کد خبر:۷۸۳۵۷۷

نشانه‌ها فساد و رانت در کالای اساسی در سفره مردم به روایت عضو کمیسیون کشاورزی

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به تخصیص ۱۴ میلیارد دلار برای واردات کالای اساسی گفت: وقتی این کار نمود خاصی در سفره قشر ضعیف جامعه ندارد یعنی فساد و رانت در توزیع.
 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نظر افضلی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، درباره مشکلات معیشتی مردم و ایرادات جدی و وجود رانت در توزیع کالا‌های اساسی گفت: ۱۴ میلیارد دلار برای واردات کالا‌های اساسی با نرخ ۴۲۰۰ تومانی به دولت داده شد تا بتواند بخشی از مشکلات و دغدغه‌های معشیتی مردم را حل کند.

وی افزود:‌متاسفانه با وجود واردات کالا‌های اساسی به کشورمان نمود خاصی را در بازار به منظور کاهش قیمت‌ها و دسترسی سهل‌تر مردم به آن و پر شدن سفره‌های مردم وجود ندارد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: قیمت‌های گزاف و عدم نظارت بر بازار کالا‌های اساسی بخشی از دغدغه‌های نمایندگان مجلس و سؤال آنان از دولت است.

افضلی گفت: به نظر می‌رسد دولت فقط اقدامات خود را متمرکز به قیمت مرغ و نهادها‌های دامی کرده است.

وی افزود: باید بررسی همه جانبه و بازرسی و نظارت ویژه بر واردات کالا‌های اساسی و توزیع آن صورت گیرد ضمن اینکه در این مسیر می‌توانیم از ابزار نظارتی تحقیق و تفحص هم استفاده کنیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: نحوه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به شرکت‌های وارد کننده کالا‌های اساسی و همچنین واردات آن‌ها و چگونگی توزیع آن در جامعه از موضوعاتی است که باید درباره آن تحقیقات مفصلی انجام گیرد.

افضلی با اشاره به نحوه واردات گوشت قرمز و توزیع آن در جامعه که چالش‌های زیادی را به وجود آورده و منجر به رانت خواری تعدادی از سودجویان شد، گفت: برپایی دادگاه‌های متعدد گوشت نشان‌دهنده وجود منفعت طلبی برخی افراد است که رانت‌هایی خارج از روند توزیع واقعی شکل داده بودند.

وی خاطرنشان کرد: ۵ ماه از سال جاری گذشته است و بخش زیادی از ۱۴ میلیارد دلار تخصیص یافته برای واردات کالا‌های اساسی به دولت داده شده است و می‌طلبد دولت در این باره ضمن شفاف سازی لازم گزارشی را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: اگر دولت گزارشی در این باره به مجلس ارائه نکند قطعا قوه مجریه شخصا وارد شده و درباره قوه مجریه تصمیماتی را اتخاذ خواهد کرد.

نماینده مردم نهبندان در مجلس گفت: به هیچ وجه برای مجلس پذیرفتنی است که نحوه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به شرکت‌های وارد کننده کالا‌های اساسی همراه با رانت بوده و در نحوه توزیع آن هم سودجویی دلالان مانع از حلاوت این اقدام نمایندگان برای مردم شود.

افضلی افزود وقتی دولت و مجلس تصمیم گرفتند کالا‌های اساسی بر اساس شبکه خاص توزیع شود فروش حتی نیم کیلو از این کالا خارج از این شبکه نشان دهنده فساد است.

وی در پایان گفت: سازمان بازرسی کل کشور، مرکز پژوهش‌های مجلس و نمایندگان با استفاده از ابزار نظارتی تحقیق و تفحص باید به این موضوع ورود کرده و مانع از حیف و میل بیت‌المال شوند.
منبع: فارس
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار