آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۸۱۵۸
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

شرایط برای مذاکره میان ایران و عربستان وجود دارد/ سعودی‌ها از سیاست‌های سینوسی خود دست بردارند

محمد جواد جمالی نوبندگانی گفت: سعودی‌ها باید روی خط مستقیم مذاکره را با به رسمیت شناختن حقوق مشروع دو کشور پیش ببرند، آن زمان ایران هم به عنوان کشور مقتدر منطقه در کنار آنها خواهد بود.

محمد جواد جمالی عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به پیام های مثبت اخیر  عربستان برای مذاکره و گفتگو با مقامات جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: اتفاقاتی که ظرف چند ماه اخیر در منطقه رخ داد، از جمله شکست مفتضحانه سعودی ها در یمن و آسیب به تاسیسات نفتی آرامکو از سوی دیگر، ناامیدی سعودی‌ها در خصوص اضمحلال جامعه ایرانی، بی ثمر ماندن وعده بن سلمان مبنی بر اینکه حملات نظامی خود را وارد خاک ایران می کند، ساقط کردن پهپاد فوق پیشرفته امریکا در آسمان ایران و شکست آنها در انتخابات لبنان همه و همه سعودی ها را به این نتیجه رساند که نمی توانند به آمریکایی ها اتکا کنند. 

وی با بیان اینکه ترامپ جز دوشیدن گاو شیرده عربستان هدف دیگری ندارد، افزود: سعودی ها دیدند که سلاح های فوق پیشرفته و سپر موشکی آمریکا کارایی و فایده ای ندارد و پیشنهادات مثبتی که ایران مطرح کرده به نظر می رسد که شرایط مذاکره را به وجود آورده است.

جمالی تصریح کرد: جمهوری اسلامی اعلام کرده به شرط صداقت سعودی‌ها حاضر است به دلیل سوابق تاریخی و مشترکات فراوان دینی، به مذاکره بپردازد. بنابراین به نظر می‌رسد که فضا برای مذاکره رو به جلو است مگر اینکه صهیونیست‌ها با نفوذی که در عربستان دارند کارشکنی هایی انجام دهند و مانع از ورود سعودی ها به فرآیند مذاکره شوند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به حمله نفت کش ایرانی موسوم به سابیتی، گفت: اقداماتی که اخیرا علیه کشتی ایرانی صورت گرفت نشان می دهد که سعودی ها از وحدت رویه در سیاست خارجی خود برخوردار نیستند از این رو باید به انها اعلام کنیم ایران توانایی نظامی خود را اثبات کرده است و نیازی به امتحان کردن جمهوری اسلامی نیست.

وی با بیان اینکه عربستان باید از رفتارهای سینوسی دست بردارد، تاکید کرد: سعودی ها باید روی خط مستقیم مذاکره را با به رسمیت شناختن حقوق مشروع دو کشور پیش ببرند، آن زمان ایران هم به عنوان کشور مقتدر منطقه در کنار انها خواهد بود. عربستان مطمئن باشد اگر این رویه را پیش بگیرد هزینه های بسیار کمی را برای این همکاری پرداخت خواهد کرد و سودهای زیادی برخلاف روابط با امریکایی ها به دست خواهد آورد.

جمالی یادآور شد: سابقه تاریخی جمهوری اسلامی نشان داده وقتی با کشوری دوستی می کند تا اخر پای کار می ماند، بنابراین سعودی ها باید بدانند اگر ایران دست دوستی دراز می کند این دوستی پایدار است.

وی در بخش دیگری از سخنانش پیرامون سفر عمران خان، نخست وزیر پاکستان به کشورمان و رابطه آن برای میانجیگری بین روابط ایران و عربستان، گفت: پاکستان از یک سو روابط خوبی با سعودی ها دارد و از دیگر سو همسایه کشورمان محسوب می شود و روابط مناسبی با ما دارد به همین دلیل پاکستان از این ظرفیت برخوردار است که بتواند در این زمینه میانجی گری کند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه وقتی دو کشور قوی منطقه با یکدیگر تعامل داشته باشند، سایر کشورها نیز از این موضوع منتفع خواهند شد، خاطرنشان کرد: هر چه قدرت منطقه ای ایران افزایش یابد، شانس جنگ در منطقه کاهش خواهد یافت و به نظر می رسد در مسیر اینده روابط کشورهای منطقه، گرچه شاهد فراز و نشیب هایی خواهیم بود اما افراطیون جای کمتری در تعاملات آینده خواهند داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار