به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یکی از رسانههای آمریکا مدعی شد که عربستان سعودی به دولت نجات ملی یمن (مستقر در شهر صنعاء) پیشنهاد آتشبس داده است.
روزنامه «والاستریت ژورنال» آمریکا امروز جمعه (پنجم مهر) به نقل از منابع آگاه نوشت که این پیشنهاد عربستان سعودی بعد از ابتکار عمل دولت نجات ملی یمن ارائه شده است.
این روزنامه، آتشبس پیشنهادی ریاض را «آتشبس جزئی» دانست و نوشت که این آتشبس در چهار محور از جمله شهر صنعاء، پایتخت یمن اجرا خواهد شد.
به نوشته والاستریت، در صورت موفق بودن این آتشبس، سعودیها به گسترش محدوده این آتشبس خواهند پرداخت و بخشهای دیگر یمن را نیز شامل خواهد شد.
ابتکار عمل یمن چه بود؟
«مهدی المشّاط»، رئیس شورای عالی سیاسی یمن جمعه گذشته (۲۹ شهریور) بعد از شش روز از حمله تلافیجویانه ارتش و کمیتههای مردمی یمن به شرق عربستان سعودی، از ابتکار عمل صنعاء برای توقف حملات خود علیه ریاض خبر داد.
او گفت که دولت نجات ملی یمن «دواطلبانه و به صورت یکجانبه» عملیاتهای پهپادی و موشکی خود به خاک عربستان سعودی را متوقف میکند؛ مشروط بر اینکه عربستان سعودی و «ائتلاف متجاوز» به رهبری این کشور نیز حملات خود را به یمن متوقف کرده و به محاصره این کشور پایان دهد.
ارتش یمن بیست و سوم شهریور از بزرگترین و منحصربهفردترین عملیات پهپادی خود در عمق خاک عربستان سعودی خبر داد. در این عملیات که به تلافی حملات ائتلاف سعودی به خاک یمن و بمباران این کشور صورت گرفت، ده فروند پهپاد تهاجمی یمن تأسیسات بزرگترین شرکت نفتی عربستان سعودی (آرامکو) را در منطقه «بقیق» و «خریص» (شرق عربستان) هدف قرار دادند که در پی آن، ۵۰ درصد از تولید و صادرات نفت سعودی متوقف شد.
عربستان سعودی که از ششم فرودین ۹۴ تحت ائتلاف عربی ضد یمن به این کشور لشکرکشی کرده، بعد از گذشت این مدت هنوز نتوانسته به اهداف خود از این لشکرکشی دست یابد.
بعد از درگیریهای جنوب یمن و تقویت سیطره و نفوذ نیروهای تحت حمایت امارات و فرار نیروهای دولت منصور هادی، رئیسجمهور مستعفی از شهر عدن، پایتخت موقت این دولت و اقدام امارات در کاهش ۷۵ درصدی نیروهای خود در یمن، عربستان نیز به دنبال راهی برای خروج آبرومندانه از باتلاق یمن است.
طی این هفته «عادل عبدالمهدی»، نخستوزیر عراق به عربستان سعودی رفت و با مقامات ارشد این کشور دیدار و گفتگو کرد که به گفته برخی از ناظران و تحلیلگران مسائیل منطقه، هدف از این سفر که همزمان با روز ملی عربستان بود، میانجیگری بغداد بین ریاض و صنعاء بوده است.
عبدالمهدی بعد از این سفر گفت که هیچ یک از طرفهای درگیر در یمن، به دنبال ادامه جنگ نیستند.