آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۶۱۰۰
با تلاش محققان؛

اختراعی عجیب بر پایه هوش مصنوعی / لنز‌هایی با عملکرد چشم انسان تولید شد

محققان نوع جدیدی از لنز اختراع کردند که به کمک هوش مصنوعی عملکردی شبیه به چشم انسان خواهد داشت.

اختراع عجیب بر پایه هوش مصنوعی / لنز‌هایی شبیه چشم انسان تولید شد

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ اختراعی جدید به زودی طراحی تمام ابزار‌های بصری موجود در بازار از جمله دوربین، عینک و تلسکوپ‌ها را دگرگون می‌کند.

گروهی از محققان در دانشگاه هاروارد با کمک پیشرفت‌هایی که اخیرا در حوزه هوش مصنوعی و لنز‌های مسطح به وجود آمده، نوع جدیدی از لنز را ابداع کرده اند که عملکرد آن شباهت زیادی به چشم انسان دارد.

این ابزار به کمک یک ماهیچه انعطاف پذیر قادر به تمرکز به طور واقعی است و حتی برخی قابلیت‌های آن فراتر از چشم انسان است مانند انطباق آستیگماتیسم و تغییر تصویر، این دو عامل وضوح بینایی فرد را از بین می‌برند.

البته این لنز با توجه به فناوری‌های پیشین همین گروه از محققان ابداع شده است. طراحی لنز‌های مسطح با کمک فناوری به نام «متالنز» انجام شده است. متالنز از نانوساختار‌های ریز برای تمرکز نور استفاده می‌کند. به این ترتیب، قادر است تمام طیف نور مرئی را در یک نقطه متمرکز کند. حال آنکه در لنز‌های فعلی برای دستیابی به همین قابلیت از چند عنصر استفاده می‌شود و به همین دلیل آن‌ها حجیم هستند.

به گفته محققان قبل از این دستاورد آن‌ها فقط قادر به ساختن متالنز‌هایی به اندازه یک قطعه پولک بود. اما قطر آخرین اختراع آن‌ها تقریباً یک سانتی متر بزرگتر است و در نتیجه می‌توان آن را در فناوری‌هایی با کاربرد‌های مدرن استفاده کرد.

البته باید در نظر داشت این متالنز هم مانند هر فناوری جدید دیگری، احتمالاً سال‌ها طول می‌کشد تا در گجت‌های مصرفی استفاده شود. با این حال، پتانسیل آن غیرقابل توصیف است. می‌توان این فناوری را در کنار تراشه‌های رایانه‌ای کوچکتر در هدست‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به کار برد تا گجت‌ها کوچکتر شوند و استفاده از آن‌ها برای مصرف کنندگان عادی نیز تسهیل شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار