نخستین جشنواره رقابتی «آوای سوت» روز شنبه دوم شهریور ماه با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی برگزار میشود.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، رضا مهدوی پژوهشگر و دبیر نخستین جشنواره رقابتی «آوای سوت» بیان کرد: نخستین جشنواره رقابتی «آوای سوت» شنبه ۲ شهریور از سوی موسسه فرهنگی هنری «راوی ترانههای باران» با همکاری مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی استان مرکزی در تالار آیینه شهر اراک برگزار میشود. در این جشنواره که با داوری وارطان ساهاکیان و میرعلیرضا میرعلینقی برگزار میشود «سوتهای بداهه و خلاقانه»، «سوتهای اخباری»، «سوتهای موسیقی سریالهای تلوزیونی»، «سوتهای موسیقی فیلمهای داخلی و خارجی» و «سوتهای آهنگرانه ها» و «تصانیف موسیقی ملی ایران» به عنوان موارد آزمون در صحنه مورد نظر قرار گرفته شده است.
وی ادامه داد: طرح جشنواره «آوای سوت» از سوی کارشناسان و مدیر کل وقت دفتر موسیقی علی ترابی ابتکاری و خلاقانه برشمرده شد و پس از آن طی نامهای به مدیر کل استان مرکزی ابلاغ شد. جالب اینکه استقبال خوب مدیر کل ارشاد استان که روحانی هستند شرایط مساعدی را برای برگزاری فراهم کرد که با این شرایط تصمیماتی بر برگزاری و فراخوان کشوری این جشنواره در سال آینده هم وجود دارد. سوت زدن در نهاد بسیاری از انسانها و برخی پرندگان مانند طوطی وجود دارد به همین منظور از حدود ۲ سال گذشته در تدارک طرحی تازه بودیم تا بدون در نظر گرفتن الزامات و ادوات موسیقایی بتوانیم در شاخه سوت نوازی که بسیار ساده جلوه میکند، اما از عهده هر کسی هم بر نمیآید شرکت کننده داشته باشیم.
این کارشناس و مدرس موسیقی توضیح داد: سوت از گذشتههای دور پل ارتباطی میان آدمیان با هم و آدمی با پرندگان و حیوانات بوده است. سرخپوستان با دود تبادل قبیلهای میکردند و امروزه هم بسیاری طوایف با سوت نواختن نیازهای خود را مهیا میکنند. شاید عدهای هنوز هم نمیدانند با نوع متفاوت سوتی که مینوازند چه کار مهمی انجام میدهند. من در ابتدای دهه ۸۰ به واسطه عضویت در شورای دفتر تالیف هنر آموزش و پرورش، درس تربیت شنوایی را برای دوره ۶ ساله ابتدایی تالیف کردم که در بخشی از آن سوت زدن به عنوان کاری خلاقانه و مبتکرانه و کشف استعداد موسیقایی در بین دانش آموزان تدوین شد. ما امید داریم سالهای آینده این حرکت در سطح ملی جدی تلقی شود تا به صورت فراگیر با مخاطبان بیشتری روبرو شویم.
مهدوی در پایان با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره «سوت نوازی» در اراک گفت: دلیل برگزاری شهر اراک استقبال خوب مسئولان رده بالای استانی از این موضوع بود و اینکه بار اول جشنواره را به صورت پایلوت در آنجا محک بزنیم تا برآوردی همه جانبه برای گامهای بلندتر داشته باشیم. در هر صورت جشنواره مسابقهای سوت با جذابیتها و مردمی بودنش میتواند گام مفیدی در راستای حرکتهای مردمی با عنایت ویژه به حلقههای مفقوده از گونههای متنوع موسیقی ملی شهری و روستایی، رویدادی تلقی بشود که در حرکتی کاربردی و فراگیر در این دوره زمانه که همگان به دنبال مطالب و تولیدات نو هستند ضمن توسعه سالم فرهنگ موسیقایی، توده مردم را به مشارکت بکشاند. البته در اینجا لازم است یاد زندهیاد علیرضا خورشیدفر نوازنده کنترباس ارکستر سمفونیک تهران را به جهت سوت زیبا و مفهومی موسیقی فیلم «از کرخه تا راین» گرامی بداریم.