کد خبر:۷۸۴۶۷۵
با استفاده از طبیعت انسان ساخته شد

میکروب‌هایی که ما را از شر گاز‌های گلخانه‌ای نجات می‌دهند

محققان در دانشگاه فلوریدا شمالی با استفاده از طبیعت انسان، گاز‌های گلخانه‌ای را به ترکیبات مفید تغییر شکل دادند.

میکروب‌هایی که ما را از شر گاز‌های گلخانه‌ای نجات می‌دهند

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ محققان در دانشگاه فلوریدا شمالی با استفاده از طبیعت انسان گاز‌های گلخانه‌ای را به ترکیبات مفید تغییر شکل دادند. روشی که می‌تواند منجر به کاهش وابستگی صنعتی به مواد نفتی و کربن دی اکسید شود.

یک تکنیک جدید بر پایه زیست شناسی از آنزیم انسانی ۲-هیدروکسیسیل کوآنزیم A لیاز، برای تبدیل مواد خاص فرایند C۱ به ترکیبات پیچیده‌تر استفاده کرده است که معمولا به عنوان بلوک‌های سازنده برای تعداد بی شماری از محصولات مصرفی و مصنعتی استفاده می‌شود.

پروفسور گنزالز گفت: «در انسان‌ها این آنزیم‌ها اسید‌های چرب زنجیره‌ای شاخه دار را تخریب می‌کنند. این آنزیم اساسا زنجیره‌های طولانی کربن را به بخش‌های کوچکتر می‌شکند. ما نیاز داریم که عکس این اتفاق رخ بدهد، بنابراین فرآیندی را مهندسی کرده‌ایم که برعکس عمل کند. آنزیم مولکول کربن را بگیرد و آن‌ها را به ترکیبات بزرگتر تبدیل کند.»

محققان با دستکاری DNA رمزگذاری کننده آنزیم، می‌توانند آنزیم اصلاح شده را در میکروارگانیسم E.coli که به عنوان میزبان عمل می‌کند وارد کنند. وقتی این میکروب‌ها در کنار مواد اولیه فرآیند C۱ مثل متانول، فرمالدئید، دی اکسید کربن و متان قرار بگیرند میتواند آن‌ها را طی یک فرایند زیستی به مولکول‌های پیچیده‌تر تبدیل کند.

این تحقیق یک پیشرفت مهم در تبدیل کربن بیولوژیکی و پتانسیل تبدیل فرآیند‌های فعلی پتروشیمی و همچنین کاهش میزان گاز‌های گلخانه‌ای را طی تولید نفت خام نشان می‌دهد.

گنزالز بیان کرد: «وقتی روغن خام از زمین استخراج می‌شود با گاز زیادی همراه است. بیشتر اوقات، این گاز از طریق شعله ور شدن و رها شدن در جو سوخته می‌شود و ما می‌بینیم که گاز به عنوان یک منبع تلف شده است.» در حال حاضر، بیشتر تاسیسات تولید نفت از گاز‌های سوختی مانند متان استفاده می‌کنند. اگر چه این فرآیند بیهوده است ومنجر به افزایش کربن دی اکسید و متان نسوخته در جو می‌شود.

با اجرای تکنیک جدید، تولید کنندگان نفت نه تنها می‌توانند تاثیر خود برای محیط زیست را بهتر مدیریت کنند بلکه تولید ترکیبات شیمیایی ارزشمندی مانند اتیلن گلیکول و گلیکولیک اسید را که در ساخت پلاستیک، مواد آرایشی، پلیمرها، محلول‌های تمیز کننده را نیز می‌توانند آغاز کنند.

به طور سنتی این بلوک‌ها برای این محصولات با استفاده از نفت خام ساخته می‌شوند؛ بنابراین در حالی که استفاده از روش‌های زیستی به کاهش گاز‌های گلخانه‌ای کمک می‌کند این پتانسیل را دارد که وابستگی کلی به نفت را نیز کاهش دهد. اجرای این پروژه نه تنها در صنعت بلکه بر محیط زیست نیز تاثیرگذار خواهد بود.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار