مسئول فرهنگی ناحیه بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان گفت: حدود ۳۰۰ دانشجوی خادم سیستان و بلوچستان برای استقبال از زائران پاکستانی در مواکب معین شده سازماندهی میشوند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اربعین، اتفاقیست بین المللی که چندین سال است به صورت فرهنگ دینی و مرسوم در ایران و کشورهای همسایه مسلمان و یا میان مسلمانان در کشورهای مختلف جهان رواج یافته و هرسال بیش از سال گذشته پرشکوهتر و با جمعیت حداکثری برگزار میشود.
اما در این میان ایران از لحاظ موقعیت جغرافیایی در مکانی قرار دارد که کشورهای مختلف همجوار ایران در شرق کشور، برای شرکت در پیاده روی اربعین که مسافت نجف تا کربلا را شامل میشود به اجبار میبایست از مرزهای مشخص شده کشور ایران عبور کرده و پس از طی مسیری طولانی به مرزهای غربی کشور رسیده و وارد کشور عراق شوند.
اما در این میان استان خراسان و استان سیستان و بلوچستان دو استانی هستند که مردم افغانستان و پاکستان از این استانها برای عزیمت به کشور عراق و شرکت در راهپیمایی عظیم اربعین وارد کشور ایران میشوند.
ما در این گزارش سعی داریم که به عملکرد و برنامههای امسال خادمین دانشجو در سیستان و بلوچستان و موکب هایشان برای استقبال از زائرین پاکستانی بپردازیم.
سالاری، مسئول فرهنگی ناحیه بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان در ارتباط با مراسم استقبال دانشجویان از زائرین پاکستانی در مرز میرجاوه سیستان و بلوچستان میگوید: در سال گذشته مواکب دانشجویی به صورت ۳ هفته در مرز اسکان داشته و دانشگاه فرهنگیان و بسیج دانشجوبی استان دارای موکب اختصاصی بودند.
مسئول فرهنگی ناحیه بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان گفت: سال گذشته موکبهایی در مرز ساماندهی کردیم که شامل دانشجویان زاهدانی و شهرستانهای دیگر به صورت داوطلب بود.
سالاری ادامه داد: سال گذشته قریب به ۲۵۰ دانشجو را در مواکب سازماندهی کردیم. به جز دو موکب مختص بسیج دانشجویی و فرهنگیان، دانشجویان در ۳ موکب دیگر مستقر شدند.
وی در خصوص محل اسکان زائرین گفت: محل اسکان زائرین پاکستانی که از مرز میرجاوه به ایران میآیند، مرکز امام رضا (ع) بوده و دانشجویان در این محل نیز اقدام به خدمت رسانی میکنند.
مسئول فرهنگی ناحیه بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان در خصوص تفکیک زائرینی که وارد کشور ایران میشوند گفت: زائرینی که از مرز میرجاوه وارد کشور و استان سیستان و بلوچستان میشوند همه از کشور پاکستان بوده و زائرین افغانستانی از مرزها و ورودیهای مرزی مشهد به قصد شرکت در راهپیمایی عظیم اربعین وارد کشور میشوند.
سالاری تاکید کرد: در سال گذشته حدود ۶۰هزار زائر پاکستانی از مرز میرجاوه وارد کشور شدند. امسال برآورد تعداد زائرین پاکستانی که وارد کشور خواهند شد، ۱۰۰هزار نفر است.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم یک یا دو موکب را به بسیج دانشجویی استان اختصاص داده و حدود ۳۰۰ دانشجو را در این مواکب برای استقبال از زائرین پاکستانی اباعبدالله حسین (ع) سازماندهی خواهیم کرد.
مسئول فرهنگی ناحیه بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان افزود: دانشگاه علومپزشکی زاهدان در سال گذشته یکموکب اختصاصی را جهت ارائه خدمات پزشکی و درمانی در اختیار داشت که به ویزیت زائرین پاکستانی را در خصوص بهداشتی میپرداخت.
سالاری تصریح کرد: دانشگاه سیستان و بلوچستان، آزاد زاهدان، دانشگاه فرهنگیان و علوم پزشکی زاهدان دانشگاههایی هستند که در این کار خیر شرکت کرده و و امسال نیز خواهند کرد.
وی در خصوص تخصیص موکبهایی به دانشگاههای فرهنگیان گفت: به دانشگاه فرهنگیان و علوم پزشکی زاهدان مواکبی جداگانه تخصیص داده و باقی دانشجویان دانشگاههای دیگر را در مواکب خیرین و سازمانهای دیگر مانند قرارگاه خاتم الاوصیا مستقر خواهیم کرد.
مسئول فرهنگی ناحیه بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان فعالیتهای خادمین دانشجو را تنها مختص پذیرایی و اسکان ندانست و افزود: این خادمین در موارد فرهنگی نیز فعالیت داشته و خواهند داشت.
سالاری اضافه کرد: در سال گذشته علاوه بر اینکه دانشجویان در مرز به فعالیتهای فرهنگی میپرداختند، برنامه بازدید دانشجویان پاکستانی از دانشگاههای استان به منظور آشنایی با سیستمهای آموزشی و محتوای فرهنگی و تدریس در دانشگاههای ایران را نیز داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: امسال نیز خادمین، در بحث مسائل فرهنگی در موکبی که مستقر شده فعالیت و خدمت رسانی خواهند کرد و همچنین در محل اسکان زائرین خواهران و برادران پیرامون مسائل فرهنگی، برنامههای محتوایی داریم.
مسئول فرهنگی ناحیه بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان زمان استقبال از زائرین را از ۱۰ مهرماه دانست و افزود: بازهای ۲۰ روزه را برای رفت زائرین داریم که پس از آن حدود ۱۰ روز عبور زائرین کمتر شده و مجدد ۱۵ روز بازه برگشت زائرین است که تا ۱۵ آبان ماه ۹۸ به طول میانجامد.
سالاری در خصوص حضور و یا عدم حضور دانشجویان اهل سنت در این مراسم گفت: در میان دانشجویان خادم مستقر در موکب ها، دانشجویان اهل سنت نیز حضور خواهند داشت.
وی در ادامه پیرامون بودجه در نظر گرفته شده برای این مراسم گفت: بودجهای که برای پذیرایی در این مراسم در نظر گرفته شده هم به صورت مردمی است و هم از سوی بسیج فرهنگیان تعلق گرفته و همچنین پشتیبانی این بودجه از سوی سایر ارگانها و خیرین و دانشجویان نیز خواهد بود، همانطور که سال گذشته کمک مالی حدود ۱۵ میلیون تومانی بسیج را شاهد بودیم.
مسئول فرهنگی ناحیه بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان در خصوص عدم حضور دانشجویان سیستان و بلوچستان در موکبهایی از نجف تا کربلا گفت: موکب مستقل در راه نجف به کربلا از سوی دانشجویان سیستان و بلوچستان وجود ندارد. اما بعضی از خادمین دانشجو در موکبهایی که استان در راه پیاده روی اربعین نجف به کربلا در نظر گرفته حضور خواهند داشت.