هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
دانشگاهها باید بودجه دریافتی را مدیریت کنند منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به کمبود بودجه دانشگاهها گفت: بودجه دانشگاهها به صورت مستقل در سازمان برنامه و بودجه تنظیم و پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی به حساب دانشگاهها واریز میشود و به لحاظ وابستگی به وزارت علوم ارتباط خاصی وجود ندارد.
وی افزود: اگر وزارت علوم منابعی بتواند تامین کند به دانشگاهها تزریق میکند.
غلامی اضافه کرد: امیدواریم مدیریت بودجه دانشگاهها با توجه به مشکلات مالی و تورمی که وجود دارد به گونهای باشد که بتوانند از پس هزینههای دانشگاه بربیایند و همین که ما بتوانیم کمکی به دانشگاهها داشته باشیم.
مرتضی مطهری پور، رئیس ستاد عتبات دانشگاهیان درحاشیه همایش پیش از سفر عتبات دانشگاهیان که امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: سفر عتبات دانشگاهیان از ۲۷ تیر آغاز و تا ۱۵ مهر ادامه دارد.
وی افزود: تعداد ثبت نام کنندگان ۶۳ هزار و ۹۶۸ نفر بودند و از این تعداد جمعیتی حدود ۱۳ هزار نفر اعزام خواهند شد.
رئیس ستاد عتبات دانشگاهیان اظهار کرد: ۲ برابر ظرفیت، قرعه کشی برای عتبات دانشگاهیان انجام شد و این افراد برای تکمیل مدارک میباید اقدام کنند. البته بالای ۹۰ درصد از ثبت نام کنندگان برای ثبت نام نهایی اقدام کردند و مدارک را به شورای استانی تحویل داده اند.
حجتالاسلام ابراهیم کلانتری، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه برای تعمیق مفاهیم دینی دانشجویان، نمیتوان به چند واحد درسی عمومی اکتفا کرد، گفت: در راستای معرفت افزایی دانشجویان، طرحهای متنوعی ازجمله دومین دوره معرفت رضوی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در حال اجراست.
وی افزود: مقام معظم رهبری بارها بر معرفت افزایی دانشجویان تأکید داشته و دائم این مهم را گوشزد فرمودهاند که نباید فقط به بعد احساسی و عاطفی دین پرداخته شود. باید مباحث دینی به شکل عقلی و علمی پرداخته شود تا حرکتهای دانشجویی و بهطورکلی جامعه دانشجویی از درون تهی نشود و در مسیر اهداف انقلاب اسلامی، باصلابت گام بردارد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: نخستین دوره معرفت رضوی، تابستان سال گذشته به میزبانی واحدهای نیشابور و مشهد برگزار شد و قریب به ۴۰۰ دانشجو از سراسر کشور در آن شرکت کردند.
کلانتری در خصوص محتوای آموزشی دورههای معرفتافزایی گفت: محتوای آموزشی دوره به دو بخش تقسیمشده بود؛ یک بخش مربوط به مباحث معرفتی اعم از بینش توحیدی، قرآنشناسی، انسانشناسی و ولایتفقیه و بخش دوم مختص آشنایی دانشجویان با منظومه فکری حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، تحت عنوان قطبنما بود. همچنین دانشجویان از سایر فعالیتهای فرهنگی، تفریحی و زیارتی بهرهمند شدند.
احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر، با اشاره به تعمیر و تجهیز خوابگاهها گفت: هزینه ۱۰ میلیارد تومانی برای تعمیرات خوابگاهها نیاز داریم، اما فکر نمیکنم که بتوانیم این رقم را تامین کنیم.
وی افزود: با توجه به برنامهای که برای بهبود کیفیت خوابگاهها انجام دادیم شاید با نصف این مبلغ بتوانیم مشکلات تعمیر و تجهیز خوابگاهها را حل کنیم.
با حکم حجتالاسلام صالحی، معاون سیاسی و فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها «مهدی عباسیمهر» به عنوان مدیر سیاسی این نهاد منصوب شد. پیش از این عباس شیراوژن به عنوان مدیریت سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها فعالیت میکرد.
عباسیمهر از فعالان سابق دانشجویی و دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی از اعلام نتایج درخواستهای نقل و انتقال و میهمانی نیمسال اول سال تحصیلی ۹۹-۹۸ دانشجویان در شهریورماه خبر داد.
حجت الاسلام ابراهیم کلانتری، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان اینکه تعداد زیادی درخواست برای نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه در سامانه منادا ثبت شده است، گفت: نتیجه نهایی این درخواستها در شهریور ماه اعلام میشود.
مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، در خصوص اعتراضات دانشگاهها به کاهش فرصتهای مطالعاتی گفت:با توجه به محدودیتهای بودجهای در بخش ریال و ارز، طبیعا این توقع وجود داشت که امسال باید با احتیاط حرکت کنیم به این معنا که سهمیهها و ظرفیتها را یکباره نمیشود به دانشگاهها داد به این دلیل که تعداد زیادی از دانشجویان متوقع میشوند و اگر اعتبارات لازم تامین نشود مشکلات زیادی ایجاد میشود این بود که سعی کردیم کمی با احتیاط جلو برویم و ببینیم شرایط تامین بودجه به چه صورت است.
وی افزود:اگر شرایط و وضعیت تامین اعتبارات توسط سازمان برنامه بودجه مناسب بود و توانست آن آماری که ما حداقل افزایش ۲۰ درصدی است در نظر داریم فراهم کنند نحوه اختصاص سهمیهها متفاوت خواهد بود، اما در شرایط کنونی نباید حرکت با شیب تند انجام دهیم و باید به تدریج، مناسب تامین اعتبار جلو برویم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: فاز اجرایی ایمن سازی مسیر تردد دانشجویان واحد علوم تحقیقات از هفته آینده اجرایی میشود.
محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص آخرین اقدامات ایمن سازی مسیر تردد واحد علوم تحقیقات گفت: اقدامات و مطالعات اولیه توسط یکی از شرکتهای مجرب انجام شده است مرحله انتخاب پیمانکار را هم انجام دادیم و ظرف یکی دو هفته آینده قرارداد فاز دوم که اجرایی شدن کار است را خواهیم داشت.
وحید صرامی، دبیر شورای مرکزی انضباطی دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: از ویژگیهای متمایز ارزیابی دانشگاهها در سال ۱۳۹۷ نسبت به سنوات گذشته میتوان به افزایش خط برش مرتبهبندی دانشگاهها، ارزیابی محتوای آموزش ارائه شده به دانشجویان جدیدالورود در حوزه انضباطی توسط ارزیابان منتخب دانشگاهها و افزایش صد در صدی تعداد پروندههای تصحیح شده توسط ارزیابان شورای مرکزی اشاره کرد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: مرحله دوم اعتبارات تعمیر و تجهیز خوابگاهها اواخر مرداد واریز میشود.
ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به تعمیر و تجهیز خوابگاهها گفت: تعمیرات خوابگاهها در حال انجام است و مرحله اول اعتبارات آن که حدود ۳۰ میلیارد تومان بود از سوی صندوق رفاه پرداخت شده است.
وی افزود: مهلت اعلام تعمیرات خوابگاهها تا ۲۸ اردیبهشت بود که از سوی دانشگاه اعلام شد، بررسیها صورت گرفت، خوابگاههایی که در اولویت تعمیرات بودند مرحله اول اعتبارات را دریافت کردند و دانشگاهها هم باید سهم خودشان را که حدود ۵۰ درصد است.
سالارآملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل ، در خصوص آخرین وضعیت شهریه دانشجویان خارجی گفت: تعیین شهریه دانشجویان خارجی توسط هیئت امنای دانشگاهها اعلام میشود و تصمیم گیرنده اصلی آنها هستند.
سالارآملی افزود: براساس نشستی که با دانشگاهها برگزار کردیم شهریهها به صورت ریالی دریافت میشود این موضوع در تمام دانشگاههای تحت نظارت وزارت علوم رعایت میشود که بتوانیم دانشجویان بیشتری جذب کنیم.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل اضافه کرد: وضعیت دانشجویان افغانستانی هم به همین صورت خواهد بود مگر کسانی که از قبل شهریههای خود را به صورت دلار پرداخت میکردند، ولی در اکثر دانشگاهها این شهریهها به صورت ریال دریافت میشود و میزان شهریهها بستگی به هیئت امنای دانشگاهها دارد.
حجت الاسلام رستمی ، رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها پیرامون رویکرد نهاد رهبری درباره آسیبهای اجتماعی در دانشگاهها گفت: مسئله آسیبهای اجتماعی در دانشگاهها متولی مستقیم دارد. معاونتهای دانشجویی و فرهنگی در دانشگاهها مسئول مدیریت فضاهای اجتماعی، فرهنگی و روانی دانشجویان در محیط دانشگاهها و خوابگاهها هستند.
وی افزود: نهاد رهبری خود را به عنوان مجموعهای کمکی که هرجا کسی باری را بر دوش گرفته است میبیند و به آن کمک میکند و در بحث آسیبهای اجتماعی لزوما تصدی گری را برعهده ندارد.
احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر، گفت: بودجه دانشگاه امیرکبیر افزایش نرمالی دارد، اما در عین حال مشکلات زیادی برای تامین اعتبارات رفاهی دانشگاه داریم.
معتمدی افزود: نسبت به سال گذشته هزینههای ما دو برابر شده، اما تلاشمان این است که کسری بودجه بر مسئله رفاهی دانشگاه اثری نداشته باشد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر اضافه کرد: در تابستان امسال برنامهای برای بهبود کیفیت خوابگاهها داریم که در حال انجام است، اما افزایش ظرفیت جدید نخواهیم داشت.