور رئیس دانشگاه شیراز در دانشگاه علوم کاربردی زوریخ ZHAW سوئیس برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست علمی- دانشگاهی ایران و سوئیس با حضور رئیس دانشگاه شیراز در دانشگاه علوم کاربردی زوریخ ZHAW سوئیس برگزار شد.
این نشست با هدف تعمیق و پیشبرد همکاریهای جاری و دنبال نمودن نقشه راه توسعه روابط تهران- برن و همچنین بررسی فرصتها و ظرفیتهای جدید همکاری بین دو کشور مانند جلب حمایت بنیادها و نهادهای علمی سوئیسی از فعالیتهای تحقیقاتی مشترک دو کشور ترتیب یافت.
به منظور شرکت در این نشست، هیئت رسمی متشکل از مقامات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رؤسا و مسئولان دانشگاهها و پژوهشگاههای دو وزارتخانه به سوئیس سفر کردند.
سفر هیئت عالی رتبه ایران به سوئیس، در پاسخ به سفر رسمی هیئت عالی رتبه سوئیس به سرپرستی پروفسور مورو دل آمبروجیو، وزیر اسبق آموزش، تحقیقات و نوآوری سوئیس به همراه نمایندگان ۱۹ دانشگاه و پژوهشگاه این کشور به ایران در اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ و همچنین اولین نشست کارگروه علمی - فناوری بین دو کشور که در سال ۲۰۱۷ میلادی در تهران برگزار شده بود، انجام شد.
هیئت ایرانی در نشست کارگروه علمی-فناوری ایران و سوئیس در محل وزارت آموزش، تحقیقات و نوآوری سوئیس (SERI) شرکت کردند.
در این نشست که با حضور مارتینا هیرایاما وزیر آموزش، تحقیقات و نوآوری سوئیس و همچنین مسئولان و نمایندگان دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی سوئیس ترتیب یافت، سخنرانهای دو طرف به تبیین سیاستهای کلان همکاریهای علمی بین دو کشور پرداخته و به محورهای اجرایی همکاری آتی اشاره کردند.
در ادامه این نشست رؤسای مختلف دانشگاههای ایران ازجمله، نادگران، رئیس دانشگاه شیراز درباره سیاستهای بین المللی آموزش عالی در کشور ازجمله تبادل استاد و دانشجو، فرصتهای مطالعاتی دانشجویان و استادان، برگزاری دورههای آموزش مشترک، برنامههای مدرک دوگانه و راهنمای مشترک برای دانشجویان دکترا، سخنانی ارائه دادند و بر گسترش همکاریهای بین دو کشور تاکید داشتند.
بازدید از دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی متعدد سوئیس از جمله، مرکز اروپایی تحقیقات اتمی CERN و شتابدهنده ذرات آن که بزرگترین نمونه در جهان میباشد، بازدید از دانشگاه EPFL در شهر لوزان، دانشگاه ژنو، دانشگاه ETH شهر زوریخ، ملاقات با استادان ایرانی دانشگاه ژنو و دیدار با تعدادی از دانشمندان ایرانی شاغل در CERN از برنامههای گروه اعزامی کشورمان در سفر به سوئیس بود.
در ادامه، کارگاه مشترک علمی با موضوع تکنولوژیهای زیست محیطی (Environmental Technologies) به عنوان یکی از اولویتهای پژوهشی هر دو طرف با شرکت پژوهشگران ایرانی و سوئیسی به میزبانی دانشگاه علوم کاربردی زوریخ ZHAW در دانشکدهی مهندسی این دانشگاه برگزار شد.
همچنین دو کارگاه دیگر درخصوص سلامت روان و بیماریهای غیرواگیر، با شرکت محققان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران و وزارت بهداشت عمومی سوئیس در دانشگاه ZHAW برگزار شد؛ بنابراین گزارش، در حال حاضر ۶۲۳ دانشجوی ایرانی در دانشگاههای سوئیس در حال تحصیل هستند که با این تعداد، ایران سومین کشور آسیایی ازنظر تعداد دانشجوی حاضر در سوئیس پس از چین و هند است. این نکته برای توسعهی همکاریهای علمی بین دو کشور، اهمیت بسیاری دارد.
همچنین اعلام دو مرحله فراخوان استفاده از کمک هزینهی Mobility Grant که به حمایت مالی مشترک از سفرهای تحقیقاتی دانشجویان دو کشور اختصاص داشت و همچنین اعلان یک مرحله فراخوان پذیرش پروژههای تحقیقاتی مشترک به منظور استفاده از کمک هزینهی Seed Money Grant که به حمایت مشترک از پایه گذاری پروژههای تحقیقاتی بین پژوهشگران دو کشور اختصاص دارد، حاصل همکاری مشترک مراجع همکاری علمی در دو کشور است.
لازم به ذکر است، در حال حاضر ۱۶ پروژه مشترک بین دو کشور تایید شده است که اعتبار ۸۰ در صد آن از توسط طرف سوییسی تامین شده است. انتظار این است که برای سال آتی نیز پروژههای جدیدی تعریف و در چارچوب مشخص عملیاتی شود. حضور اعضای هیات علمی ایرانی در این کشور و انجام پروژههای مشترک و راهنمایی مشترک دانشجویان دکتری ایرانی سبب انتقال دانش فنی و علم روز دنیا به ایران شده است.