محققان گلستانی طولانیترین و بزرگتر کارآزمایی بالینی حوزه سلامت کشور که نتیجه آن پیشگیری ۵۰ درصدی از سکتههای قبلی و مغزی است، مشارکت کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان به انجام پژوهشی با عنوان «پلی ایران» با حضور محققان دانشگاه علوم پزشکی گلستان اشاره کرد و گفت: این پروژه طولانیترین و بزرگترین کارآزمایی بالینی حوزه سلامت کشور است که باعث پیشگیری ۵۰ درصدی از سکتههای قبلی و مغزی میشود.
فاضل بیان کرد: این پروژه با حضور پژوهشگران گلستان، تهران، اصفهان و پژوهشگرانی از موسسات بین المللی تحقیقاتی در آمریکا و انگلیس مشارکت کردند و نتایج آن در مجله معتبر بین المللی لنست منتشر شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان ادامه داد: این مطالعات نشان داد که مصرف منظم و مستمر قرص «پلی پیل» موجب کاهش بیش از ۵۰ درصدی مرگ زودرس ناشی از بیماریهای قبلی عروقی و سکتههای قبلی و مغزی میشود.
وی تصریح کرد: در مطالعه پنج ساله «پلی ایران» که بر روی حدود ۷ هزار فرد بالای ۵۰ سال شرکتکننده در جامعه آماری ۵۰ هزار نفری در بستر مطالعه کوهورت گلستان به عنوان بزرگترین مطالعه کوهورت خاورمیانه و شمال آفریقا به اجرا درآمد، ۲۳۶ روستای استان به دو دسته مداخله و کنترل تقسیم شدند و ۱۱۶ روستا با ۳ هزار و ۴۱۷ شرکتکننده تحت آموزش سبک زندگی سالم بدون مصرف پلی پیل قرار گرفتند. ۳ هزار و ۴۲۱ نمونه ساکن در ۱۲۰ روستا نیز علاوه بر آموزش سبک زندگی سالم، هر روز یک قرص پلی پیل مصرف کردند که باعث کاهش بیش از ۵۰ درصد از مرگ و میر زودرس ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای قلبی و مغزی شد.
وی با اشاره به اهمیت این یافته علمی، گفت: پلی پیلها در ۲۲ کشور، برای پیشگیری ثانویه از سکتههای قلبی و مغزی در دسترس هستند، اما مطالعه «پلی ایران» بزرگترین کارآزمایی بالینی این نوع مطالعات است که تاثیر «پلی پیل» را در پیشگیری اولیه از سکتههای قلبی و مغزی اثبات کرده است.