آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۹۶۹۰
دانشجو گزارش می‌دهد

شرکت‌های دانش بنیان خراسان شمالی؛ مشکلات و موفقیت‌ها / نیاز ۱۲ میلیاردی برای رفع وابستگی به واردات

شرکت‌های دانش‌بنیان این روز‌ها نقش به سزایی در رشد اقتصاد کشور دارند؛ چرا که با تبدیل علم به ثروت ارزش افزوده فراوانی را می‌توانند برای کشور به ارمغان بیاورند.
حسین اکبری

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ شرکت‌های دانش بنیان این روز‌ها نقش به سزایی در رشد اقتصاد کشور دارند. این شرکت‌ها که بر مبنای تولید علم حرکت می‌کنند، با تبدیل علم به ثروت ارزش افزوده فراوانی را می‌توانند برای کشور به ارمغان بیاورند، اما پیش از آغاز این جوشش نیاز به وجود برخی امکانات و تجهیزات است.

رشد جایگاه علم و فناوری در هر کشور و به نسبت در هر استان می‌تواند باعث تقویت بنیاد‌های اقتصادی آن منطقه شود و به شدت از خام فروشی محصولات جلوگیری به عمل آورد.

برای بررسی وضعیت علم و فناوری، مشکلات پیش روی تولیدات دانش بنیان و فعالیت های اقتصادی علمی در خراسان شمالی به سراغ برخی از رؤسای شرکت‌های دانش بنیان رفته تا میزان تجهیزات و کم کاستی‌ها را از زبان آنان جویا شویم.

کارآفرینی برای ۱۰۰ نفر به واسطه یک طرح
محمد اکبرپور، مدیر شرکت دانش بنیان پروفا و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد شیروان که در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کند در این خصوص می‌گوید: برای بالا رفتن سطح کیفیت زندگی استفاده از فناوری اطلاعات و شهر هوشمند امری ضروری است. در کشور ما برای این موضوع تلاش‌های زیادی شده است، اما هنوز چالش‌های زیادی نیز وجود دارد.

اکبرپور سپس مشکلات را تشریح می‌کند و در این خصوص بیان می‌کند: جزیره‌ای بودن فعالیت ها، کافی نبودن فرهنگ ورود و زندگی شهروند در شهر هوشمند و خارجی بودن هسته بسیاری از پیام رسان‌ها که برچسب بومی دارند از جمله واضح‌ترین مشکلات است.

این کارآفرین حوزه فناوری خاطرنشان می‌کند: ما نیازمند یک پلتفورم نرم افزاری قدرتمند و یکپارچه برای اسقرار شهر هوشمند هستیم که اکنون وجود ندارد و از این رو در شرکتمان طرحی با نام سیستم نوآوری اجتماعی حرفه‌ای به عنوان یک زیرساخت فراهم کرده ایم که این طرح به عنوان طرح فناور در پارک علم و فناوری خراسان شمالی تایید و مورد حمایت قرار گرفته است.

وی می‌افزاید: در مدت ۴ سال این ایده را آنالیز و پیاده سازی کرده ایم و اینک استفاده از آن آغاز شده بنابراین تا امروز یک زیرساخت قدرتمند لایه‌ای با زیر سیستم‌های مناسب ایجاد شده است.

Image result for ‫اکبرپور مدیر شرکت پروفا‬‎
اکبرپور از اشتغالزایی این طرح برای ۱۰ نفر خبر می‌دهد و تصریح می‌کند: تا پایان سال این رقم به ۱۰۰ نفر افزایش می‌یابد.

مدیر شرکت پروفا درخواست‌هایی نیز داشت. وی از مسئولان استانی و کشوری می‌خواهد شرایط را برای اجرای طرحش مهیا کنند تا به صورت پایلوت در خراسان شمالی به اجرا در بیاید و منابع سخت افزاری سرور مجازی برای ملی شدن طرح در اختیارش گذاشته شود.

اکبرپور همچنین تاکید می‌کند: تسهیل دریافت تسهیلات شرکت‌های دانش بنیانی که با مرکز کشور بعد مسافت طولانی دارند باید در دستور کار مسئولان کشوری قرار بگیرد.
 
افتتاح نخستین کارخانه آلفا آلومینا کشور / نیاز ۱۲ میلیاردی برای رفع وابستگی به واردات
مجید اجلالی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان آراد لیان فرآور آریا دیگر سوژه ما بود.این شرکت که به تازگی تولید خود را اغاز کرده نقش بسزایی در تولید آلفا آلومینا برای کشور دارد.

اجلالی در این خصوص می‌گوید: ما برای اولین بار در کشور محصول آلفا آلومینا را در مقایس صنعتی تولید کردیم که فاز اول شرکت به ظرفیت ۱۷ هزار تن افتتاح شده است.

این کارآفرین ادامه می‌دهد: ما به عنوان اولین تولید کننده آلفا آلومینا در کشور مطرح هستیم و ۵۰ تا ۶۰ درصد نیاز کشور را تولید می‌کنیم که تا پیش از این کاملا وارداتی بود، اما ۷ میلیارد تومان ثابت و ۵ میلیارد در گردش برای توسعه طرح نیاز داریم تا دیگر کشور به آلفا آلومینای وارداتی محتاج نباشد.

Image result for ‫آلفا آلومینای خراسان شمالی‬‎
وی به صادرات نیز نیم نگاهی دارد و در این باره می‌گوید: از سمتی تا فرانسه و از سوی دیگر تا هند چنین ماده‌ای تولید نمی‌شود زیرا فرصت مناسبی برای صادرات در اختیار ما قرار دارد.

اجلالی در پایان به ظرفیت شهرستان‌های گرمه و جاجرم برای تولید فلز منیزیم اشاره می‌کند و معتقد است که اگر در این حوزه حمایت صورت گیرد می‌تواند برای ۳۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم به وجود آورد.
 
تجاری سازی مشکل اصلی شرکت‌های دانش بنیان خراسان شمالی
شرکت دانش بنیان فراتدبیر به مدیریت یوسف بوستانی از دیگر شرکت‌های موفق خراسان شمالی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است. بوستانی در ابتدا مشکلات سد راه شرکت‌های دانش بنیان استان را برمی شمرد و تاکید می‌کند: ما نمی‌توانیم محصولمان را تجاری سازی کنیم زیرا محصول نوآورانه است و وقتی به نهاد‌ها مراجعه می‌کنیم محصول را نمی‌شناسند و از آن جایی که مدیران ما ریسک پذیر نیستند، طرح را حمایت نمی‌کنند و ما با جمله‌ی طرح ناکارآمد است مواجه می‌شویم.

مدیر شرکت فراتدبیر ادامه می‌دهد: وقتی نتوانیم در استان محصول را بفروشیم در استان‌های دیگر نیز به محصول ما اعتماد نمی‌کنند.

وی همچنین از مسئولان کشوری می‌خواهد تا راه کاری ایجاد شود که از محصولات بومی در استان‌ها استفاده شود و بهانه پلتفورم یکپارچه پیش پای تولید کنندگان این حوزه گذاشته نشود.

بوستانی خاطرنشان می‌کند: حتی حاضریم در یک بازه زمانی مشخص محصولاتمان را در اختیار مدیران قرار دهیم تا استفاده کنند و اگر به نتیجه رسیدند قرارداد ببندند.

Image result for ‫یوسف بوستانی شرکت فراتدبیر‬‎
وی در پایان از استاندار خراسان شمالی درخواست می‌کند تا فرصتی فراهم شود تا در جلسه‌ای مدیران شرکت‌های دانش بنیان مشکلات را به او اعلام کنند.
 
زنان پیشرو در تولید استان
همچنین به سراغ ملیحه یغمایی، مدیرکل امور بانوان استانداری خراسان شمالی رفتیم تا از شرایط بانوان در حوزه شرکت‌های دانش بنیان اطلاع حاصل کنیم.

یغمایی با اشاره به پیشرو بودن زنان در تولید استان بیان می‌کند: ما خواستیم یک مرکز رشد و خلاقیت زنان در استان ایجاد شود که مرکز پارک علم و فناوری همراهی لازم را انجام داد، اما امکانات لازم در اختیار نیست که این کمبود‌ها به معاون علم و فناوری رئیس جمهور اطلاع داده شد.

مدیرکل بانوان استانداری تصریح می‌کند: اما موارد قابل توجهی از فعالیت بانوان در استان وجود دارد. به عنوان مثال بانویی مرکز اختلالات یادگیری سورنا را راه اندازی کرده که این مجموعه باعث جذب توریست درمانی نیز شده است.

وی در پایان می‌گوید: این خانم با ثبت ۱۶ اختراع در حوزه توانبخشی اقدامی کرده اند که در دنیا بی نظیر است.
 
این تنها بخشی از مشکلات پیش روی شرکت‌های دانش بنیان بود. موارد ذکر شده جزء شرکت‌هایی محسوب می‌شوند که توانسته اند گلیم خود را از آب بیرون کشیده و برای خود شرایط مناسبی را فراهم آورند، اما شرکت‌های دانش بنیانی که پس از ورود به کار با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شوند و مجبورند کار را رها کنند تعدادشان کم نیست؛ با این حال این افراد نشان داده اند که می شود در شرایط نامساعد نیز موفق بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار