به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه لحظاتی پیش از آغاز عملیات نظامی جدید این کشور در شمال سوریه خبر داد.
اردوغان در صفحه رسمی توئیتر خود اسم رمز این عملیات را «چشمه صلح» عنوان کرده و نوشت: «نیروهای مسلح ترکیه به همراه ارتش آزاد، عملیات چشمه صلح را علیه تروریستهای پ. ک. ک/ی. پ. گ. (حزب کارگران کردستان و یگانهای مدافع خلق) و داعش در شمال سوریه آغاز کرد. ماموریت ما ممانعت از ایجاد گذرگاه تروریستی در طول مرزهای جنوبی خود است».
وی با بیان اینکه یکی از هداف این عملیات بازگرداندن صلح به مناطق شرقی فرات و شمال سوریه است، افزود: «عملیات چشمه صلح تهدیدات تروریستی علیه ترکیه را خنثی کرده و منجر به ایجاد یک منطقه امن میشود که بازگشت پناهندگان سوری به خانههایشان را تسهیل میکند. ما تمامیت ارضی سوریه را حفظ کرده و جوامع محلی را از چنگ تروریستها رها میکنیم».
دقایقی پیش از اعلام آغاز عملیات توسط رئیسجمهور ترکیه به بهانه دور کردن شبهنظامیان کُرد از مرزهای جنوبی این کشور، جنگندههای «اف-۱۶» نیروی هوایی ترکیه به پایگاههای یگانهای مدافع خلق در شهرهای «رأسالعین» و «تلأبیض» حمله کردند. منابع محلی از وقوع حداقل پنج انفجار مهیب در این منطقه خبر دادند.
شبکه الاخباریه سوریه به نقل از خبرنگار خود در شمال این کشور، گزارش داد که در حملات هوایی ترکیه، مقرهای شبهنظامیان کُرد در روستاهای «المشرافة» و «خربة البنات» هدف قرار داده شدند.
دقایقی بعد از اعلام آغاز عملیات ترکیه، توپخانههای نیروی زمینی ارتش این کشور بمباران پایگاههای نیروهای کُرد دموکراتیک سوریه (س. د. ف) در «سرکانیه» و «گیرسپی» را آغاز کردند.
«مولود چاووشاوغلو» وزیر خارجه ترکیه نیز با صدور بیانیهای ضمن اشاره به آغاز عملیات در شمال سوریه، مدعی شد: «این عملیات تحت قوانین بینالمللی، منشور سازمان ملل و قطعنامههای شورای امنیت درباره مبارزه با تروریسم انجام میشود».
چاووشاوغلو چهار دستاوردی را که قرار است این عملیات داشته باشد، به شرح ذیل بیان کرد:
منطقه شرق فرات از شبهنظامیان کُرد پاکسازی میشود.
امنیت مرزی و تمامیت ارضی سوریه تضمین میشود.
آوارههای سوری میتوانند با ایمنی به خانههایشان بازگردند.
صلح و امنیت در منطقه برقرار میشود.
وزارت خارجه ترکیه نیز اعلام کرد که سفرای هر پنج عضو دائم شورای امنیت در آنکارا را احضار کرده و آنها را در جریان جزئیات عملیات جدید در سوریه قرار داده است.
اردوغان روز شنبه با هشدار به آمریکا مبنی بر اینکه زمان حرف زدن گذشته، تهدید کرده بود ارتش ترکیه به زودی در شرق فرات عملیات چند جانبهای را آغاز میکند.
ترکیه قصد دارد با ایجاد منطقه امن به طول بیش از ۲۳۰ کیلومتر و عرض ۳۰ الی ۴۰ کیلومتر در امتداد مرزهای سوریه، علاوه بر دور کردن این شبهنظامیان، زمینه را برای اسکان دو میلیون سیصد هزار آواره سوری ساکن ترکیه ایجاد کند.
دولت سوریه از این تصمیم ترکیه به شدت انتقاد کرده و آن را اشغالگری جدید خوانده است. ایران و روسیه نیز در باره تبعات این عملیات ترکیه هشدار دادهاند به ویژه اینکه میتواند فرآیند راهحل سیاسی در ادلب را تحتالشعاع قرار دهد.