کد خبر:۷۹۷۷۱۶
از سوی شرکتی ایرانی؛

شیشه‌های نانویی ایرانی برای استفاده در هواپیما‌های کشور تولید شدند

یک شرکت ایرانی اقدام به تولید شیشه‌های نانویی برای استفاده در هواپیما‌های داخلی کرده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، شرکت «صاپا بشیر» اقدام به تولید شیشه‌های نانویی برای استفاده در هواپیما‌های داخلی کرده است. هواپیما‌های C۱۳۰، بوئینگ ۷۰۷، فوکر ۵۰، فوکر ۲۷ و فوکر ۱۰۰ از جمله هواپیما‌هایی هستند که از محصولات این شرکت استفاده می‌کنند. یکی از مشکلات موجود در هواپیما‌های تجاری، تولید و تامین شیشه‌های هواپیما در بخش کابین خلبان و کابین مسافر است. این شیشه‌ها به دلیل طراحی پیچیده و پوشش‌های نانومتری تاکنون تنها توسط ۵ کشور در دنیا تولید می‌شوند.

محمد حسین شیخ صراف، کارشناس طراحی شیشه هواپیما در شرکت صاپا بشیر می‌گوید: بیش از یک دهه تجربه در طراحی و ساخت شیشه‌های نانویی هواپیما داریم به طوری که در حال حاضر شیشه‌های گرم‌شونده و سردشونده هواپیما در صاپا بشیر تولید می‌شود. معمولا شیشه‌های جلویی هواپیما نیاز به شیشه‌های گرم‌شونده با قابلیت یخ‌زدایی دارد در حالی که شیشه‌های کناری سردشونده هستند. هرقدر هواپیما در ارتفاع بالاتر و سرعت بیشتر حرکت کند نیاز به شیشه‌های گرم‌شونده قوی‌تر است.

شیخ صراف می‌افزاید: در حال حاضر برای بیشتر هواپیما‌های موجود در کشور شیشه گرم‌شونده و سرد شونده تولید می‌کنیم، شیشه‌هایی که روی آن‌ها نانوپوشش به ضخامت ۱۰۰ تا ۵۰۰ نانومتر قرار دارد. طی سال‌های گذشته برای بیشتر هواپیما‌ها موجود در کشور شیشه تهیه کرده‌ایم به طوری که ۳۰ شیشه برای هواپیما‌های C۱۳۰، ۵۰ شیشه برای بوئینگ ۷۰۷، ۱۰۰ شیشه برای فوکر ۵۰ و فوکر ۲۷، ۴۰ شیشه برای فوکر ۱۰۰ تولید کرده‌ایم و در حال حاضر روی ساخت شیشه برای هواپیما‌های ایرباس کار می‌کنیم.

براساس اطلاعات منتشر شده در حال حاضر هواپیمایی کارون، هواپیمایی آسمان، هواپیمایی ایران ایر، هواپیمایی قشم، هواپیمایی وارش و هواپیمایی پویا از محصولات صاپا بشیر استفاده می‌کنند.

این شیشه در غرفه صنایع الکترواپتیک صاایران در دوازدهمین جشنواره فناوری نانو برای بازدید علاقه‌مندان عرضه می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار