احد ده بزرگی، از شعرای پیشکسوت کشورمان همزمان با روز ملی شعر و ادبی فارسی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو در اینباره گفت: خوشبختانه ادبیات شعری ما از اغاز تا همین دوره معاصر روند خوبی را طی کرده و البته انهایی هم موفق بوده اند که حرفی برای ارائه در شعرشان داشته اند.
وی افزود: شما وقتی سیری در فضای شعر شعرای بزرگی مثل فردوسی یا سعدی و حافظ داشته باشید، می بینید به این دلیل ماندگار شده اند که به محتوا و مضمون سروده هایشان اهمیت می داده اند و به قولی محتواگر بوده اند.
در شعر حرفی برای گفتن داشته باشید
ده بزرگی اشاره داشت: شاعران جوان باید به سبک بزرگان ما حرفی برای گفتن داشته باشد. نباید هر مضمون و مفهومی را امروز به نام ادبیات ملی و اسلامی در اختیار مخاطب بگذاریم.
سراینده «نی نوای نینوا» با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی و در دوره معاصر شعر تحولی مجدد را به خود دیده است گفت: امروزه بطور کلی شعر ملی ما رشد چشمگیری یافته است. خصوصا اینکه برخی جوانان شاعر ما نیز اثاری قابل قبول منتشر کرده اند و به قولی استاددیده هستند و ذوقی ایده ال دارند که می توانند با مفهومی خوب مخاطب را نیز درگیر کنند.
این شاعر با این حال خاطرنشان ساخت: البته برخی افراد هم با اسم و رسم شاعری و حتی با ارتباط با ناشرین متاسفانه کتبی را روانه بازار کرده اند که متاسفانه ساختار و کیفیت قابلی ندارند. امیدوارم متولیان ما در چاپ و عرضه اثار شعری کمی سختگیری کنند و به هر شعری مجوز ندهند.
ده بزرگی در این رابطه گفت: ورود اثار شعری که به واقع کیفیت ندارند و نازل هستند، رفته رفته به ادبیات فاخر ما لطمه می زند. هرچند که جوانان شاعر ما اشکالشان در همین عجله کردن برای انتشار کتاب است. حیف است که با عجله کردن ها خودشان را در اوایل کار در فضای ادبی به زمین بزنند و جلوی رشدشان را بگیرند.
وی همچنین یاداور شد: من توصیه میکنم که لااقل این نصیحت را اویزه گوششان کنند که ابتدا کارشان را به سمت پختگی ببرند و بعد اشعارشان را در ساختار و فرمی استاندارد در قالب کتاب به زیر چاپ ببرند.
شاعر مجموعه «شروه ها» ضمن توجه به همراهی فضای مجازی با فضای شعری نیز گفت: موج قابل تامل و رو به رشدی که بعد از انقلاب ایجاد شد ابتدا استفاده خوبی از همین فضای مجازی هم کردند و چه بسا بودند گروه های متفاوتی که از سراسر کشور با این ابزار دور هم جمع شدند.
با عجله و سروده های نازل به ادبیات فاخر لطمه نزنید
ده بزرگی با اینحال عنوان کرد: اما امروز با این حجم از کانال ها و دسترسی همگان که هرچیزی را به اسم شعر منتشر می کنند، اتفاقا فضای مجازی اگر با برنامه ریزی همراه نباشد به شعر اسیب می زند و به نظر اثرش را هم گذاشته است.
وی تاکید داشت: فضای مجازی امروز هرچند یک امکان است ولی با این روندی که درقبال فضای ادبی و شعری گرفته و نحوه استفاده جوانان از ان به نظرم یک اسیب است. این قابلیت ها را می توان در خدمت شعر اصیل با ساختار و محتوایی درست گرفت اما با وضعیتی که می بینیم امروز هر چیزی به اسم شعر در اختیار مخاطب گذاشته می شود.
ده بزرگی در عین حال توصیه کرد: امیدوارم جوانانی که علاقه مند به شعر و شاعری هستند با عجله کردن و لزوما کتاب چاپ کردن نه به اینده کاری خودشان لطمه بزنند ونه ادبیات فاخر کشورمان. صبور باشند و خودشان را به مرز پختگی برسانند.