بیش از یک هفته از آشکارشدن جرم باستی هیلز مشهد میگذرد و هنوز دستگاه قضا حکم قطعی نسبت به آن را صادر نکرده و افکار عمومی به خصوص دانشجویان را مطالبهگر عدالتخواهی کرده است.
کروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کمتر از ۲ هفته است که خبر باستی هیلز مشهد تیتر یک همه رسانهها قرار گرفته است. پس از آن افکار عمومی جامعه به دنبال برخورد قاطع دستگاه قضا با این پدیده زمین خواری بود؛ با این وجود هنوز سازوکار و حکم قطعی و مشخصی برای برخورد با این پدیده صادر نشده است.
پیش از این قاضی مهدی حقدادی، معاون دادستان مشهد ویژه امور شهرسازی در این ارتباط گفته بود: ۳۵ هکتار از اراضی شهری که باید موجب رونق تولیدات کشاورزی و تنفس شهر میشد مورد زمین خواری و مسطح سازی برای کاخ قرار گرفتند که هر کدام از این کاخها بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان قابل خرید و فروش است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا این موضوع تا این حد پیشرفت داشته و دستگاه قضا حالا ورود کرده است، می گوید: دستگاه قضایی دستگاه نظارت بر تکالیف دستگاههایی است که مستقیما باید تکالیف خود را انجام دهند. وقتی دستگاه اصلی مثلا جهاد کشاورزی مستقیم ورود نداشته و به متخلفان اخطار ندهد و به دستگاه قضا مراجعه نکند، قوه قضائیه متوجه تخلف نخواهد شد.
علی اصغر یوسفی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی در رابطه با تعلل دستگاه قضا در برخورد با باستی هیلز مشهد با اشاره به صحبت آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه در سفر اخیر خود به زنجان مبنی بر اینکه «اجازه نمیدهیم به پشتوانه قدرت و ثروت قانون ضعیف شده و فقط برای ضعفا اجرایی شود» به خبرنگار ما می گوید: این جمله، جملهای امیدوار کننده است که مطالبه ما در برخورد با باستی هیلزها همین است.
یوسفی معتقد است بعد از رسانهای شدن تخلفهای آشکار مجموعه «اساطیر» یا همان باستی هیلز مشهد، دادستانی اعلام کرد که این مجموعه غیرقانونی ساخته شده و باید تخریب شود. اما متأسفانه از زمان اعلام این موضع تا الآن اقدام مناسبی صورت نگرفته است. مطالبه ما در این موضوع عمل به مُرّ قانون است. مجموعهای که تغییر کاربری زمینها و ساخت آن بر اساس رشوه و فساد است، باید تخریب شود.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی ادامه داد: وقتی خانه یک فرد مستضعف به علت خلاف ساختن در حاشیه شهر خراب میشود شاید از نظر کسی که حکم را اجرا میکند مورد ناچیزی به حساب بیاید، اما همین ناچیز در بسیاری از موارد تمام زندگی یک فرد یا خانواده است. در حالی که اگر ویلای یک سرمایه دار متخلف خراب شود تاثیر چندانی بر زندگی آن فرد ندارد. نباید بگذاریم قدرت و ثروت مفسدین حاشیه امنی برای آنها ایجاد کند و این از اصلیترین اولویتهای دستگاه قضایی است.
وی با تاکید بر اینکه امروز افقهای جدیدی در بحث مبارزه با فساد مردم محور در جامعه دیده میشود، بیان کرد: مردم فهمیده اند که اصلاح در جامعه و ادامه رشد و پیشرفت کشور بیش از هر زمانی نیاز به مبارزه با فساد دارد و مثل هر موضوع دیگری تا مردم ورود پیدا نکنند کاری پیش نمیرود. امیدواریم که مسئولین نیز بتوانند پا به پای مردم در این عرصه حضور داشته باشند و عقب نمانند.
یوسفی می افزاید: ما در بسیج دانشجویی این موضوع را تا رسیدن به نتیجه پیگیری خواهیم کرد و نتیجه هم چیزی جز تخریب بنای ساخته شده بر اساس فساد نیست. اگر مسئولین دادستانی به علت هزینههای بالا تخریب این مجموعه را متوقف کرده اند این مژده را به آنها میدهیم که ما میتوانیم نیروی انسانی این کار را تامین کنیم و یک اردوی جهادی مبارزه با فساد را در آن مجموعه برگزار کنیم!
سجاد خدایی مسئول تحلیل و بررسی دانشکده حقوق آزاد مشهد نسبت به این پدیده این گونه واکنش نشان داد:
محمدرضا عبدالله آبادی دبیر انجمن اسلامی پیام نور مشهد دفتر تحکیم وحدت نیز در توئیت خود نسبت به تعلل دستگاه قضا نوشت: