
گزارش |
چرا اعتراضات کارگری در هفت تپه از سر گرفته شد؟ / پرونده سازیها، اخراجها و اهانتها تمامی ندارد
چند روزی میشود که کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه دوباره دست به اعتراض زدهاند و خواستار رسیدگی به مطالباتشان از سوی مسئولان استانی و کشوری شدهاند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ ۳۱ شهریورماه بود که به بهانه پایان قرارداد کاری، ۲۰ نفر از کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه اخراج و از کار بیکار شدند. کارگرانی که در چند سال اخیر همواره با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کردند تا به فعالیتشان در این کارخانه ادامه دهند.
اعتراضات کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه از آبان ۹۷ شروع شد؛ کارگران در اعترض به نحوه مدیریت کارخانه و عدم پرداخت حقوقشان در خیابانهای اهواز، فریاد گرسنگی و بی پولی سر دادند، اما با وعده مسئولان اعتراضات خاتمه پیدا کرد و به کارشان برگشتند.
بیشتر بخوانید:
حالا بعد از گذشت کمتر از یک سال ۲۰ کارگر به بهانه پایان قرارداد به دستور امیر اسدبیگی، برادر امید اسدبیگی (مدیرعامل کارخانه که در زندان به سر میبرد و اهلیت ندارد) اخراج شده اند. این موضوع بهانه ای برای برگزاری مجدد تجمعات مسالمت آمیز کارگران شد. البته کارگران بخش تجهیزات و کارخانه نیز در حمایت از آنها و به دلیل نگرانی از بابت مشخص نبودن وضعیت کاری خودشان در پایان قرارداد کاری، در این تجمع حضور پیدا کرده اند.
بیشتر بخوانید:
موضوع تجمعات به گوش مسئولان رسید، فرماندار شهرستان شوش در واکنش به این اعتراضات اعلام کرد که پیگیر بازگشت به کار ۲۰ کارگر اخراج شده هستیم. حتی معاون وزیر کار نیز در جمع کارگران حاضر شد و به آنان قول بازگشت به کار داد.
اما این وعده به طور کامل عملی نشد؛ منابع آگاه از بازگشت به کار ۱۷ نفر از این کارگران اخراجی خبر دادند و گفتند که فعلا تکلیف سه نفر دیگر مشخص نیست و همین مسئله باعث شده اعتراضات کارگران ادامه دار شود.
کارگران معترض خواستار حضور حجت الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه در هفت تپه هستند تا به حل مشکل خصوصی سازی این کارخانه و پرونده سازی ها، اخراجها و اهانتها به کارگران و مردم منطقه بپردازد و پای صحبتهای این کارگران بنشیند.

با اوج گیری اعتراضات، دانشجویان، طلاب و فعالان فرهنگی و اجتماعی در این چند روز با سفر به استان خوزستان پای کار آمدند و حتی در بیانیههایی از اوضاع به هم ریخته شرکت نیشکر هفت تپه و عدم نظارت مسئولان و دادستانی انتقاد کردند و خواستار رسیدگی به آن شدند.
بیشتر بخوانید:
دانشجویان و طلاب انقلابی استان خوزستان نیز امروز با حضور در کارخانه نیشکر، قول دادند صدای کارگران شوند، اما حراست کارخانه اجازه ورود نداد. کارگران و دانشجویان و طلاب در فضای بیرون از کارخانه با هم حرف زدند و مشکلات و راه کارها را بررسی کردند.
حیدری: کارگران هفت تپه از مسئولان استانی و کشوری طلب یاری دارند
مصطفی حیدری، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خوزستان که امروز به همراه جمعی از دانشجویان در جمع کارگران هفت تپه حاضر شد، به خبرنگار خبرگزاری دانشجو، میگوید: برای رسیدگی به وضعیت کارگران معترض هفت تپه و حمایت از آنان، تصمیم گرفتیم به همراه جمعی از دانشجویان و طلاب استان به کارخانه هفت تپه برویم، اما حراست کارخانه به ما اجازه ورود به شرکت را نداد و اعلام کرد که دادستانی خوزستان خواستار ممانعت از حضور دانشجویان و طلاب به کارخانه نیشکر هفت تپه شده است.
حیدری میافزاید: با اینکه حراست مجموعه اجازه ورود به کارخانه را به دانشجویان و طلاب نداد، کارگران معترض از کارخانه خارج شدند و در جمع ما حضور پیدا کردند و مطالبات خود را با دانشجویان و طلاب در میان گذاشتند و خواستار رسیدگی به آن از سوی مسئولان استانی و کشوری شدند، چرا که این کارخانه اکنون توسط فردی که اهلیت ندارد و در زندان به سر می برد، مدیریت میشود و تکلیف قراردادهای کارگران مشخص نیست و ۲۰ نفر بدون هیچ علتی از کار بیکار شده اند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خوزستان ادامه میدهد: خصوصی سازی و ابهاماتی که در مدیریت کارخانه وجود دارد، یکی دیگر از دغدغههای کارگران معترض هفت تپه است و در تجمعات خود بر این موضوع تاکید دارند و در همین راستا خواستار حضور رئیس قوه قضائیه در هفت تپه هستند تا به این موضوع رسیدگی کند و دردی از کارگران هفت تپه دوا کند.
وی با بیان اینکه قول بازگشت به کار به ۱۷ نفر از کارگران اخراجی کارخانه نیشکر هفت تپه داده شده و تکلیف ۳ نفر دیگر هنوز مشخص نیست، یادآور میشود: اعتراضات این کارگران کاملا مسالمت آمیز برگزار میشود و حتی در این تجمعات، اقدامات مثبتی همچون تغییر پرچم فرسوده جمهوری اسلامی ایران که از چهار سال پیش در کارخانه برافراشته شده بود، را انجام دادند. کارگران با هزینه شخصی پرچمی خریداری کردند و در کارخانه برافراشتند. مطالبات این کارگران به حق است و از مسئولان استانی و کشوری طلب یاری دارند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.