کد خبر:۷۷۹۹۴۸

بررسی موسیقی خوزستان در «نوایی» رادیو فرهنگ

برنامه موسیقی «نوایی» در ادامه بررسی موسیقی نواحی ایران سه شنبه اول مرداد به معرفی موسیقی خوزستان می‌پردازد.
 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی رادیو فرهنگ، هوشنگ جاوید پژوهشگر موسیقی و کارشناس مجری برنامه «نوایی» سه شنبه اول مردادماه در گفتگو با یکی از کارشناسان حوزه موسیقی در خوزستان درخصوص نوع موسیقی این خطه از سرزمین‌مان مطالبی را بیان می‌کند.

اقوام و تیره‌های مختلف ایرانی (به ویژه در روستا‌ها و شهر‌های کوچک) موسیقی را به عنوان هنر نمایشی تلقی نمی‌کنند، اما در مناطق جنوبی کشور، به ویژه در بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان، با تلفیق موسیقی با هنر‌های نمایشی از جمله رقص، به آن جنبه نمایشی نیز داده‌اند.

آهنگ شوشتری گوشه‌ای از همایون است. شوشتر روی تمام دستگاه‌های موسیقی ایران آهنگ‌های محلی دارد و برای هر کدام از دستگاه‌های موسیقی ایران یک ردیف محلی در شوشتر اجرا و خوانده می‌شود. اغلب باغبان‌ها، بافنده‌ها و بیشتر مردم، موسیقی را خوب می‌دانند و آواز محلی را خوب می‌خوانند. آلات موسیقی خوزستان عبارتند از: نی جفته، سرنا، تار، تنبک، دایره، دهل و نی هفت‌بند.

برنامه «نوایی» کاری از گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ به تهیه کنندگی طاهره جولانی است که به صورت تخصصی به موسیقی نواحی و اقوام ایرانی می‌پردازد و هر سه شنبه ساعت ۱۶:۳۰ به مدت ۳۰ دقیقه از رادیو فرهنگ روی موج اف ام ردیف ۱۰۶ پخش می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار