«تاریخ شفاهی ایران» در ادامه پخش خاطرات چهرههای مؤثر انقلاب اسلامی ایران سراغ مرور خاطرات آیتالله ابوالقاسم خزعلی رفته است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «مهدی مؤیدی» با بیان اینکه خاطرات آیتالله خزعلی در ۳۰ قسمت روی آنتن شبکه مستند میرود، افزود: مرحوم خزعلی (ره) سال ۱۳۰۴ در بروجرد متولد شدند و پس از چند سال همراه با خانواده به مشهد مهاجرت کردند، این عالم در ۱۶ سالگی تحصیل در علوم دینی را آغاز میکنند و پس از مدتی فراگیری دروس پایه حوزوی عازم قم میشوند و در محضر بزرگانی، چون آیتالله بروجردی و حضرت امام خمینی (ره) دروس تکمیلی حوزه را میگذرانند.
تهیهکننده «تاریخ شفاهی ایران» ادامه داد: ایشان در همین ایام با آرای انقلابی حضرت امام (ره) آشنا میشوند، راه مبارزه با طاغوت را در پیش میگیرند و به دلیل فعالیتهای مبارزاتی چند مرتبه تبعید و زندانی میشوند.
وی گفت: آیتالله خزعلی اواخر دهه ۴۰ به دعوت استاد شهید مطهری سخنرانیهایی را در حسینیه تهران ایراد فرمودند؛ پس از انقلاب اسلامی منتخب مردم در مجلس خبرگان قانون اساسی شدند و پس از تدوین و تصویب قانون اساسی در رفراندوم قانون اساسی طی حکمی از سوی امام خمینی (ره) بهعنوان یکی از فقهای شورای نگهبان منصوب شدند، همچنین در دوران زعامت حضرت آیتالله خامنهای (ره) نیز تا سال ۱۳۷۸ عضو این شورا بودند و در سال ۱۳۹۴ نیز پس از طی دوران طولانی بیماری به رحمت ایزدی پیوستند.
مؤیدی گفت: روایت خاطرات آیتالله ابوالقاسم خزعلی از دوران کودکی تا جوانی، دوران مبارزات، تبعید و زندان، مسئولیتهای ایشان پس از انقلاب و .. در حدود سی قسمت پخش میشود.
«تاریخ شفاهی ایران» تولید شبکه مستند سیماست و شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۱۸:۳۰ روی آنتن شبکه مستند میرود.