استاندار گلستان از اختصاص ۵۰ میلیارد تومان برای استقرار شرکتهای دانش بنیان در پارک علم و فناوری گلستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست رونق تولید و اقتصاد دانش بنیان در گلستان با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، استاندار گلستان و رئیس پارک علم و فناوری گلستان تشکیل شد.
هادی حق شناس، استاندار گلستان در این نشست از اختصاص ۵۰ میلیارد تومان بودجه برای استقرار شرکتهای دانش بنیان در پارک علم و فناوری گلستان خبر داد و گفت: سهم گلستان از استقرار شرکتهای دانش بنیان در پارکهای علم و فناوری تنها یک درصد است که امیدواریم این اعتبار بتواند در افزایش فعالیت این شرکتها اثرگذار باشد.
حق شناس با اشاره به امضای تفاهم نامه ایجاد کارخانه نوآوری گرگان، مرکز جامع نوآوری گنبدکاووس و زیست بوم گردشگری، گفت: این تفاهم نامه مهمترین مصوبات سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به استان است.
استاندار گلستان به معضلات اقتصادی این استان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه برای رونق اقتصادی باید از خام فروشی جلوگیری شود، راه اندازی صنایع تبدیلی به استانداریها محول شده و ما نیز تلاش خود را در این زمینه خواهیم کرد.
وی ادامه داد: خام فروشی ارزش افزوده ایجاد نمیکند و در همه بخشها به خصوص کشاورزی میتوان از ظرفیتهای پارکهای علم و فناوری برای ایجاد توسعه صنایع تبدیلی بهره گرفت.
حق شناس ادامه داد: درآمد سرانه مردم گلستان نصف متوسط کشوری است، و باید این سرانه را با ایجاد مهارت و دانش توسعه دهیم.
رونق اقتصادی گلستان با نیروهای داخلی آن امکان پذیر است
در ادامه این نشست، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تأکید بر اینکه توسعه یک فرآیند درون زا است، گفت: کسی نمیتواند از بیرون به استان گلستان کمک کند و باید نیروهای انسانی داخلی رونق توسعه را فراهم آورند.
ستاری تصریح کرد: اگر صنایع بزرگ را به استان گلستان بیاوریم، همان نگرش بیرونی به رونق اقتصاد استان ایجاد میشود؛ یعنی عدهای بیرون از استان درباره اقتصاد آن تصمیم گیری میکنند و این امر به رونق اشتغال و اقتصاد این استان کمکی نمیکند.
اکوسیستم نوآوری و فناوری در گلستان وجود ندارد
مهدی غفاری، رئیس پارک علم و فناوری گلستان نیز در این نشست گفت: زیستبوم و اکوسیستم نوآوری و فناوری به شکل مطلوب در گلستان وجود ندارد و اگر این امر نباشد خروجی را که به رشد و توسعه میرسد، نخواهیم داشت.
غفاری افزود: برای ایجاد این اکوسیستم لازم است در مرحله اول کارخانه نوآوری ایجاد شود تا فارغالتحصیلان و ایدهداران در آنجا کارکرده و تحت حمایت قرار گیرند.
رئیس پارک علم و فناوری گلستان بیان کرد: برای اینکه این عمل در گلستان اتفاق بیفتد چند استراتژی بهطور همزمان پیگیری میشود که ایجاد فضاهای فیزیکی و حمایتهای مالی و آموزش دهنگان از آن جمله است.
وی گفت: درزمینهٔ ایجاد فضا، امیدواریم که با حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این سفر به گلستان، بخشی از مشکلات حل شود.
غفاری تصریح کرد: در گرگان، گنبدکاووس و علی آبادکتول امروز فضاهایی را برای ایجاد کارخانه نوآوری بازدید کردیم و امیدواریم که بهزودی تبدیل به مراکز فناوری شود.
وی اظهار کرد: در کنار آن نیازمند صندوق پژوهش و فناوری هستیم که با کمک اتاق بازرگانی در حال شکلگیری است و میتواند منبع مالی خوبی برای طرحهای دانشبنیان باشد.
رئیس پارک علم و فناوری گلستان در ادامه گفت: رقمی بالغبر سه هزار میلیارد تومان اعتبار صندوق نوآوری و شکوفایی است و تنها استانهایی میتوانند از آن استفاده کنند که شرکت دانشبنیان و صندوقدارند.
وی ادامه داد: با شتابدهندهها در سطح ملی صحبتهایی شده که از ظرفیت آنها در استان استفاده کنیم و موافقت چند شتابدهنده را هم گرفتیم.
غفاری گفت: استان درزمینهٔ آی تی ظرفیت خوبی دارد و باید اکوسیستم آی تی آن فعال شود و در همین راستا تعاملاتی با شرکتهای بزرگ انجامشده است.